Srbija protiv Belgije ili Hrvatske - Fed kup u Budimpešti

Datum objave: 06.02.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

FED KUP  PRVA GRUPA EVRO-AFRICKE ZONE ZA 2015. GODINU: (SYMA EVENT AND CONGRESS CENTRE, BUDIMPESTA  04 –  07. FEBRUARA 2015)

NIS Fed kup tim Srbije u subotu se bori za plasman u plej of za Svetsku grupu

NIS Fed kup reprezentacija Srbije danas u  Budimpešti ima slobodan dan što se tiče takmičarskog dela, jer su naše devojke izborile plasman u finale Fed kupa Prve grupe Evro-afričke zone u kome će se u subotu (07.02.2015) boriti sa pobednikom meča Belgija Hrvatska koji je na programu danas od 16 časova. Srbija se u Budimpešti takmičila u koviru grupe A gde su naše devojke briljirale i već nakon singl mečeva izborile pobede Srbiji i time plasman u baraž.  Srbija je u sredu savladala selekciju Austrije 3:0, u četvrtak je nakon singl mečeva savladan i tim Mađarske 2:0, ali su naše devojke Aleksandra Krunić i Ivana Jorović odigrale i dubl meč protiv Mađarica koji je na kraju pripao domaćem timu 4:6, 7:6, 6:2, a ovaj dubl meč nije imao rezultatski značaj.

U baražu Prve grupe Evro-africke zone 2015. koji je na programu u subotu i u kome će se sastati sa pobednikom Grupe D (Hrvatska ili Belgija) NIS Fed kup tim Srbije boriće se za plasman u plej of za popunu Svetske grupe B koji je na programu 18. I 19. Aprila 2015. Godine a u kome će pobednike takmičenja po Zonama doćekati timovi koji budu izgubili prvo kolo Svetske grupe B.

Selekciju Srbije čine:

Aleksandra Krunić (77. igračica sveta u singlu) 

Ivana Jorović (305)

Doroteja Erić (383)

Vojislava Lukić (399)

Selektor je Tatjana Ječmenica-Jevtić.