Iva i Marko šampioni osmog memorijala Jovan Kukaras u Subotici

Datum objave: 04.09.2020. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Na terenima TK Spartak u Subotici održan je osmi memorijal Jovana Kukarasa, turnir iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina za devojčice i dečake. 

Pobednički pehar u konkurenciji devojčica osvojila je Iva Janković koja je u finalu posle velike borbe savladala Anu Savković 4:6, 6:2, 7:5. U polufinalu Iva je bila bolja od Tare Mihaljević 6:1, 6:0, dok je Ana pobedila porvog nosioca ovog takmičenja, ruskinju Mariju Masianskaju 6:0, 1:6, 6:4. 

Kod dečaka naslov šampiona poneo je predstavnik BiH Marko Maksimović salvadavši u finalu Nikolu Lulića 6:1, 6:0. U polufinalu Marko je pobedio Aleksandra Daskalovića 6:3, 7:5, dok je Nikola bio bolji od Rumuna Raresa Teodora Pieleanua 6:3, 6:3. 

Na pobedničko postolje u ženskom dublu stala je češko-nemačka kombinacija Nela Linhartova, Nastasija Nesterović koje su u borbi za tron pobedile par Marija Kolas, Teodora Kostović (BLR,SRB) 6:2, 6:2. 

U muškom dublu trijumfovao je srpski par Nikola Jović, Nikola Lulić pobedivši u finalu rumunski par Rares Teodor Pieleanu, Tudor Tibelea 6:4, 6:4.