JEČMENICA NOVI SELEKTOR FED KUP REPREZENTACIJE

Datum objave: 05.11.2014. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Tatjana Ječmenica - Jeftić, novi je savezni selektor FED kup reprezentacije Srbije. Ovo je odlučeno danas na sastanku komisije koju je odredio Upravni Odbor  TSS.  Ječmenica je tako po drugi put izabrana na ovu sportsku funkciju, obzirom da je na kormilu FED kup selekcije bila u periodu 2005 - 2006. godine.

Tatjana Ječmenica-Jeftić je rođena u Novom Sadu 4. jula 1978. godine, u karijeri je igrala za FED kup selekciju, a kao profesionalni igrač na WTA u singlu najbolju poziciju imala je 24.juna 1996. godine kada je bila 72.na svetskoj rang listi. Iste godine najbolji plasman u dublu bila je pozicija broj - 88. Dve godine bila je selektor FED kup ekipe Srbije i Crne Gore. Komisija koja je donela odluku o novom selektoru brojala je pet članova a sačinjavali su je: Toplica Spasojević, predsednik U.O.TSS, Aleksandar Bolić ( sportski direktor TSS), Slobodan Vojinović (predsednik Stručne komisije TSS), Radmilo Armenulić ( počasni član TSS i bivši selektor) i Milan Čonkić ( bivši selektor). 

U petak  7. novembra 2014. u 11 časova u prostorijama TSS ( Impuls hol) biće održana konferencija za štampu koju će održati Tatjana Ječmenica - Jeftić, kada će prezentovati svoj plan i program rada u narednom periodu.