Bojana Jovanovski: Hoćemo prepunu Arenu i pobedu

Datum objave: 02.02.2010. // Kategorija: Vesti

 Treći reket Srbije 18-godišnja Bojana Jovanovski već dva dana vredno radi i trenira u beogradskoj Areni i priprema se za meč prvog kola Fed kupa Svetske grupe između Srbije i Rusije (06. i 07. februar 2010).

  - Po završetku takmičenja u Melburnu stigla sam u Beograd gde nas očekuje meč sa Rusijom u Fed kup takmičenju. Drago mi je da ću debitovati u ovom takmičenju baš u ovako velikom i važnom meču, u Svetskoj grupi gde se nalazi Srbija, a za to mesto su se izborile moje starije koleginice proteklih godina, čestitam im na tome, na svemu što čine za srpski Fed kup tim i nadam se da ću i ja u budućnosti biti od pomoći i zajedno sa njima graditi lepu budućnost srpske reprezentacije. Pred nama je susret sa Rusijom, najtežim mogućim protivnikom, ali to je motiv više, da najbolje porazite već na početku i to pred domaćom publikom, koja će verujem ispuniti Arenu. Mi obećavamo beskompromisnu borbu i pozivamo publiku da dođe i podrži nas u ovom ovako važnom i teškom meču – kaže Bojana.  

U ovaj meč Bojana ulazi sa najboljim rangom u dosadašnjoj profi karijeri, 131 – mestom na WTA listi.          

   - Dobar početak godine za mene, mada uvek može bolje. Odigrala sam polufinale „pedesetice“ u Kini, a zatim igrala kvalifikacije za glavni turnir gren slema u Melburnu, gde sam nakon velike borbe i meč lopte koju sam imala, izgubila u finalu kvalifikacija. Taj jedan poen me delio od plasmana u glavni turnir, ipak malo neiskustvo, malo nedostatak sreće u ključnim momentima je učinio svoje. Raduje me napredak koji sam ostvarila i to pokazuje da se isplatio sav moj rad i trud na terenu. Motivisana sam da nastavim u još boljem ritmu ove godine. Do aprila ne branim ni jedan poen tako da imam puno prostora za još veći napredak i očekujem da ću Rolan Garos igrati glavni turnir, bez kvalifikacija – zaključila je Bojana.