Izvučen žreb za prvo kolo Fed kup takmičenja I grupe Evro-afričke zone 2018.

Datum objave: 15.01.2018. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

Selekcija Srbije u Fed kup takmičenju sezonu 2018. počinje u Talinu (Estonija) gde će se od 07. do 10. februara 2018. održati mečevi prvog kola I grupe Evro-afričke zone u kojoj se nalazi i naša zemlja. 

Izvučen je žreb za ovo takmičenje u kome će se naći 14 timova, podeljenih u četiri grupe. Pobednici grupa se ukrštaju u mini plej ofu iz kojeg pobednici odlaze u plej of za popunu Svetske grupe B, za meč koji je na programu 21. i 22. aprila 2018. 

Srbija je smeštena u Grupu A gde se nalaze i timovi Gruzije i Bugarske. Pobednik Grupe A u plej ofu boriće se za pobednikom Grupe D (Poljska, Turska, Austrija i Letonija). 

Pobednik Grupe B (Velika Britanija, Estonija, Portugal) u mini plej ofu boriće se protiv pobednika Grupe C (Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Švedska). 

Selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić zadovoljna je žrebom. 

"Žreb nije loš, problematično je samo to što nas je tri tima u Grupi i nema prostora za kiks, moraju se dobiti oba meča za prolaz u mini plej of koji se u našem slučaju igra sa pobednikom Grupe D. Ako bi se gledao samo opstanak u I grupi Evro-afričke zone, tu su velike šanse, jer smo favoriti u odnosu na Gruziju kojoj je prva igrčica Šapatava 358. na svetu, tako da smo u odnosu na njih favoriti. Što se tiče Bugarske, taj tim je dobar i nezgodan, pobedili smo ih prošle godine u Grupi, znači pobedive su, ali svakako jako nezgodne.  Ako se gleda ko je sve mogao da nas zapadne žreb nije nam loš. U oba meča u našoj Grupi A moramo da uđemo maksimalno fokusirani i koncetrisani, jer protivnice nisu za podcenivanje. Nadam se da će naše dvojke biti u top formi, jer bez obzira što nije loš žreb moraju dobro da se odigraju oba meča. Ivana Jorović je sada u Australiji dobro odigrala, prošla kvalifikacije i u prvom kolu glavnog turnira pružila dobar otpor 4. teniserki sveta Svitolini, nadam se da će nastaviti u tom ritmu. Nadam se da će Olga Danilović i Dejana Radanović takođe biti u dobroj formi. Sve bi bilo mnogo lakše da smo u kompletnom sastavu, da je tu Aleksandra Krunić, koja je u top 50 na svetu. Sigurno je da bi Krunić svojom igrom i iskustvom u Fed kupu doprinela da se ostale igračice osećaju sigurnije, ali Bože moj tim je takav kakav jeste, mislim da ako devojke budu u dobroj formi da imamo šansu da prođemo grupu i igramo plej of. Verujem da će devojke dati sve od sebe i lavovski se boriti kao i uvek do sada, što i jeste najbitnije, ali sve je ovo sport i neophodno nam je i sportske sreće, videćemo“ – zaključila je selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić.