Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa

Datum objave: 08.03.2010. // Kategorija: Vesti

BEOGRAD, 7. marta 2010. (Beta) - Teniska "NIS Davis cup reprezentacija Srbije" plasirala se danas u četvrtfinale Svetske grupe, pošto je Novak Đoković pobedio Amerikanca Džona Iznera sa 3:2 (7:5, 3:6, 6:3, 6:7, 6:4) i tako doneo treći odlučujući poen svojoj ekipi.

Srbija je osvojila ranije dva boda u singlu, dok je SAD uzela poen u dublu.   

U prvom setu vodila se izjednačena borba. Teniseri su osvajali gemove na svoje servise sve dok Đoković nije poveo sa 6:5. Tek tada je uspeo da napravi brejk i da završi ovaj deo igre za 55 minuta.

U nastavku, Izner je u prvom gemu drugog seta napravio brejk. Amerikanac je poveo sa 5:3 i zatim došao do pobede u setu i izjednačenja na 1:1. 

Na početku trećeg seta opet je bilo izjednačeno, a onda je Đoković  posle brejka, na svoj servis poveo sa 4:2. U nastavku, Izner nije našao odgovor na igru protivnika, pa je teniser Srbije dobio ovaj set sa 6:3.

Ni četvrti set nije doneo promenu. Opet su protivnici bili  izjednačeni. Posle tri sata igre još bilo moguće naslutiti pobednika, jer je bilo 5:5. Đoković je poveo sa 6:5, ali je Izner odličnim servisima brzo izjednačio i došao do taj-brejka.

Amerikanac je dobro servirao, a domaći teniser pošto je gubio sa 0:2, udario je iznerviran lopticu i poslao je u publiku zbog čega je sudija dodelio poen Izneru. Posle toga smanjio je na 2:3, uspeo je da izjednači na 6:6, pre nego što je njegov protivnik došao do pobede od 8:6.

U petom setu, Đoković je imao inicijativu i poveo sa 4:2 i 5:3, posle četiri sata igre imao je priliku da okonča ovaj susret, ali je propustio tri meč lopte.  Reprezentativac SAD je samnjio na 5:4, a teniser "NIS Davis cup tima Srbije" je tek tada iskoristio šestu meč loptu i doneo važan poen Srbiji.