Krajinović i Vemić uoči Vimbldona treniraju u Beogradu

Datum objave: 17.06.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Dva velika teniska asa Srbije, jedan koji je činio jednu od najjačih okosnica našeg Dejvis kup vojevanja tokom druge polovine 90-tih sve do 2010. godine - Dušan Vemić i drugi koji čini jednu od glavnih karika mlade garde današnjice našeg muškog tenisa - Filip Krajinović, uoči trećeg gren slem turnira u sezoni - Vimbldona 2015. (trava, London), treniraju u Beogradu, na terenima Teniske Akademije Novak. 

Dušan Vemić, u istoriji jedan od najboljih tenisera Srbije, Dejvis kup reprezentativac i jedan od najzaslužnijih što je Srbija izborila pravo da igra u Svetskoj grupi jednog od najstarijih i najcenjenijih teniskih događaja. Utirući put ka Svetskoj grupi Dejvis kupa Dušan Vemić je, na posredan način, omogućio našoj reprezentaciji da se 2010. godine domogne čuvene „salatare“, pehara namenjenog najboljoj teniskoj reprezentaciji. Tu čast, da se potsetimo izvojevali su Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, predvođeni selektorom Bogdanom Obradovićem.
Dušan Vemić, omiljen među saigračima, otisnuo se u trenerske vode. Danas je trener Filipa Krajinovića, a godinu i po dana (2012 - 2013) proveo je u stručnom štabu najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića.
Danas 17. juna Vemić puni 39 godina. ČESTITAMO!!!!!