Stankovićeva i Jović šampioni Tennis Europe takmičenja u TAŽ-u

Datum objave: 11.07.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Teniska akademija Živković iz Niša bila je tradicionalno izvanredan domaćin mladim snagama tenisa u Evropi. Ovaj put na terenima TAŽ-a održano je Tennis Europe takmičenja u konkurenciji do 16 godina za devojčice i dečake. 

Naslov šampiona na ovom turniru u singl konkurenciji ponela je domaća takmičarka, šampionka Srbije Anja Stanković pobedivši u finalu predstavnicu Rusije Veru Sokolovu koja je bila postavljena za petog nosioca rezultatom 6:4, 6:2. Kao prvi nosilac Stankovićeva je u polufinalu savladala zemljakinju, trećeg nosioca Teodoru Kostović 7:5, 2:6, 6:3, dok je Sokolova bila bolja od Rumunke Džulije Musat 6:4, 6:2. 

Kod dečaka trijumfovao je naš Nikola Jović savladavši u finalu zemljaka Sergeja Živkovića 6:2, 6:3. U polufinalu kao drugi nosilac Jović je bio bolji od Todora Vukomanovića 6:2, 6:4, dok je Sergej nakon velike borbe pobedio sedmog nosioca Nikolu Lulića 6:7(4), 7:5, 6:4. 

U ženskom dublu pobednički pehar osvojio je srpski par Anastasija Cvetković i Anja Stanković pobedivši u finalu zemljakinje Teodoru Kostović i Katarinu Milošević 6:2, 6:4. 

Pobedničko postolje muškog dubla pripalo je paru iz Makedonije Amar Huseinovik, Filip Stojanovski koji su u finalu pobedili crnogorski par Balša Đoković, Milan Ristov 6:4, 6:2.