“SPORTOM PROTIV NASILJA” u Novom Pazaru

Datum objave: 07.10.2014. // Kategorija: TSS škola tenisa

Održana zajednička akcija NIS, TSS, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinica za prevenciju nasilja i Ministarstvo omladine i sporta

U Osnovnoj školi “Bratstvo” u Novom Pazaru održana je akcija pod nazivom “Sportom protiv nasilja” koju organizuju NIS, Teniski savez Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja - Jedinica za prevenciju nasilja i Ministarstvo omladine i sporta

Tom prilikom 260 dece iz 26. Odelenja od prvog do četvrtog razreda upoznala su se sa programom “Svetske teniske federacije”  (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS koji je namenjen deci školskog uzrasta, a za cilj pored škole tenisa ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja, fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

Deci su pored teniske obuke bili uručeni pokloni za koje se pobrinuo NIS, višegodišnji generalni sponzor TSS-a u okviru svog programa „Energija sporta“ i strategije društveno odgovornog poslovanja. Na ovaj način NIS je partner Teniskog saveza u promociji zdravog života i animiranja mladih talenata.

Akcija “Sportom protiv nasilja“ biće održana širom Srbije u preko 300 osnovnih škola tokom školske godine 2014/15. Premijera je održana ovog leta u sedištu Teniskog saveza Srbije, u beogradskom Imupls holu, gde je 4. juna 2014. na zabavan i motivacioni način deci iz 14 osnovnih škola iz Beograda predstavljen tenis. Uz korišćenje mini terena, manjih reketa i lakših loptica, deca su imala mogućnost da se upoznaju sa veštinama igranja tenisa uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu.

Akcija "Sportom protiv nasilja“ ovog leta održana je i u Novom Bečeju, a do polovine oktobra škola tenisa za najmlađe posetiće i osnovne škole u Prijepolju (OŠ Milosav Stiković, 10. oktobar 2014) i Novoj Varoši (14. oktobar 2014).