Novak Đoković uz “Bože pravde” ispraćen na Olimpijske igre u Tokio

Datum objave: 20.07.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Svetski i srpski sportski as Novak Đoković krenuo je put Tokija, na njegove četvrte Olimpijske igre u nizu, u karijeri, na koje ide kao najbolji teniser planete u istoriji. U glavni grad Japana Novak je ispraćen himnom "Bože pravde" po završetku konferencije za medije na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. 
"Idem na zlato. Jedino što mi fali jeste to zlatno odličje sa OI. Spreman sam i inspirisan sam. Osećaj kada predstavljaš svoju državu na najvećoj smotri u istoriji sporta je nezamenjiv. Olimpijske igre su nešto posebno. Cilj mi je da se dokopam medalje, nadamo se zlatne. Idem na zlatnu medalju, to nije tajna. Onda ću razmišljati o Njujorku, da pokušam da kompletiram sve. Najlepši mogući način da odem iz Beograda uz ovoliku podršku medija i svog naroda. Imam najviše ambicije, idem na zlato, to nije tajna. To je veliki cilj, velika ambicija još pre početka ove sezone, četiri grend slema i medalja na OI. Spreman sam, odmoran da odigram najbolje što mogu. Kada igrate za svoju zemlju to je najveća čast, privilegija. To su najlepši momenti koje jedan sportista može da doživi. Retki su momenti kada mogu da učestvujem u nekom timskom takmičenju. Imamo sa sreće da osovjim Dejvis kup, fali mi olimpijsko zlato"- istakao je Đoković na konferenciji za medije pred polazak za Tokio.
Najbolji teniser sveta osvrnuo se i na pripeme pred Tokio.
"Ne bih rekao da je nekonvencionalan način pripreme, već izvlačenje najboljeg iz uslova u kojima se nalazim. Ne može sve idealno da bude. Ja sada imam više uloga u svom žiotu od tenisera. I otac sam i suprug, pa moram da se posvetim i familiji kada nisam na turnirima. Imao sam odlične pripreme, dobar sparing sa kondicionim trenerom. Bilo je odlično vreme i atmosfera koji su mi dali vetar u leđa koji nosim sa sobom u Tokio".
Novak smatra da neće biti lako u Tokiju uprkos tome što je nekoliko velikih imena muškog tenisa 
"Iako ima otkaza nekih igrača iz vrha, ali dosta njih je i tamo. Pre svega bih izdvojio Medvedeva, Cicipasa i Zvereva. Dug je turnir, svašta može da se desi. Treba doći do finala. Olimpijske igre nose pritisake, očekivanja i emocije. Drugačije je od ostalih turnira, ali trudiću se da tretiram OI kao bilo koji drugi turnir kako bih ostao usredsređen na cilj", zaključio je Đoković koji je Srbiji osvojio bronzu 2008. na Olimpijskim igrama u Pekingu.