Tenis klub "Spartak" obeležio briljantnu 2015.

Datum objave: 03.01.2016. // Kategorija: Domaća scena

Teniski klub "Spartak" iz Subotice pamtiće po dobrom 2015. Godinu koja je najuspešnija u istoriji ovog kluba. Teniseri Spartaka su postali prvaci države u konkurenciji dečaka do 12 godina i devojčica do 14 godina, dok su u konkurenciji dečaka do 14 godina osvojili drugo mesto. U pojedinačnim konkurencija TK Spartak osvojio je tri prva mesta, jedno drugo i jedno treće mesto.

- "Normalno da nismo toliko prepotentni i da poredimo prvenstvo države nekadašnje SFRJ i današnje Republike Srbije, ali po broju osvojenih prvih mesta, naš klub nikada više nije imao prvih mesta. Imamo timske prvake države do 12 godina u konkurenciji muškaraca, devojčice su isto timski do 14 godina prvaci državi, dok su dečaci u konkurenciji do 14 godina viceprvaci države. Pojedinačno smo isto dosta prvih mesta osvojili, pa je tako Skrobonja prvakinja države u kategoriji devojčica do 14 godina, Juhas je drugi u državi do 14 godina u konkurenciji dečaka, Sabo Rac je prvak države u konkurenciji dečaka do 12 godina dok su drugo i treće mesto osvojio takođe naši takmičar Petar Bašić Palković  i Filip Mandović Filip" - rekao je Milan Vučković, predsednik TK "Spartak"

TK "Spartak" je jedan od najvećih „proizvođaća“ mladih igrača i šampiona u našoj zemlji, sa izuzetno jakom školom za decu i juniore. Trenutno u ovom klubu trenira 130 dece, od kojih 50 učestvuje na takmičenjima. Organizacijom turnira domaćeg i međunarodnog karaktera TK Spartak vrši afirmaciju tenisa u Subotici i populariše sport među najmlađim sugrađanima.