MTS Fed kup tim Srbije krenuo sa pripremama u Luksemburgu za mečeve I grupe Evro-afričke zone 2020.

Datum objave: 04.02.2020. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
U nedelji koja je pred nama MTS Fed kup selekcija Srbije učestvovat će na takmičenju I grupe Evro-afričke zone za 2020. godinu koje se održava u Luksemburgu. 
Najbolja ženska selekcija Srbije u sastavu: Nina Stojanović, Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Fatma Idrizović i selektor Tatjana Ječmenica Jevtić drugi dan provode u treningu i spremaju se u Luksemburgu za mečeve koji će biti odigrani od 05. do 08. februara. Srbija se nalazi u Grupi A u kojoj će joj protivnici biti timovi Švedske i domaćina Luksemburga.
Prvi meč MTS Fed kup selekcija Srbije igra u četvrtak od 16 časova protiv domaćina Luksemburga, u petak od 14 časova naš tim se sastaje sa reprezentacijom Švedske. 
 Ukoliko zabeleži pobede u mini plej ofu naš tim očekuje borba sa pobednikom Grupe B u kojoj se nalaze: Poljska, Turska, Slovenija. 
 
„Drago mi je što je ceo tim na okupu, neke devojke nisam videla dugo tako da mi je drago što smo se sada srele. Za mene je uvek zadovoljstvo igrati za reprezentaciju. Takođe mi je drago što imamo najmlađu članicu u Fed kupu Fatmu koja je u timu prvi put, još jedno iskustvo više za nju, imaće priliku da vidi kako to sve izgleda. Radujem se mečevima mnogo, mislim da smo Aleksandra Krunić, Olga Danilović i ja u dobroj formi. Atmosfera u timu je sjajna, smejemo se, treninzi idu sjajno, navikavamo se na podlogu, mislim da ide nama u korist. I Aleksandra i ja smo već igrale protiv prvih igračica i Luksemburga i Švedske, tako da znamo kako one igraju i šta nas očekuje“ – istakla je prvi reket Srbije Nina Stojanović. 
 
Fed kup vicešampionka sveta iz 2012. Aleksandra Krunić zadovoljna je uslovima i podlogom u Luksemburgu. 
 
„Stigli smo u Luksembrug pre dva dana, nisu nam stigle torbe. Konačno juče smo svi bili u punom sastavu, a tu mislim i na torbe i videli smo se sa Ninom koja je stigla ranije, pre nas. Treniramo, privikavamo se na podlogu koja je dosta spora što mislim da će nama odgovarati jer imamo igračice koje dosta raznovvrsno igraju i snalaze se na sporijim podlogama. U grupi nas čeka domaćin i Švedska, počinjemo u četvrtak i imamo dovoljno vremena da se naviknemo na podlogu i spremimo. Mislim da su sve devojke spremne i u dobroj formi, uvek sa većim žarom igramo za svoju zemlju nego na svojim turnirima, jer ovdse ipak imamo tim iza sebe koji navija za nas i od naše pobede zavisi dosta toga i drugim igračicama što nije slučaj u pojedinačnom spotu, tj na pojedinačnim turnirima kad ih igramo. Kao i uvek atmosfera je vesela, pozitivna, skoncentrisane smo da se što bolje spremimo za predstojeće mečeve. Neće biti lako sa Luksemburgom obzirom da su domaćini, imaće domaću publiku na svojoj strani. Sve četiri smo spremne i da navijamo i da igramo, da damo sve od sebe, tako da dosta sam pozitivna u vezi toga i grupe. Ako dođe do razigravanja neće biti lako jer Slovenke i Poljakinje su u dobroj formi, imaju vrhunske igračice koje nižu u poslednje vreme dosta dobrih rezultata, ali svakako razigravanje odnosno plej of je uvek najteži, a ako do toga dođe mi ćemo biti spremne i u najboljom mogućoj formi do 5. febuara i meča sa Luksemburgom“ – rekla je najiskusniji član naše Fed kup selekcije Krunić.