Selekcija Srbije odradila prvi trening u Turskoj

Datum objave: 09.04.2022. // Kategorija: Domaća scena
Bili Džin King kup selekcija (ex Fed kup) Srbije kompletirala je sastav dolaskom u Antaliju gde će od 11. do 16. aprila 2022. odigrati kvalifikacione mečeve u okviru I grupe Evro-afričke zone za plasman u plej of za popunu Svetske grupe. 
Najbolju žensku tenisku seniorsku selekciju Srbije na takmičenju u turskom letovalištu Antalija predstavljaće izmenjen sastav u odnosu na onaj koji je prijavljen pre dve nedelje, a razlog su povrede naših reprezentativki. Selektor Bili Džin Kin kup selekcije Srbije Dušan Vemić na raspolaganju za mečeve u Turskoj imaće sledeći tim: Aleksandra Krunić (116. WTA singl rang), Dejana Radanović (432. WTA singl rang), Elena Milovanović (802. WTA singl rang), Lola Radivojević (1343. WTA singl rang i na juniorskoj ITF listi 60. mesto).
Ovo takmičenje odvijaće se po round robin sistemu, a pored Srbije za plasman u plej of meč koji pobednika vodi u kvalifikacije za Svetsku grupu boriće se još deset selekcija. Voljom žreba koji je održan u Londonu i na kome je Srbija bila postavljena za prvog nosioca naša reprezentacija smeštena je u grupu A gde se još nalaze ekipe Danske, Estonije, Turske i Mađarske. U grupi B boriće se: Hrvatska, Slovenija, Švedska, Austrija, Bugarska i Gruzija.
Prvi meč selekcija Srbije odigraće u ponedeljak 11. aprila protiv tima Estonije sa početkom od 10 časova, u utorak u istom vremenskom terminu Bili Džin King kup tim Srbije odmeriće snage sa ekipom Danske, sledi dan pauze, a zatim u četvrtak 14. aprila sudar sa Mađarskom. Poslednji susret u okviru grupe A Srbija igra u petak 15. aprila protiv domaćina Turske. Svaki susret čine dva singla i dubl meč. 
Reprezentacija Srbije odradila je prvi trening u prelepom rizortu Megasaraj hotela u okviru kojeg se nalaze I teniski tereni na kome će se naredneih sedam dana igrati Bili Džin King mečevi u okviru I grupe Evro-afričke zone za 2022. 
“Tereni su malo sporiji zbog kiše koja je padala prethodnog dana, ali igra se sa Vilson loptama što je smatram pozitivno za nas jer naše devojke igraju odlično sa tim težim loptama. Atmosfera je odlična, timska, tu smo da se borimo, tu smo da probamo da pobedimo. Imamo još dan I po da istreniramo i od ponedeljka kreće takmičenje čiji početak željno isčekujemo” – rekao je selektor Bili Džin King kup reprezentacije Srbije Dušan Vemić. 
Prvi reket srpskog tima Aleksandra Krunić koja iza sebe ima 13 godina staža u repezentaciji, 28 odigranih mečeva, naslov vicešampiona sveta u ovom takmičenju spremna je za nove bitke Srbije. 
“Odradili smo prvi trening u Antaliji, uslovi su dobri, vreme sunčano, bez prevelikog vetra i bilo je jako prijatno za treninge. I dalje se privikavam na vremensku razliku, jer sam stigla iz Kolumbije, tako da mi je malo teže da se budim ujutru na jutarnje treninge, ali imam dovoljno vremena da se naviknem. Atmosfera je sjajna, svi se znamo, svi se lepo slažemo. Lep nam je hotel, hranu imamo od ujutru do uveče, neko će se ugojiti, neko neće, ali sve u svemu spremni smo da se borimo. Naša grupa se sastoji od pet timova, druga je od šest, prvi meč je u ponedeljak protiv Estonije, danas I sutra ćemo pogledati treninge protivinica da se bolje pripremimo I od ponedeljka dajemo sve od sebe na mečevima” – zaključila je najbolja teniserka Srbije Aleksandra Krunić.