Lajović i Krajinović za vođstvo Srbije od 2:0 protiv Uzbekistana

Datum objave: 01.02.2019. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup
Kvalifikacije za plasman na finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa 2019. startovale su širom meridijana. Na ovoj teniskoj mapi nalazi se i selekcija Srbije koja se za odlazak u Madrid (finalni turnir od 18. do 24. novembra) bori u Uzbekistanu.  
Prvog dana takmičenja u Taškentu nakon dva singl susreta Srbija je povela 2:0. Prvi poen našem timu doneo je prvi reket Dejvis kup selekcije Srbije Dušan Lajović savladavši drugog igrača uzbekistanske selekcije Sanja Fajzijeva 7:6(4), 6:3. 
 
„Meč ni malo lep, osećao sam veliki pritisak jer svi želimo da se kvalifikujemo u Madrid. Nisam se osećao najbolje na terenu, protivnika nisam poznavao, malo sam u početku propustio šanse gde je Fajzijev dobio priliku da se opusti, zaigrao je bolje, ali bitna je pobeda, idemo dalje i to je to.  Drago mi je što sam uspeo da donesem bod Srbiji i da olakšam malo Filipu što se tiče pritiska ulaskom u taj drugi meč. Vodimo 2:0, odradili smo sjajan posao prvi dan i nadam se da ćemo drugi dan odmah da dobijemo dubl i završimo priču odmah u najbržem mogućem roku i bilo bi lepo da se vratimo kući kao pobednici i da osetimo tu atmosferu u Madridu, taj promenjeni sistem takmičenja“ – rekao je srpski as Lajović. 
 
U drugom singlu prvog dana takmičenja snage su odmerili najbolji teniser domaće selekcije Denis Istomin i naš Filip Krajinović u kome je srpski as briljirao i rezultatom 6:2, 6:4 doneo mirnu noć srpskom timu.
 
„Odličan dan je iza nas što smo i priželjkivali. Bitna dva poena za nas. Mislim da sam odigrao jako dobro, bez grešaka, zadovoljan sam kako sam servirao i kako sam se kretao na terenu i veoma sam srećan što smo pobedili i Dušan i ja“ – istakao je Krajinović. 
 
Srbija se sada nalazi na korak od plasmana na finalni turnir u Madridu. Treći poen Srbija će u subotu, drugog dana takmičenja u Taškentu (2. februar 2019.) tražiti najpre u dubl meču sa početkom od 13:00 časova (09:00 srednjeevropsko kome pripada Srbija) za koji su na žrebu prijavljeni: Denis Istomin, Sanjar Fajzijev protiv Viktora Troickog i Nikole Milojevića, ali selektori imaju pravo izmene igrača do sat vremena pre početka susreta. Nakon dubla slede dva singl meča, najpre Denis Istomin - Dušan Lajović, po završetku ovog sledi Sanjar Fajzijev - Filip Krajinović. 
 
„Ovo je ono čemu smo se nadali, a to je da opravdamo ulogu favorita. Svakako nije bilo lako Dušanu da posle duge pauze u igranju da izađe na meč gde apsolutno mora da pobedi. Fajzijev je odigrao na jako visokom nivou za njegove mogućnosti, a Lajović je obzirom na situaciju sjajno se snašao i kako je meč odmicao igrao je sve bolje i bolje. U drugom meču Filip je odigrao fenomenalno od prve do poslednje lopte, od prvog do poslednjeg poena. Istomin je vrlo iskusan i neugodan igrač, ali on je na terenu bio apsolutno nemoćan jer Filip je igrao suviše brzo za njega i držao meč pod kontrolom sve vreme. Bile su tu dve brejk lopte koje je Filip spasao u jednom trenutku na svoj servis, tu je možda meč mogao da se prokrene ali ovako mislim da je stvarno sjajna igra i nadam se da ćemo sutra posle dubla doći do pobede“ – zaključio je selektor Dejvis kup selekcije Srbije Nenad Zimonjić. 
 
photo: Dušan Vemić (trener Dejvis kup tima Srbije)