Srpski teniseri osvojili NIški ITF turnir

Datum objave: 01.05.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Teniska akademija Živković ugostila je juniore iz celog sveta u okivru međunarodnog teniskog turnira za juniore i juniorke do 18 godina iz serije ITF. Srpski teniseri napravilu su pravu žetvu pehara, osvojivši sva prva mesta, kako u singlu tako i dublu u obe konkurencije. 

Naslov najbolje teniserke na ovom takmičenju osvojila je Anđela Lazarević savladavši u finalu Anju Stanković 3:6, 7:6(5), 6:1. U polufinalu Anđela je pobedila predstavnicu Nemačke Nastasiju Nesterović 6:2, 2:6, 6:1, dok je Anja pobedila takođe srpsku teniserku Darju Šuvirdjonkovu 1:6, 6:1, 7:5. 

Kod juniora na pobedničko postolje popeo se srpski teniser Marko Maksimović koji je u finalu savladao zemljaka Stefana Skobeleva 6:3, 6:1. U polufinalu Marko je bio bolji od Španca Roga Santamarta 7:6(3), 6:1, dok je Stefan pobedio predstavnika Crne Gore Simona Kneževića 5:7, 6:2, 6:3. 

U konkurenciji ženskog dubla trijumfovale su teniserke Srbije, sestre Darja i Valentina Šuvirdjonkove pobedivši u finalu nemačko-ruski par Nastasija Nesterović - Saša Sakura Štula 7:5, 6:4. 

Šampionski pehar muškog dubla osvoji je švajcarsko-srpski par Nikola Đošić, Marko Maksimović savladavši u finalu ruski par Ivan Fomin, Egor Gorin 6:4, 6:2.