Čista desetka Ognjena Milića

Datum objave: 10.01.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)
Velika nada i veliki mladi šampion srpskog tenisa, višetruki državni šampion, 13- godišnji Ognjen Milić na startu 2021. upisao je čistku desetku! Na prvom turniru u aktulenoj takmičarskoj sezoni Milić je stigao do njegove desete Tennis Europe titulu u karijeri. 
Bez izgubljenog seta Ognjen je trijumfovao na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu na tradicionalnom turniru pod nazivom “Božićni turnir” iz kalendara Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina. U finalnoj borbi Ognjen je svladao najboljeg tenisa Nemačke u ovom uzrastu Justina Engela 6:2, 6:2. 
Trijumf u Beogradu Miliću donosi I prvo mesto na Tennis Europe listi u konkurenciji do 14 godina. U 2020. mladi teniser iz Krgujevca osvojio je tri TE trofeja -  Podgorica Open,  Čačak i Rio Verde Open takođe u Podgorici, a finala je odigrao u Beogradu - Božićni turnir, Novi Beograd Open i Podgorica Open. Sezona 2019. takođe je bila šampionska za Milića kada je nanizao šest Tennis Europe trofeja u konkurenciji do 12 godina - Prokuplje, Koper, Vršar, Čačak, Ulcinj i Tipsarević.
Na “Božićnom turniru” 2021. Tennis Europe do 14 godina pobedničke pehare zagrlile su dve teniserke Srbije u dubl konkurenciji. Naslov šampiona naše Teodora Kostović I Aleksandra  Stevanović ponele su pobedom u finalu nad rumunskim parom, prvi nosiocima ovog takmičenja Oana, Teodoresku 4:6, 6:4, 10:5. 
Trofej u ženskom singlu osvojila je predstavnica Nemačke, devojčica srpskog porekla Nastasija Nesterović koja je u finalu savladala Rumunku Anamariju Federiku Oanu 6:4, 6:2.