Održan žreb za meč plej ofa za kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King kupa Meksiko - Srbija

Datum objave: 10.11.2022. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Danilović i Zarazua otvaraju susret
 
Vreme je za okršaj na šljaci u San Luis Potosiju! Najbolja ženska teniska seniorska selekcija Srbije 11. i 12. novembra 2022. boriće se u meču plej ofa za plasman u kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King kup takmičenja za 2023. 
Srbija u sastavu: Olga Danilović (150. na WTA listi u singlu), Natalija Stevanović (211), Lola Radivojević (349), Katarina Jokić (454), Katarina Kozarov (636), predvođene selektorom Dušanom Vemićem i domaćin Meksiko čiju reprezentaciju čine: Fernanda Kontreras Gomez (160. na WTA listi u singlu), Marsela Zakarijas (196), Renata Zarazua (350) i Džulijana Olmoš (8. u dublu na WTA listi), selektor Agustin Moreno, na nadmorskoj visini od 1864 metara ukrstiće rekete i dati sve od sebe za trijumf čiji značaj je ogroman. Pobednik meča odlazi u plej of za ulazak u elitnu Svetsku grupu, dok poraženi ponovo nastavlja mukotrni put u zonskom takmičenju. 
Žreb za ovaj meč održan  je u četvrtak 10. novembra 2022, a voljom istog na teren će u petak od 17 časova po lokalnom vremenu (00:00 časova po srednjeevropskom) kada zvanično počinje susret Meksiko - Srbija izaći prvi reket Bili Džin King kup tima Srbije Olga Danilović i treća tabla selekcije domaćina Renata Zarazua .
Po završetku ovog meča na teren će izaći najmlađa članica Bili Džin King kup reprezentacije Srbije Lola Radivojević i snage će odmeriti sa drugom tablom Meksika Marselom Zakarijas.
 Drugog dana takmičenja (subota 12. novembar) sa početkom od 15 časova po lokalonm vremenu (22:00 po srednjeevropskom) na teren će izaći prvi reketi oba tima Zakarijas i Danilovićeva. Sledi susret Zarazua - Radivojević, a zatim i dubl za koji su na žrebu najavljeni sledeći timovi: Olmoš, Zakarijas – Danilović, Stevanović.
Najbolja teniserka Bili Džin King kup reprezentacije Srbije Danilovićeva zadovoljna je žrebom i nada se ukupnoj pobedi Srbije.
“U San Luis Potosiju smo već sedam dana i prilagodile smo se uslovima jako dobro. Lično osećam se dobro na terenu, na mečevima ću dati sve od sebe u svakom susretu. Svi znamo da je igrati za reprezentaciju nešto posebno tako da sigurno neće biti laki mečevi. U ime celog tima mogu reći da smo spremni da se borimo do kraja, za svaki poen, da nedamo protivnicama ništa. Atmosfera u timu je sjajna, družimo se, smejemo, igramo asocijacije, slušamo muziku, to je najbitnije i to je još jedan veliki plus za sve. Na selektoru je da odluči kad ko igra, ja podržavam svaku odluku i nadam se da će sve biti u najboljem redu, nadamo se pobedi” – zaključila je Danilovićeva.