Potpisan ugovor između TSS i Grada Kraljeva

Datum objave: 20.01.2015. // Kategorija: Domaća scena

Kraljevo domaćin duela Srbija – Hrvatska u Dejvis kupu

Dugo godina Kraljevo je čekalo da se napravi jedna reprezentativna sportska dvorana u kojoj će korisnici biti sportisti, a Kraljevčani da uživaju u sportskim manifestacijama. Jedna vrhunska sportska priredba početkom marta biće održana u gradu koji leži na tri reke, Ibru, Zapadnoj Moravi i Ribnici. Predstojeći meč u okviru prvog kola Dejvis kupa Svetske grupe održaće se od 6. do 8. Marta i predstavlja najveći sportski događaj u ovom delu Srbije poslednjih godina.

Izuzetan sportski događaj svakako će biti u žiži interesovanja javnosti kod nas, u regionu, ali i šire. Uvek prisutan rivalitet ovoga puta biće pojačan i važnošću ovog susreta. Našu reprezentaciju predvodiće najbolji svetski teniser Novak Đoković.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović potvrdio je da će svetski broj jedan, Novak Đoković biti spreman za ovaj važan duel.

"Videli ste Novakov raspored koji je bio prezentiran početkom godine. Ja sam u stalnom kontaktu s njim i drago mi je da će igrati, kao i Viktor Trocki, koji je nedavno osvojio turnir u Sidneju i u dobroj je formi, takođe i Nenada Zimonjića koji je već godinama u samom svetskom vrhu kada je dubl konkrencija u pitanju. Uz Krajinovića i Lajovića, imamo dobru reprezentaciju", rekao je Obradović u Kraljevu, gde je potpisan ugovor između Teniskog saveza Srbije (TSS) i Grada Kraljeva, kojim je i zvanično potvrđeno da će meč između Srbije i Hrvatske biti odigran u ovom gradu.    

Obradović je dodao da očekuje veoma zanimljiv susret sa Hrvatskom, koja će, po njegovim rečima, biti izuzetno težak protivnik.

“Odlično se poznajemo sa Hrvatima. Naši teniseri su odigrali mnogo mečeva protiv njih. Videli ste i nedavni Novakov duel protiv Karlovića, tako da, iako je Đoković najbolji teniser na svetu, mora da pruži sve od sebe da bi pobedio”, rekao je Obradović, napominjući da je odluka da Kraljevo bude domaćin deo strategije TSS, kako bi se tenis proširio na celu teritoriju Srbije.

Trener Fed kup reprezentacije Srbije, Tatjana Ječmenica, koja je prisustvovala potpisivanju ugovora o održavanju meča Dejvis kupa, rekla je da razmišlja da i naše teniserke igraju u Kraljevu.

“Ženska reprezentacija treba da preskoči prvi stepenik Fed kupa u Budimpešti za dve nedelje. U zavisnosti od ishoda mečeva u glavnom gradu Mađarske, ako bismo se plasirali u plej-of, moći ćemo da razgovaramo o Kraljevu. Pogledala sam danas halu i teniserkama ću preneti impresije, a nadam se da ćemo i mi uskoro nastupati u Kraljevu”, rekla je Ječmenica.

Cene seta karata za Dejvis kup meč Srbija - Hrvatska još nisu određene, a TSS će u toku ove nedelje verovatno plasirati sve informacije koje se tiču kupovine i rezervacije ulaznica.

Takođe, planirano je da od 6. do 8. marta, kada se budu igrali mečevi, u centru Kraljeva budu postavljeni veliki ekrani i tako omogućiti velikom broju Kraljevčana da posmatraju okršaj teniskih umetnika.