Saopštenje Teniskog saveza Srbije

Datum objave: 30.10.2014. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Posle izvlačenja žreba za  prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa  (  Srbija - Hrvatska, 6-8 mart, 2015) Teniski savez Srbije  dobio je ponudu  tri grada koji su ponudili da budu domaćini ovog sportskog događaja. U Nišu i Novom Sadu  do sada je igran Dejvis kup, pa je delegacija TSS na čelu sa Bogdanom Obradovićem, selektorom reprezentacije, u sredu 29.oktobra 2014. posetila Kraljevo, grad  koji je takođe ponudio gostoprimstvo, kako bi se upoznali sa svim ponuđenim uslovima, kapacitetom hale i hotelskim  smeštajem, takođe i upoznali domaćine sa veoma  preciznim  uslovima ITF kada je organizacija ovakvog događaja u pitanju.

Utvrđeno je da grad Kraljevo sa svojim kapacitetima ispunjava uslove da bude grad domaćin našim najboljim teniserima, ali je to tek prvi, svakako neophodan, ali još nedovoljan uslov da se donese konačna odluka. Posle ove posete Kraljevo i sportski objekat će posetiti tehničko-stručna služba TSS, pa tek posle njihovog preciznog izveštaja prema ITF u Kraljevo će stići i komisija Međunarodne teniske federacije, kako bi se načinio kompletan izveštaj.

Tek na osnovu svih ovih izveštaja i dokumenata  Upravni Odbor TSS  će doneti  konačnu odluku o gradu domaćinu meča prvog kola Dejvis kupa. Dakle, informacija u delu medija da je već  donešena odluka da je Kraljevo domaćin  ne odgovara istini i prenesena je proizvoljno. Treba istaći da se selektor Obradović veoma pohvalno izrazio o kandidaturi Kraljeva, podržao ideju da meč treba igrati u mestu koje ima veoma bogatu sportsku istoriju i publiku kakvu malo koji grad ima.  Takođe je pomenuo da se  u razgovoru sa  Novakom Đokovićem  složio da nam je za meč protiv Hrvatske publika veoma važan faktor, pa je samim tim Kraljevo u prvom planu,  ali dok inspekcije ITF ne završe svoj deo posla odluka ne može da bude donešena.