Selektor Troicki i reprezentativac Kecmanović otputovali u Tokio na OI

Datum objave: 17.07.2021. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Olimpijske igre u Tokiju kucaju na vrata. Put Japana otisnuli su se selektor muške teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki i naš reprezentativac Miomir Kecmanović. Pre ulaska u avion na Aerodromu Nikola Tesla održana je konferencija za medije na kojoj je selektor Troicki istakao da srpski teniseri u Tokiju putuju s najvećim ambicijama. 
"Velika mi je čast što sam selektor ekipa i što putujem u Tokio sa sjajnim momcima. Kao igrač sam učestvovao dva puta na Olimpijskim igrama u Londonu i u Riu, a sada prvi put idem kao selektor. Drago mi je što idem kao deo porodice Olimpijskog tima Srbije. Idemo s najvećim ambicijama. Naravno da od Novaka očekujemo najsjajnije odličje, mnogo će značiti za sve što ide sa nama. Kecmanović je mlad i perspektivan igrač, mnogo očekujemo od njega. Daćemo sve od sebe da donesemo radost Srbiji svojim rezultatima"- rekao je selektor Troicki. 
Miomir Kecmanović debituje u timu Srbije. 
“Izuzetna mi je čast što ću prvi put moći da predstavljam svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Trudiću su se da dam sve od sebe i da ostvarim dobar rezultat. Dobro smo trenirali i radili. Selektor Troicki mi je puno pomogao proteklih dana u prupremama i zahvaljujem mu se puno na svemu. Pružićemo sve od sebe i nadamo se najboljem", rekao je Kecmanović.
U narednim danima Miomiru i Viktoru će se pridružiti ostatak srpskog teniskog tima u Tokiju: Novak Djoković, Nina Stojanović, Ivana Jorović, Aleksandra Krunić I selektor ženske selekcije Dušan Vemić.
Olimpijske igre u Tokiju počinju 23. jula i završavaju se 8. avgusta 2021.