Savkovićeva i Vukomanović šampioni Tennis Europe Božićnog turnira do 14

Datum objave: 11.01.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu održan je tradicionalni Božićni turnir iz Tennis Europe kalendara u konkurenciji do 14 godina. 

Kod devojčica do šampionskog pehara stigla je Ana Savković koja je u borbi za tron savladala Milicu Popovski 7:5, 6:2. U polufinalu Ana je bila bolja od Grkinje Sotirie Katsali 6:1, 6:4, dok je Milica pobedila zemljakinju Taru Mihaljević 6:7(4), 7:6(6), 6:4. 

U konkurenciji dečaka do naslova šampiona stigao je na domaćem terenu član TK Crvena zvezda Todor Vukomanović. On je u borbi za trofej savladao Ognjena Milića 2:6, 6:4, 7:6. U polufinalu Todor je pobedio Aleksu Daskalovića 3:6, 6:0, 6:4, dok je Ognjen bio bolji od Mađara Kornela Halmosa 6:1, 6:4. 

Ženski dubl prošao je u znaku prvih nosilaca, naše Klare Vaje i Rumunke Sicilie Ionike. One su u borbi za pobednički pehar savladale druge nosioce iz Srbije Tara Mihaljević, Milica Popovski 7:5, 6:0. 

Muški dubl osvojili su imenjaci iz Srbije, Nikola Jović i Nikola Lulić. Oni su kao četvrti nosioci u finalu bili bolji od rumunskog para Liviu Popirlan, Tudor Tibelea 7:5, 6:0. 

Pehare je finalistima uručio legendarni teniser, trener, višetruki Dejvis kup šampion Nikola Pilić.