Mia šampionka, Veljko vicešampion ITF Bozicnog turnira u TK Crvena zvezda

Datum objave: 16.01.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu održan je Božićni turnir iz kalendara ITF-a u konkurenciji do 18 godina za juniorke i juniore (singl i dubl), G4 kategorije. 

Naslov šampiona u konkurenciji juniorki ponela je mlada teniserka Srbije, državna šampionka Mia Ristić koja je u finalu ovog prestižnog međunarodnog turnira savladala predstavnicu Rumunije Maru Gae 7:6(7), 6:4. Ovo je za 14-godišnju Miu, reprezentativku Srbije u mlađim kategorijama treći ITF trofej i peto finale u karijeri u konkurenciji do 18 godina. Prethodne dve titule osvojila je 2020. u Baru i Ulcinju. 

Titulu vicešampiona na Božićnom ITF turniru u Beogradu osvojio je naš teniser Veljko Krstić. U borbi za tron Veljko je kao peti nosilac ovog takmičenja izgubio nakon velike borbe od predstavnika Slovenije, sedmog kosturaša turnira Aljaža Jerana 3:6, 6:4, 6:3. 

Do pobedničkog pehara u dublu stigao je teniser Srbije Mihailo Savić u paru sa Čehom Janom Hrazdilom. Oni su u finalu bili bolji od rumunskog para Belea, Breazu 6:4, 6:1.