TENISKI SAVEZ CRNE GORE I TENISKI SAVEZ SRBIJE SKLOPILI SPORTSKO-TEHNIČKI UGOVOR

Datum objave: 17.05.2011. // Kategorija: Vesti

 

"Našim gostima iz Srbije poželeo bi dobrodošlicu i čestitao na svim ostvarenim rezultatima u proteklom periodu. Naša želja je da se ti rezultati prenesu i na Crnu Goru i zato je ova saradnja od obostranog interesa. Očekujemo da će nam Teniski savez Srbije pomoći i da ćemo im mi uzratiti isto tako. Ova saradnja u prvom redu zančajna je zbog boljih pozicija u Evropskoj i Svetskoj Federaciji - ETA i ITF, ali  i u ekonomskom delu će dati određene rezultate. Imaćemo zajedničke sudijske i trenerske kampove, organizaciju turnira do 12, 14, 16 i 18 godina, sve u cilju da da stvorimo vrhunske tenisere koje danas ima Srbija"-  rekao je predsednik TSCG Dimitrije Rašović i dodao da Crna Gora ima plejadu mladih tenisera, predvođenih Dankom Kovinić.

 

3


Prvom čoveku srpskog tenisa Slobodanu Živojinoviću veoma je drago što je ponovo bio u Crnoj Gori i Podgorici.

 

"Na čelu TSS sam već sedam godina i deo sam svih velikih rezultata koje su naparvili naši igrači. Danas sa ponosom mogu reći najbolji tenis igra u Srbiji. Bili smo domaćini Davis kupa, najvećeg sportskog događaja u Srbiji u poslednjih 20 godina, postali najbolji tim na svetu, a pitanje je samo dana kada će Novak Đoković, koji ne zna za poraz već šest meseci postati broj jedan. Ove sezone plasirali smo se u četvrtfinale, gosti smo Švedskoj i ako Nole bude igrao mislim da ćemo biti na dobrom putu da odbranimo titulu. Devojke su se vratile u Svetsku grupu i treba da iskoristimo ovaj momenat da se što više dece bavi tenisom, da otvaramo klubove, organizujemo turnire, edukujemo trenere, da imamo kampove za sudije, sve je to neophodno za napredak tenisa. Potpisali smo ugovor i sa Akademijom Nika Boilitijerija, u planu je izgradnja Nacionalnog teniskog centra u Srbiji i to je poenta ovog sporazuma sa TSCG. Zapravo ta se saradnja samo nastavlja, jer smo nekada bili zajedno u bivšoj SCG i Jugoslaviji"– rekao je Živojinović.
 

Đukanović primio delegaciju TSS

2_

Delegaciju TSS, na čelu sa Slobodanom Živojinovićem juče je primio i predsednik Demokratske partije socijalista i bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović. Tom prilikom Đukanović je istakao zadovoljstvo što je potpisan ugovor o sportsko-tehničkoj saradnji između TSCG i TSS i podržao ideju predsednika TSS Slobodana Živojinovića, da i sa ostalim zemljama iz regiona, sklopi saradnju u cilju unapređenja teniskog sporta.
Delegaciju TSS, takođe je primio i Branimir Gvozdenović, ministar za Ekonomnski razvoj u Vladi Crne Gore.