Pobeda Srbije nad Estonijom na startu kvalifikacija Ekipnog prvenstva Evrope za juniorke

Datum objave: 28.07.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Selekcije Srbije u konkurenciji do 16 i 18 godina – juniorke, započele su takmičenja na kvalifikacionim turnirima za Ekipna prvenstva Evrope 2021. 
 
Pobedu u prvom kolu ostvario je ženski tim Srbije u konkurenciji do 18 godina u sastavu: Natalija Senić, Fatma Idrizović I Andrea Obradović, predvođene saveznim trenerom Bojanom Jovanovski. U rumunskom mestu Arad voljom žreba u prvom kolu naše devojke igrale su protiv selekcije Estonije I bile bolje 3:0 (Fatma Idrizović – Andrea Roots 6:3, 6:0, Natalija Senić – 6:2, 7:5, dubl: Idrizović, Obradović – Parn, Roots 6:7(5), 6:2, 10:7). U drugom kolu Srbija igra protiv reprezentacije Španije. 
 
Ženski tim Srbije u konkurenciji do 16 godina u sastavu: Tijana Sretenović, Dunja Marić i Anja Stanković, predvođene saveznim trenerom Slobodanom Rankovićem bore se u rumunskom mestu Bistrita I u orvom kolu poražene su od selekcije Francuske 0:2 (Dunja Marić – Maelie Monfils 6:7(7), 4:6, Tijana Sretenović – Sarah Iliev 6:3, 1:4 predaja. U drugom kolu Srbija igra protiv Letonije. 
 
Muški tim Srbije u konkurenciji do 16 godina u sastavu: Branko Đurić, Aleksa Pisarić i Zoran Ludoški, prevođeni saveznim trenerom Ladislavom Demeterom boriće se u nemačkom gradu Manhajm. Tim Srbije je kao prvi nosilac bio slobodan, u drugom se sastaje sa Nemačkom. 
 
Muški tim Srbije u konkurenciji do 18 godina u sastavu: Hamad Međedović, Marko Topo, Petar Teodorović, prevođeni saveznim trenerom Arsenijem Zlatanovićem boriće se u češkom gradu Veška. Tim Srbije je kao prvi nosilacbio slobodan, u drugom se sastaje sa pobednikom meča Belorusija – Turska. 
 
Kvalifikacije se igraju od 28. do 30. jula 2021. Finalni turnir na programu je od 2. do 4. avgusta 2021.