Nikola Milojević prvak evrope...

Datum objave: 03.06.2009. // Kategorija: Vesti

Tenis Evropa proglasila je najbolje tenisere i teniserke u 2009. godini. Šampion Starog kontinenta u konkurenciji do 14 godina je srpski teniser Nikola Milojević - osvajač zlatne medalje na Pojedinačnom Evropskom prvenstvu 2009. i nezvanični svetski šampion u konkurenciji do 14 godina

Treće mesto u konkurenciji do 16 godina za 2009. pripalo je srpskim šampionima Jovani Jakšić i Mikiju Jankoviću koji su osvojili Juniorski masters (Tennis Europe Junior Masters) u Napulju i tokom 2009. godine dugo držali čelnu poziciji na Tenis Evropa listi u konkurenciji do 16 godina.


Tennis Europe Junior – igrači 2009. godine

konkurencija do 14 godina
Devojčice -
Pobednica: Petra Rohanova (CZE) 2. Victoriya Tomova (BUL) 3. Darya Lebesheva (BLR)
Dečaci –
Pobednik: Nikola Milojević 2. Marek Routa (CZE) 3. Robin Stanek (CZE)
konkurencija do 16 godina
Devojke –
Pobednica: Elena Cadar (ROU) 2. Simona Ionescu (ROU) 3. Jovana Jakšić (SRB)
Dečaci –
Pobednik: Dimitar Kuzmanov (BUL) 2. Axel Alvarez (ESP) 3. Miki Janković (SRB)


Nikola Milojević -
Za kratko vreme novi biser sprskog tenisa Nikola Milojević vinuo se od prvaka Starog kontinenta do samog svetskog vrha. Šampion Evrope u konkurenciji do 14 godina, Nikola je na briljantan način započeo sezonu 2009. i time nastavio da korača zlatnim stazama u njegovoj konkurenciji, stazama kojima je koračao tokom 2008. najavivši dolazak još jednog teniskog čuda od deteta iz Srbije, deteta čije ime od sada krasi trofej na kome su imena današnjih velikih planetarnih zvezda Španca Rafaela Nadala, Francuza Rišara Gaskea i drugih. Nikola je 26. januara 2009. poneo titulu najboljeg u Tarbu – na nezvaničnom prvenstvu sveta u konkurenciji do 14 godina. Sezonu 2009. započeo je osvajanjem titule državnog prvaka na dvorankom prvenstvu održanom u Novom Sadu, nastavio a titulom u Boltonu – prva kategorija u konkurenciji do 14, a zatim je na listu trijumfa dodao i pobedu u Tarbu na najprestižnijem turniru na svetu za konkurenciju do 14 godina.

Usledile su titule u Maji (Portugalija) i Livornu (Italija). Nikola je u svom uzrastu – konkurencija do 14 godina ne poražen kako na domaćoj, tako i svetskoj sceni. Zlatni niz Nikola je nastavio 26. jula 2009. na Pojedinačnom prvenstvu Evrope koje je održano u češkom gradu Pilzen gde je osvojio zlato za Srbiju.

Pre nego što je napunio 14 godina Nikola je krenuo sa takmičenjem na ITF turnirima u konkurenciji do 18 godina. Na tri turnira (ITF do 18) stigao je do četvrtfinala, a na poslednjem (Rijad – Saudijska Arabija, novembar 2009) koje je odigrao u ovoj sezoni zabeležio je plasman u polufinale.

Rođen je 19.06.1995. godine u Beogradu. Član je TK Olimp. Igra desnom rukom, dvoručni bekhend. Idol mu je Federer.