Selekcije Srbije (do 18) zaustavljene u polufinalu

Datum objave: 01.08.2019. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Ženska i muška reprezentacija Srbije u konkurenciji do 18 godina nije uspela da izborbi plasman u finala kvalifikacija za Letnje Ekipno prvenstvo Evrope. 
Uprkos fantastičnim partijama naših takmičara i borbe do poslednjg atoma snage sreća je okrenula leđa i poklonila se protivnicima. 
Ženski tim Srbije (sastav: Anđela Skrobonja, Anđela Jocović i Anđela Vidović, prevođene trenerom Andrejem Ilićem) takmičio se u češkom mestu Most gde su u prvom kolu napravile senzaciju i izbacile tim domaćina, dok su u polufinalu zaustavljene od Slovačke 0:3
(Anđela Jocović - Viktoria Morvayova 4:6, 2:6, Anđela Skrobonja - Romana Cisovska 1:6, 2:6, dubl: Jocović, Vidović - Cisovska, Kadleckova 0:6, 2:6). 
 
Muški tim Srbije (sastav: Kristijan Juhas, Goran Životić i Filip Stipić, predvođeni trenerom Ivanom Gažom) bio je na korak od plasmana u finale kvalifikacija Letnjeg Ekipnog prvenstva Evrope, ali pobeda je izmakla sa milimetar. U prvom kolu kvalifikacija koje se igraju u Piještanima (Slovačka) Srbija je savladala selekciju BiH 3:0, u polufinalu protiv snažnog tima iz Rusije naši momci su imali vođstvo do 1:0 u mečevima i u drugom singlu tri gema od trijumfa, ali se pobeda odlučivala u dublu u kome su takođe dali sve od sebe, na kraju pobeda Rusije 1:2 (Goran Životić - Alexandr Binda 6:1, 7:5, Kristijan Juhas - Egor Agafonov 6:3, 3:6, 3:6, dubl: Životić, Juhas - Agafonov, Kachmazov 0:6, 6:4, 6:4).