Natalija i Miki u četvrtfinalu juniorskog Rolan Garosa

Datum objave: 01.06.2011. // Kategorija: Vesti

 

Najbolja juniorka Srbije i peta na svetu Natalija Kostić u osmini finala savladala je Amerikanku Viktoriju Duval 6:4, 4:6, 6:2 i za plasman u polufinale boriće se sa Monikom Puig iz Portorika koja je postavljena za petog nosioca ovog takmičenja. Prvi juniorski ženski reket Srbije, Kostićeva, postavljena je za četvrtog nosioca na Rolan Garosu.

nkostic55

Na slici - Natalija Kostić                Foto by Srđan Stevanović

U 2011. Natalija je odigrala samo četiri juniorska turnira, od toga bila je polufinalista u Australiji - Tralalgon koji uvertira za gren slem u Australiji. Finale je igrala pre mesec dana u Francuskoj - Beaulieu Sur Mer prva kategorija, zatim polufinale Bonfilja, koji je poslednja provera pred parisku šljaku i jedan od najprestižnijih turnira na ovoj podlozi.

-Konkurencija je izuzetno jaka, što je i razumljivo kada se radi o jednom gren slem turniru. Ovogodišnji Rolan Garos kod juniorki okupio je najbolje igračice sveta u ovom trenutku. Ima dosta igračica i igrača sa prostora bivše velike Jugoslavije, svi se lepo slažemo i družimo i pomažemo jedni druge, što je veoma lepo.  Što se tiče mojih dosadašnjih nastupa stvarno sam zadovoljna, ali to ne znaći da ću se zadovoljiti postignutim. Želim još uspeha jer su mi ambicije da stignem što dalje, a zašto ne i u finale - rekla je Kostićeva.
 
Portorikanki je ovo poslednji juniorski Rolan Garos jer 27. septembra ove godine puni 18 godina. Već uveliko igra profi turnire i na WTA listi zauzima 314. mesto u singlu. Drugo mesto na svetu u
juniorskoj konkurenciji, što joj je bio najbolji plasman na ITF listi, Monika je ostvarila 5. aprila 2010. godine, trenutno je 6. juniorka planete, odmah posle naše Natalije.

 

Miki Janković nastavlja seriju uspešnih igara na čuvenoj pariskoj šljaci. Do sada je nanizao čak pet pobeda, jer je morao kroz kvalifikacije u glavni turnir. Za ulazak u četvrtfinale borio se sa Belorusom Jaroslavom Šajlom i posle velike borbe i tri odigrana seta slavio je rezultatom 3:6, 7:5, 6:1. Član TK Gemax iz Beograda Miki u četvrtfinalu juniorskog Rolan Garosa sastaće se sa predstavnikom Hrvatske Mate Delićem, mladićem koji je napunio 18 godina 29. aprila 2011, a pravilo ITF-a je da igrač do kraja kalendarske godine može da igra u juniorskoj konkurenciji iako mu to godine više ne dozvoljavaju.  Delić je najbolji rang imao u januaru 2011. kada je bio 19. na svetu, trenutno je 25. mestu.  

 

mikijankovic22

Na slici - Miki Janković                               Foto by Srđan Stevanović

Miki Janković je na 63. na ITF listi juniora. U 2011. najbolji rezultat napravio je u Istreu - Francuska, druga kategorija, gde je osvojio trofej, u Salsomađioru - Italija igrao je finale, takođe turnir
druge kategorije.

- Pripremajući se za turnir na Rolan Garosu, odigrao sam dva jaka turnir u Francuskoj i Italiji i veoma sam zadovoljan kako formom tako i igrom koju sam pružio. Ta dva uspeha dala su mi dovoljno samopouzdanja da u Parizu odigram na najbolji mogući način. Nema sumnje da su ovih pet mečeva, dva u kvalifikacijama i tri u glavnom turniru pokazali, pre svega meni, koliko mogu. Nadam se da će ovaj moj niz uspeha biti nastavljen - rekao je Miki.