Kvalifikacije – Ekipna prvenstva Evrope u konkurenciji do 16 i 18 godina

Datum objave: 27.07.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Selekcije Srbije u konkurenciji do 16 i 18 godina (juniorke I juniori) otputovali su na kvalifikacione turnire za Ekipna prvenstva Evrope 2021. 
 
Ženski tim Srbije u konkurenciji do 16 godina u sastavu: Tijana Sretenović, Dunja Marić i Anja Stanković, predvođene saveznim trenerom Slobodanom Rankovićem boriće se u rumunskom mestu Bistrita. Voljom žreba u prvom kolu naše devojke igraju protiv selekcije Francuske. 
 
Muški tim Srbije u konkurenciji do 16 godina u sastavu: Branko Đurić, Aleksa Pisarić i Zoran Ludoški, prevođeni saveznim trenerom Ladislavom Demeterom boriće se u nemačkom gradu Manhajm. Tim Srbije je kao prvi nosilac slobodan, u drugom se sastaje sa pobednikom meča Hrvatska – Nemačka. 
 
Ženski tim Srbije u konkurenciji do 18 godina u sastavu: Natalija Senić, Fatma Idrizović I Andrea Obradović, predvođene saveznim trenerom Bojanom Jovanovski boriće se u rumunskom mestu Arad. Voljom žreba u prvom kolu naše devojke igraju protiv selekcije Estonije. 
 
Muški tim Srbije u konkurenciji do 18 godina u sastavu: Hamad Međedović, Marko Topo, Petar Teodorović, prevođeni saveznim trenerom Arsenijem Zlatanovićem boriće se u češkom gradu Veška. Tim Srbije je kao prvi nosilac slobodan, u drugom se sastaje sa pobednikom meča Belorusija – Turska. 
 
Kvalifikacije se igraju od 28. do 30. jula 2021. Finalni turnir na programu je od 2. do 4. avgusta 2021.