Sara i Filip najbolji u Srbiji do 18

Datum objave: 07.05.2015. // Kategorija: Domaća scena

Na terenima TK TAŽ  iz Niša održano je Letnje Prvenstvo Srbije u konkurenciji do 18 godina.

Trofej namenjen najboljoj juniorki otišao je u ruke sjajnoj Sari Grubač (TK Marlem) koja je u finalu salvadala Janu Bojović (TK CZ) 6:1, 7:5.

Sara je u poslednjih 10 dana odigrala dva turnira, skor u setovima iznosi 20:1. U deset odigranih mečeva Grubačeva je izgubila samo jedan set, ni jedan na Prvenstvu Srbije .

U polufinalu Sara je bila bolja od Isidore Pejović (TK Marlem) 7:6(3), 6:1, dok je Jana bila ubedljiva protiv Anamarije Stevanović (TK Tisa) 6:2, 6:2.

U konkurenciji ženskih dublova trijumfovao je par Jana Lazarević – Milica Milijanović (TK Gem 8) koje su u finalu savladale par Miljana Milojević – Anja Antonijević (TK TAŽ).

U muškoj konkurenciji pobedničko postolje pripalo je Filipu Grbiću ( TK Elite NS) koji je u finalu salvadao Aleksu Lazarevića (TK Agrimes) 6:3, 6:3.

U polufinalu Filip je bez izgubljenog gema pobedio Konstantina Kirovskog (TK CZ) 6:0, 6:0, dok je Aleksa bio bolji od Miloša Nikolića (TK Gemax) 7:6(3), 6:3.

U dubl konkurenciji novi šampioni Srbije postali su Danilo Vukotić (TK TAŽ) i Konstantin Kirovski (TK CZ) koji su u finalu savladali par Veljko Radenković (TK CZ) – Luka Trifunović (TK TAŽ) 6:1, 6:4. 

Sve čestitke na račun organizatora ovog prvenstva – TK TAŽ. Domaćin je pokazao veliko gostoprimstvo, organizacija turnira je bila izvanredna, kao i svi uslovi za rad i takmičenje. Takmičari su istakli da im je ovo jedan od najdražih turnira do sada i da se zahvaljuju organizatoru na svemu što je učinio da ovo prvenstvo protekne u najlepšem svetlu. Domaćin je obezbedio i vredne nagrade, za treće plasirane vaučere u iznosu od 5000 dinara, finaliste 7500 dinara, za prva mesta 10 000 dinara. Pobednicima i finalistima u dubl konkurenciji domaćin je obezbedio medalje.