Draginja osvojila Keniju

Datum objave: 22.11.2015. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

15-godišnja juniorka iz Srbije Draginja Vuković pobednica je turnira u  5. kategorije u Keniji (Aperhil) u dubl konkurenciji za teniserke do 18 godina. U paru sa Džonea Bač iz Velike Britanije, naša mlada teniserka je briljirala u Keniji, u borbi za trofej srpsko -britanska kombinacija je u finalu sa 5:3, 0:4, 10: 8 bila bolja od Kalestine Avomo Ele iz Gabona i Marijam Mudžavimane iz Burundija koje su bile postavljene za druge nosioce. 

U singl konkurenciji, Draginja je bez izgubljenog seta stigla do polufinala gde je sa 7:5, 6:1 poražena od prve nositeljke i 224. juniorke sveta, Fare Jaser Abd El Vahab iz Egipta koja je i osvojila titulu.

Ovo je bilo prvo finale u dubl konkurenciji za Draginju na turnirima do 18 godina i prva titula.

„Presrećna sam što sam osvojila dubl i što sam igrala polufinale singla. Iskreno, nisam očekivala ovako dobar rezultat, ali sa svakim novim mečom igrala sam sve bolje i bolje. Sa mojom partnerkom iz Velike Britanije (Jonea Bach, GBR) igraću dubl i naredna dva turnira ovde u Keniji. Najdraža pobeda na ovom turniru mi je svakako pobeda trećeg nosioca u polufinalu. U naredna dva turnira daću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat“ – rekla je Vukovićeva.

 

Strahinja Jovanović,  Draginjin trener:

"Draginja je veoma dobro odigrala ovaj turnir. Pobedila je igračice koje su ispred  nje na rang listi. U polufinalu je uvidela da može da se u igri "nosi" i sa igračicama koje su u top 200 na ITF juniorskoj rang listi. Za nekoga ko ima 15 godina Draginja ima fokusiranu mentalnu igru i igra vrlo agresivno. Ona je svakako igračica koja praktikuje modernu igru tenisa. Planovi za naredne dve godine su nam: ulazak u 100 najboljih juniorki sveta."