Meksiko protiv Srbije u San Luis Potosiju

Datum objave: 16.08.2022. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Šljaka, meč na otvorenom, grad San Luis Potosi. Bili Džin King kup selekcija Meksika odlučila se na ovu kombinaciju kojom će ugostiti reprezentaciju Srbije 11. i 12. novembra 2022. za plasman u kvalifikacije Svetske grupe 2023. koje su na programu aprila naredne godine. 
Nadmorska visina grada San Luis Potosija u kome će se pod vedrim nebom meksičke i srpske reprezentativke boriti za plasman u aprilski plej of je 1900 metara. Teniska federacija Meksika odlučila se za ovaj grad koji je 2015. bio domaćin zonskog takmičenja I grupe Američke zone Bili Džin King kupa. Na istom mestu održan je I finalni turnir juniorskog Dejvis i Bili Džin King kupa za 2014. u konkurenciji do 16 godina. 
Reprezentativke Srbije ovim nastavljaju bitke u 2022. u istom ambijentu, na šljaci i na otvorenom, ali ovaj put pod izuzetno zahtevnim uslovima za igru zbog nadmorke visine koja će iziskivati vrhusku fizičku spremnost i lansirati povišen otkucaj srca u bitci za trijumf koji znači dolazak na prag Svetske grupe. 
San Luis Potosi smešten u srcu centralnog Meksika nekada je bio centar za rudarstvo zlata i srebra. Okružen je rekama, pećinama i prelepim vodopadima. 
Ima dugu tradiciju održavanja muškog teniskog turnira iz čelendžer serije koji je prvi put u teniskom centru San Luis Potosiju održan 1980. godine.