SAD vodi protiv Srbije nakon prvog singla 0:1

Datum objave: 02.02.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
U niškom Čairu statovala je Dejvis kup bitka prvog kola Svetske grupe 2018. Između selekcija Srbije i SAD. 
Meč je otvorio susret drugog reketa srpskog tima Lasla Đerea i prvog američkog tenisera Sema Kverija. Nakon tri sata i dva minuta igre, velike borbe i sjajnog tenisa, do pobede je stigao Amerikanac rezultatom 7:6(4), 2:6, 5:7, 4:6. 
Srpski teniser Laslo Đere rekao je danas, nakon poraza od Amerikanca Sema Kverija u prvom kolu Dejvis kupa, da je dao sve od sebe da donese prvi bod svojoj ekipi, ali da nije uspeo. 
 
"Žao mi je što sam izgubio, imao sam neke polušanse, na 0:30 i 15:30, ali je najčešće je u tim trenucima Kveri odigrao dosta dobro". 
 
Đere je kazao da je dobro ušao u meč, međutim, da mu je u drugom setu malo pala koncentracija i da se nije osećao najbolje. 
 
"Što se tiče trećeg i četvrtog seta, dobro sam se osećao, mislim da sam dizao nivo igre do samog kraja, ali tako je i on uradio i danas je bio bolji od mene. Mislim da je imao i više sportske sreće. Ovo je bila nova situacija za mene iako sam prošle godine igrao prvi put pred domaćem publikom. Kad ste u Dejvis kupu ne igrate samo za sebe, već za ceo tim i državu". 
 
Američki teniser Sem Kveri kazao je da je meč bio težak i neivesan do samog kraja. 
 
"Prijalo mi je to što grupa naših navijača putuje sa nama i bodri nas", kazao je Kveri.
 
U drugom meču dana trenutno igraju Dušan Lajović i Džon Izner.