Održana konferencija MTS Dejvis kup selekcije Srbije

Datum objave: 17.11.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Najbolji teniser Srbije Novak Đoković je tokom dana stigao iz Londona da bi kasnije popodne održao i prvi trening u centru "Kaha mahika" u Madridu gde će biti održan finalni turnir Dejvis kupa Svetske grupe 2019. Nakon treninga selekcije Srbije održana je i zvanična konferencija našeg tima u kompletnom sastavu: Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i selektor Nenad Zimonjić. 
 
Naš najbolji teniser kaže da uprkos dugoj i napornoj sezoni svi su spremni za duel sa Japanom, kao i za ceo takmičarski ciklus koje MTS Dejvis kup tim Srbije očekuje u Madridu. 
 
"Spremni smo, bez obzira što je iza svakog od nas duga i naporna sezona. Imamo poverenje u našeg selektora Nenada Zimonjića sigurni smo da će doneti najbolje moguće odluke i izvesti sastav koji će moći da izvuče maksimum. Japance ne treba potcenjivati, bez obzira što Kej Nišikori neće igrati. Imaju borbene tenisere, ali nadamo se najboljem mogućem početku i pobedi koja bi nam dala samopuzdanje pred možda i odlučujući duel protiv Francuza. Idemo korak po korak, dan po dan, pozivam sve da nas podrže" – rekao je srpski i svetski as Ðoković.
 
Novi format takmičenja ne ostavlja puno protsora za kiks ni u jednom susretu. 
 
"Ovo je takvo takmičenje da će svaki poen biti veoma važan. Mečevi se igraju na tri mesta i mnogo toga će se dešavati istovremeno. Ekipe će biti pod velikim pritiskom jer možete već na startu lako da budete u zaostatku", smatra Đoković.
 
Srpski teniski maestro veruje da će takmičenje koje sledi u Madridu proteći u sjajnom svetlu. 
 
"Interesantno je sve ovo u novom formatu. Ove godine, činjenica je da imate 89 igrača na jednom mestu, to je izazov i za organizatore da sve organizuju, pre svega treninge, pa sve ostalo. Biće to interesanto videti kako će sve ovo proći", dodao je Novak. 
 
Novak voli da se takmiči u Madridu koji je više puta osvajao. 
 
"Ove godine imao sam odlično iskustvo sa Mastersa u Madridu koji sam osvojio. Volim da igram ovde, dopadaju mi se uslovi. Trenirao sam dobro. Biti deo reprezentacije je nešto što sam ja uvek cenio i uživao u tome. Nisam igrao nekoliko godina,nedostajao mi je taj osećaj da igram sa prijateljima i momcima koji uvek kreiraju sjajnu atmosferu. Nadam se da ćemo zajedno  ostati do kraja turnira", zaključio je Đoković.