FED KUP: SRBIJA - PARAGVAJ 4:1

Datum objave: 20.04.2015. // Kategorija: FED cup i DAVIS cup

NIS Fed kup selekcija Srbije obezbedila povratak u elitu! U Novom Sadu 18. i 19. aprila naše Fed kup reprezentativke borile su se u plej ofu za popunu Svetske grupe B protiv selekcije Paragvaja i zabeležile ubedljivu pobedu 4:1.

Prvog dana takmičenja Srbija je povela 2:0, nakon dva singl meča u kome je prvi poen Srbiji donela Aleksandra Krunić pobedom nad Veronikom Cepede Rojg  6:1, 6:3, u drugom singlu još jedna briljantna igra, ovog puta prvog reketa Srbije Ane Ivanović koja je deklasirala protivnicu Monserat Gonzales 6:2, 6:0.

U nedelju,  u danu odluke na programu su bila dva singl meča i dubl. U prvom singlu snage su odmerile mlada nada srpskog tenisa Ivana Jorović i prvi reket Paragvaja Rojg. Posle velike borbe pobedu svom timu donela je gostujuća terniserka rezultatom 6:3, 2:6, 1:6. Usledio je novi singl u kome je Krunićeva pregazila Gonzalesovu 6:0, 6:2 i time donela plasman Srbiji u Svetsku B grupu u 2016. godini.

Nakon kratkog slavlja usledio je i dubl meč u kome su  Krunić i Jorović pobedile  Rojg, Gonzales 6:1, 6:4, za ukupnih 4:1 za Srbiju.

Žreb za 2016. na programu je krajem maja za vreme Otvorenog prvenstva Francuke - Rolan Garosu u Parizu.