Bljesak Ristićeve u Podgorici

Datum objave: 28.05.2021. // Kategorija: Međunarodna scena (ATP, WTA, juniori)

Državna šampionka, najmlađa juniorka Srbije na ITF juniorskoj rang listi Mia Ristić pre 15 dana proslavila je 15. rođendan i nakon toga odmah nanizala dva trofeja. Prošle nedelje Mia je blistala na ITF turniru u Ulcinju gde igrala finale singla, ove nedelje režirala je potpuni bljesak kako u singlu, tako i dublu. Novi ITF juniorski trofej u pojdinačnoj konkurenciji Ristićeva je podigla na turniru u Podgorici gde je kao prvi nosilac u finalu savladala zemljakinju Andreu Obradović 6:2, 6:1. Tokom celog takmičenja u Podgorici Mia nije izgubila ni set. 

Ovo je druga singl ITF titula Ristićeve u 2021, četvrta u karijeri. Na startu aktuelne sezone velika i mlada dana srpskog tenisa osvojila je Božićni turnir na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu. Prvi ITF trofej iskovala je u 2020. u Ulcinju, zatim i drugu u Baru, kada je u tri nedelje odigrala 13 mečeva i pobedila u 12, izgubivši samo finale na ITF turniru u Sofiji. 

Za još jednu titulu u Podgorici briljantna Mia se borila u dubl konkurenciji u paru sa koleginicom iz Crne Gore Divnom Ratković. One će u finalu savladale par Taroko, Tucaković (CRO,BiH). 

Mlada reprezentativka Srbije trenutno se nalazi na 240. mestu ITF juniorske liste gde je najbolji rang ostvarila ove godine kada je bila na 207. mestu. Novi rezultati i uspesi Ristićevoj donose i novi skok.