ODRŽAN ŽREB ZA FED KUP MEČ SRBIJA - ŠPANIJA U KRALJEVU

Datum objave: 05.02.2016. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Prve na teren izlaze Jovanovski i Muguruza
 
Žreb je odlučio ko će otvoriti meč prvog kola Svetske grup B Fed kupa u kome će snage odmeriti NIS selekcija Srbije i tim Španije. 
Voljom žreba koji je održan u hotelu Turist u Kraljevu prve na teren u subotu će od 13 časova izaći drugi reket reprezentacije Srbije Bojana Jovanovski i prvi reket selekcije Španije Garbinje Muguruza. 
Nakon ovog susreta na teren će izaći Jelena Janković i Karla Suarez Navaro. 
 
Drugog, ujedno i poslednjeg dana takmičenja prvi singl meč koji je na programu od 13 časova odigraće Jelena Janković protiv Garbinje Muguruze, sledi susret: Bojana Jovanovski - Karla Suarez Navaro, nakon ovog singla na programu je i dubl meč za koji su prijavljene: Ivana Jorović, Nina Stojanović protiv Lare Aruabarene, Ludres Domingez Lino. 
Selektori imaju pravo promene igračica sat vremena do početka  meča. 
- Osećam se odlično, probleme koje sam imala sa ramenom sam u velikoj meri sanirala, bolje sam  i jedva čekam da istrčim na teren. Pre par godina igrala sam protiv Muguruze, taj meč sam izgubila, ali znam kako ona igra, znam šta me čeka i šta moram da uradim da bi meč završila u korist Srbije. Verujem da ću uspeti da sprovedem plan koji smo napravili selektorka Tatjana i ja, nadam se najboljem – rekla je Bojana Jovanvski.

Jelena Janković proslednji put se sastala sa Navaro u Pekingu 2013. i tada je naša teniserka deklasirala Karlu 6:0, 6:0.  

- To je bilo davno i to u ovom trenutku ništa ne znači. Čula sam da je povređena, ali biće ti težak meč sigurno. Čeka me težak posao protiv Karle, ali sam spremna na sve izazove, ako bude trebalo igraću sva tri meča u ovom susretu. Selekcija Španije je izuzetno jaka ekipa, ali mi se ne predajmo već verujemo da možemo do cilja, a to je uvek pobeda. Uvek dajem maksimum kada igram za Srbiju, tako će biti i ovaj put, drago mi je da smo u Kraljevu, oduševljeni smo gostoprimstvom, jedva čekamo da izađemo na teren i nadamo se da će tirbine biti pune i da ćemo uz pomoć publike ostvariti pobedu protiv Španije – zaključila je Jankovićeva.

Selektorka Tatjana Ječmenica Jevtić može da promeni igračice do sat vremena pred početka duela.

- Imamo pravo  izmene, videćemo da li će ovo biti konačan raspored ili će doći do izmena, kako sa naše tako i njihove strane. Pripreme smo odradili maksimalno, devojke su spremne, atmosfera u timu je izuzetna, kao i gostoprimstvo koje uživamo u Kraljevu. Veliko hvala Kraljevčanima i svim ljudima koji su dali sve od sebe da se svakog trenutka osećamo srećno, nasmejano, motivisano za rad kao i pobedu, borićemo se do poslednjeg daha pa šta nam Bog da, a verujemo ono najbolje – rekla je Ječmenica.

Posle žreba naš i španski tim su ispred opštine zasadili jorgovan. Tradiciju sađenja jorgovana započeli su članovi Dejvis kup tima prošle godine, a devojke su ove godine nastavile. U glavnoj ulozi našla se Jelena Janković koja je u ime Fed kup tima zasadila sadnicu.