NOVI ZLATNI BEDŽ - VLADIMIR ERG

Datum objave: 26.12.2016. // Kategorija: Sudijski odbor

Poštovane kolege,

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Vladimir Erg, član Sudijskog Odbora TSS i naš istaknuti teniski sudija, odlukom ITF/ATP/WTA/GS postao novi Zlatni bedž kao Šef sudija.

Vladimir Erg je svakako jedan od naših najiskusnijih teniskih sudija uopšte, čiji sudijski staž počinje daleke 1982. godine kada je dobio licencu za Republičkog sudiju SFRJ.
Prvi je sudija iz Srbije koji je učestvovao na nekom Grand Slam turniru još daleke 1998. godine. Nedugo potom postaje član elitnog tima ITF/ATP/WTA koji su sačinjavale najperspektivnije sudije na svetu. Kao jedan od najboljih u timu nakon dve godine dobija Srebrni bedž za sudiju u stolici.

Svojevremeno je važio za jednog od najboljih linijskih sudija na svetu pa je tako i radio pet Grand Slam finala, dva Masters Cup finala i brojne druge značajne turnire u toj ulozi.
Značajne uloge je imao i u pripremama linijskih sudija za Olimpijske igre u Atini i Pekingu.

Ništa manje su važna i njegova dostignuća kao sudije u stolici gde je čak imao čast da sudi i Juniorsko finale Wimbledon-a 2008. godine.

Vladimir je imao i bogatu i sadržajnu karijeru u instancama Teniskog saveza Srbije.
Bio je član svih sudijskih i takmičarskih instanci Teniskog saveza Srbije, počevši od člana pa Predsednika Sudijskog Odbora do 2009. Godine, Predsednika Takmičarskog Odbora do trenutnog saziva a danas obavlja funkciju Vrhovnog Revizora suđenja u Srbiji kao i funkciju zamenika Predsednika Sudijskog Odbora.

Aktivno je učestvovao u svim sudijskim školama u Srbiji koje su po novom sistemu organizovane od 2008. godine na dalje, čije rezultate upravo i vidimo poslednjih godina.


Ovo je drugi Zlatni bedž u Srbiji u poslednje dve godine, a Zlatni bedž vas direktno postavlja u deo istorije ovog sporta jer je tako malo sudija sa tim statusom.
Mi dva zlata imamo, a nije nemoguće da u narednom periodu dobijemo i treće za Supervizora.

Ovakav status Srbija nikada nije imala u međunarodnim razmerama i jeste neuobičajeno da zemlja veličine kao što je naša ima dva zlatna i jednog srebrnog bedža. To samo predstavlja potvrdu o kvalitetnom radu i ugledu koje naše sudije imaju u svetu za koje drugi kažu da po kvalitetu rada spadaju u sam svetski vrh.

U poslednjih sedam godina Srbija je dobila osam potpuno novih bedževa što je više nego što ih je ikada imala pre.

Neki od njih su do danas već ušli među najviše rangirane svetske sudije.

 

Vlado primi naše iskrene čestitke

SUDIJSKI ODBOR TSS