Selekcija Srbije osvojila prvi ATP kup

Datum objave: 12.01.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Prvi trofej ATP kupa otišao je u ruke selekcije Srbije koja je u borbi za naslov šampiona u velikom finalu održanom u Sidneju savladala tim Španije 2:1. 
Odlučujući poen Srbiji doneli su Novak Đoković i Viktor Troicki u dublu, koji su sa 6:3, 6:4 pobedili špansku kombinaciju Felisijano Lopez - Pablo Karenjo Busta.
Španija u finalu povela posle pobede Roberta Bautiste Aguta protiv Dušana Lajovića sa 7:5, 6:1,a izjednačenje Srbiji doneo je Novak Đoković, koji je u drugom meču savladao Rafaela Nadala 6:2, 7:6.
 
Nekadašnji Svetski kup koji se godinama održavao u Dizeldorfu, od 1978. do 2012. kada je poslednji put odigran i kada je to takmičenje osvojio tim Srbije u sastavu Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, novi format, novo ime i novu istoriju dobija sa ATP kupom 2020. koji je premijerno održan u protekle dve nedelje u Australiji. 
U ATP kupu 2020. učestvovalo je ukupno 24 selekcije sveta. Reprezentacija Srbije u sastavu: Novak Đoković, Dušan Lajović, Viktor Troicki, Nikola Milojević, Nikola Ćaćić predvođeni selektorom Nenadom Zimonjićem takmičenje su započeli u grupi čiji mečevi su odigrani u Brizbejnu. Srbija je u toj grupi savladala: Južnu Afriku, Francusku i Čile i obezbedila plasman u četvrtfinale gde su naši momci pobedili tim Kanade 3:0, zatim i u borbi za plasman u finale selekciju Rusije 3:0. 
 
Nakon osvajanja dva Svetska kupa 2009. i 2012, Dejvis kupa 2010. sada je muški tim Srbije došao i do pehara na kome će večno biti zapisano da je prvi šampion ATP kupa Srbija. 
 
Bravo! Hvala šampioni!