Ristićeva vicešampionka u Sozopolu

Datum objave: 23.10.2022. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada i velika nada srpskog tenisa, 16 - godišnja Mia Ristić nastavlja munjeviti let na WTA listi sjajnim izdanjima i rezultatima na profesionalnim takmičenjima. 

Nakon osvajanja profi turnira u Vrnjačkoj Banji nagradnog fonda 25.000 dolara, zatim odigranog polufinala u istom gradu, ali na turniru nagradnog fonda 60.000 dolara, sada je Mia stigla do novog briljantnog niza pobeda i naslova vicešampiona. Pehar namenjen finalistkinji profi turnira (25.000 dolara) u bugarskom Sozopolu Ristićeva je osvojila ostvarivši četiri pobede, na poslednjoj stepenici do trona zaustavljena je od strane predstavnice Hong Konga Aditije Karunaratne 1:6, 3:6. 

Naslov vicešampiona u Sozopolu doneće Ristićevoj novi skok na WTA listi gde trenutno zauzima 489. mesto i očekuje se da će nakon upisanih bodova iz Bugarske obezbediti plasman oko 400. pozicije. 

Aktuelna šampionka Evrope u pojedinačnoj konkurenciji, vicešampionka Starog kontinenta ekipno u prvoj nedelji meseca novembra 2022. zajedno sa koleginicama iz reprezentacije Srbije boriće se za medalju našoj zemlji na Prvenstvu sveta u konkurenciji do 16 godina koje će biti održano u turskom mestu Antalija. 

Mia Ristić neprestano pomera granice, neprestano oduševljava učinkom na takmičenjima, hrabro i punog srca ide ka njenom jedinom cilju, a to je svetski tron!