Nikola Ćaćić u polufinalu “Mocart Fjučers 2011”

Datum objave: 17.06.2011. // Kategorija: Vesti

nikola_cacicNikola Ćaćić plasirao se u polufinale turnira “Mocart fjučers 2011” koji se igra na teniskim terenima sportskog centra “Olimp” na Zvezdari. Naš teniser je u četvrtfinalu bio bolji od šestog nosioca, Čeha Romana Jebavija – 1:6, 6:1, 6:4.

Meč je bio pun obrta, a Srbin je, kako je meč odmicao, igrao sve bolje. Mrđutim, loše je počelo za Ćaćića. U prvom setu, kao da ga je savladala trema. Pravio je mnogo grešaka, bio nervozan, a protivnik je znao da iskoristi dekoncentraciju rivala. Veoma brzo, set je Čeh priveo kraju.

U drugom potpuno nova situacija na terenu. Sada je Ćaćić u naletu, pun samopouzdanja i maksimalmo koncentrisan.
Igra sjajno, skoro bez greške i uspeva takvom igrom da meč vrati na početak i što je najvažnije, protivniku razbije samopouzdanje koje je imao.

U trećem, odlučujućem setu, razvila se velika borba u kojoj je, na kraju, Ćaćić slavio. Već ovom pobedom, naš teniser je napravio ne malo iznenađenje, s obzirom da je do sada uspero da eliminiše dva nosioca, Rumuna Anagnastopula (4) i sada Čeha Jebavija (6).

- Dosta sam nervozno ušao u ovaj meč, pa je Čeh poveo sa 3:0. Nastavio je da igra dobro, a ja nastavio da grešim.
 U drugom sam se veoma brzo oporavio, vratio istom merom, a u trećem se razvila prava borba. Bio je to dug i težak meč.
Imao sam brejk priliku u prvom gemu, ali sam propustio, pa sam tek u devetom gemu napravio brejk, poveo sa 5:4 i na moj servis imao dve meč lopte. Nisam ih iskoristio pa je onda protivnik dobio šansu. Imao je čak tri brejk lopte za izjednačenje. Nije, na svu sreću, realizovao ni jednu pa sam na kraju ja iskoristio svoju treću meč loptu - rekao je Nikola Ćaćić.

Trener našeg tenisera je Darko Mađarovski, kome je danas bio rođendan, pa mu je pulen na najbolji način čestitao.

U polufinalu ga čeka Goran Tošić, sedmi nosilac, koji sa Ćaćićem na ovom turniru igra u konkurenciji parova.

Nema sumnje da se obojica dobro poznaju i da će to biti sjajan meč. Ćaćić je ove godine na fjučers turnirima u konkurenciji parova osvojio pet titula, četiri za redom i odigrao jedno finale singla, tako da se nada da će i na “Olimpu” stići do trofeja.