Draginjin ITF prvenac u Keniji

Datum objave: 05.12.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Mlada teniserka Srbije, 15-godišnja Draginja Vuković osvojila je njen ITF prvenac u singlu na turniru G4 koji je održan u Keniji.

Vukovićeva je kao osmi nosilac u finalu savladala petog nosioca, Egipćanku Halu Kaled 6:2, 6:3.

 Pre dve nedelje Draginja je takođe u Keniji osvojila je titulu i u dublu (G5). Na prvom turniru u Keniji igrala je polufinale singla, na drugom finale singla, treci je osvojila.  Titulu na trećem vezanom turniru u Keniji Draginja je osvojila bez izgubljenog seta.:

"Presrecna sam što sam osvojila turnir četvrte kategorije. Od početka samog turnira imala sam jako teške protivnice. Najteži meč mi je bio protiv prvog nosioca u četvrtfinalu Avomo Ele iz Gabona. Posle dobijenog prvog seta sa 6:3 u drugom setu sam gubila 4:1 i 5:2, ali sam uspela da preokrenem rezultat i savladam protivnicu 6:3 7:6 (5)".
 
Trener Strahinja Jovanović oduševljen je učinkom njegove takmičarke:
"U poslednje tri nedelje Draginja je odigrala tri ITF turnira na kojima je postigla odlične rezultate. Na svakom turniru nastupi su bili sve bolji i zasluženo je došla do prvog mesta u singl konkurenciji. Pobedila je igračice koje su pre svega starije i iskusnije, a takođe i mnogo bolje rangirane na ITF rang listi. Ovo je odličan rezultat za kraj sezone. Draginji sada sleduje zaslužena pauza, a zatim ćemo početi sa ozbiljnim pripremama za sledeću sezonu".
 
Vukovićeva je trenutno 787. na ITF listi, ali je očekuje veliki napredak kada se upišu poeni koje je zaradila osvajanjem turnira u Keniji.