Lola Radivojević trijumfovala u Tunisu

Datum objave: 29.01.2023. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Šampionski dan za srpski tenis, od Australije do Tunisa! Dok je najbolji teniser u istoriji, naš i svetski as Novak Đoković kovao 22 gren slem trofej u karijeri u dalekom Melburnu, za prvu titulu nagradnog fonda 25.000 dolara borila se mlada zvezda u velikom usponu ženskog tenisa Srbije, 18 – godišnja Lola Radivojević. Istovremeno Novak i Lola podižu šampionske trofeje na dva kraja sveta, za ponos i radost nacije.
Radivojevićeva je titulu u Tunisu osvojila savladavši u finalu petog nosioca, Japanku Sakuru Hosogi 6:1, 7:5. Na putu do trona Lola je pobedila i prvog nosioca, Grkinju Gramatikopolou 6:3, 6:2. 
Članica TC Novak iz Beograda, Bili Džin King kup reprezentativka Srbije Lola Radivojević trenutno se nalazi na 337. mestu WTA liste i sledi joj značajan skok kada se upišu poeni osvojeni u Tunisu. Lola je u 2022. zvanično od WTA proglašena za teniserku koja je najviše napredovala na WTA listi. 
Sjajan početak takmičarske 2023. za mladu nadu srpskog tenisa za koju svi predviđaju ulazak u sam svetski vrh, kako zbog talenta, tako i rada i posvećenosti pozivu koji je izabrala. 
Bravo!