NIS Dejvis kup tim Srbije započeo pripreme u Buenos Ajresu

Datum objave: 13.07.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Od 17. do 19. Jula u hali Tehnopolis u Buenos Ajresu biće odigran meč četvrtfinala Dejvis kupa za 2015. u kome će snage odmeriti selekcije Argentine i Srbije. 
 
NIS Dejvis kup tim Srbije pristizao je u Buenos Ajres u etapama, konačno su svi na okupu i pripreme za susret sa domaćin su započete.  Na  pripremama u Argentini su uz selektora NIS Dejvis kup tima Srbije Bogdana Obradovića i trenera našeg tima Dušana Vemića,  igrači: Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nenad Zimonjić, uz ostatak stručnog štaba koji ćine doktor Zdeslav Milinković, fiziotarapeuti, predstavnici TSS, menadžeri...
 
Ono što naš tim nije obradovalo su loši uslovi u hali u kojoj će meč biti odigran. 
 
„U pitanju je sajamska hala, poprilično smo bili iznenađeni kada smo videli gde će se igrati. Trebalo je da dočekaju šampionski tim, ali sve mi nekako deluje improvizovano. Soba za masažu je napravljena od sajamskih materijala.  Problem može biti hladnoća, u sali nema reflektora, a unutra je svega desetak stepeni. Viktor Troicki posle odlične serije rezultata na travnatoj podlozi, sada će morati da se prilagodi na šljaku, na kojoj će se meč igrati", rekao je selektor Obradović.
 
Troicki je od juče 20. igrač sveta. Odigrao je sjajno sezonu na travi, sledi Dejvis kup na šljaci, u hali... 
 
"Uzbuđeni smo pred meč, prvi put smo kao ekipa u Argentini. Očekujem veoma neizvestan duel“ – rekao je Troicki koji je odmah po dolasku u Buenos Ajres i posle puta koji je trajao 20 sati istrčao na teren i odradio prvi trening.