Arhiva vesti - Sve vesti

POLUFINALE SVETSKE GRUPE 21. I 22. APRIL 2012. MOSKVA

SERBIA-PRE_DRAW_PRESS_09

Danas su u Megasport Areni u Moskvi održane pre-draw konferencije Fed kup selekcija Srbije I Rusije, koje će se 21. I 22. Aprila boriti za plasman u finale Svetske grupe A za 2012. godinu.
Prvi susret sa sedmom silom imale su gošće, NIS fed kup reprezentacija Srbije. Na konferenciji su prisustvovale Jelena Janković, Bojana Jovanovski I Aleksandra Krunić, kao I selektor našeg tima Dejan Vraneš. Prvi reket srpske selekcije Ana Ivanović je na putu ka Moskvi i u popodnevnim časovima priključiće se srpskom timu.
SERBIA-PRE_DRAW_PRESS_01

Dejan Vraneš, selektor NIS Fed kup tima Srbije:

“U Moskvi smo naišli na toplo gostoprimstvo domaćina, odlične uslove u hotelu,  za trening u Hali,  jedino teren nije dobar.  Dva dana koristimo da se adaptiramo na teren, još uvek je mek i ima puno rupa što je potencijalna opasnost kako za naše igračice tako i ruske. Biće ista situacija i narednih dana i za vikend i za mečeve, ali nadamo se da će popraviti teren jer navažnije je da se niko ni iz jednog tima ne povredi. Atmosfera u timu je kao i uvek do sada na izuzetno visokom nivou,  sjajno se slažemo i funkcionišemo odlično. Trudićemo se da se što bolje pripremimo za mečeve i daćemo sve od sebe da što bolje prođemo, a znamo šta je naš cilj – pobeda. Ruski tim poznajemo veoma dobro i bez Šarapove oni su izuzetno jak i kvalitetan tim. Imaju puno igračica, manje više podjednako neugodnih kao protivnice i nemogu da izdvojim ni jednu od njih i da kažem da je teža od ostalih i ko god bude u njihovom timu mi ćemo se truditi da što bolje odigramo ”.

SERBIA-PRE_DRAW_PRESS_06

Jelena Janković:

“Već dva dana treniramo ovde u Megasport Areni, uslovi za igru nisu baš najbolji,  teren je postavljen na ledu i za sada je premekan ima dosta rupa i odskok lopte nije baš najbolji. Nadam se da će za vikend uslovi biti mnogo bolji. Mečevi neće biti laki, biće neizvesno, mi ćemo dati sve od sebe i pokušaćemo da po prvi put u istoriji uđemo u finale Fed kupa što nam je i cilj. Atmosfera je sjajna u timu, svi se lepo slažemo, sve smo zdrave, da kucnem u drvo i to je ono što je najvažnije, očekuje nas težak posao tokom vikenda i nadamo se najboljem. Rusi imaju izuzetan tim, oni su jedna od reprezentacija koja ima fenomenalne igračice i koga god da stave da igra neće nam biti lako, ali ja isto tako verujem u naš tim, mi isto tako imamo izuzetno jak tim, nastupamo u najjačem sastavu, neće biti lako, ali se nadam uz naravno pozitivnu atmosferu i uz veliku želju, da ćemo izaći iz ovog susreta kao pobednici ”.

Ruske medije je interesovalo kako se srpkinje osećaju u glavnom gradu Rusije, kako su zadovoljne podlogom na kojoj će se igrati predstojeći Fed kup susret, kako vide meč sa domaćinom I ko ima veće šanse za pobedu. Posebnu pažnju privukla je Krunićeva koja je rođena u Moskvi i u kojoj je živela 18 godina (poslednjih godinu i po dana živi i trenira u Bratislavi).

Aleksandra Krunić:

“Stigla sam u Moskvu u kasnim večernjim časovima preksinoć. Prvi trening sam odradila juče popodne, teren je katastrofa, mnogo su loše uradili šljaku. Pretpostavila sam da će loše uraditi teren, jer prvi put čujem da rusi rade šljaku u hali. Trebali su malo više da poliju teren jer se bukvalno odvaja dok trčimo. Osećam se super, sjajna je atmosfera. Ruskinje su favoriti jer su mnogo puta do sada osvajale  Fed kup, ali mi ćemo dati sve od sebe, imamo dve exprve igračice sveta i mislim da smo u dobroj formi. Fed kup je specifično takmičenje, mnogo se razlikuje od individualnih turnira i to ko kakve rezultate ima pre Fed kupa je nebitno, ovde je sve drugačije, igraš za svoju zemlju, za Srbiju i mislim da možemo do finala”.


SERBIA-PRE_DRAW_PRESS_02
Srpkinje su istakle da im se veoma dopada Moskva, da je gostoprimsvo domaćina izuzetno, jedino je teren u jako lošem stanju i svi veruju da će u narednih par dana do samog meča biti u boljem stanju.
SERBIA-PRE_DRAW_PRESS_04

Bojana Jovanovski:

“Teren je danas za nijansu bolji od prethodnih dana I ja sam se adaptirala za igru na šljaci. Dugo nisam igrala na šljaci, još od Rolan Garosa prošle godine. Bilo mi je potrebno par dana da udjem u ritam, ali sada je mnogo bolje I smatram da ću biti spremna za mečeve za vikend”.

Nakon srpske pre-draw konferencije održana je i konferencija ruske reprezentacije na kojoj su se pored selektora  Šamila Tarpišćeva pojavile i reprezentativke:  Marija Kirilenko,  Anastasija Pavljučenkova, Svetlana Kuznjecova i Elena Vesnina.
Najviše pitanja upućenih ruskinjama odnosilo se na Olimpijske igre, kao i na nove frizure njihovih devojaka – Šarapove (koja nije u Moskvi) i Kuznjecove koja se na konferecniji pojavila sa novom ekstravagantnom frizurom.
Selektor Tarpišćev se složio sa srpskim selektorom da je teren u lošem stanju.
„Ni mi nismo zadovoljni terenom, verujem da će biti u boljem stanju do vikenda kada bude počeo meč, tražili smo od izvođaća radova da učine sve što mogu i poprave teren. Izabrali smo šljaku jer su to tražile naše teniserke, iz razloga što im posle ovog Fed kup meča sledi sezona na šljaci, prvo u hali a posle se prelazi na otvoreno, gde je glavni cilj svima da što bolje odigraju gren slem u Parizu – Rolan Garos. Srpkinje su jako dobre igračice, glavno oružje Ivanovićeve je forhend i njega treba da se pazimo, dok je Jankovićeva drugi tip igračice, ona se sjajno kreće na terenu, uvek je na lopti i protiv nje se mora puno trčati. Pokušaćemo i želimo da dobijemo ovaj meč obzirom na kataklizmu koja nas je zadesila“ – zaključio je Tarpićev, a misleći na odsustvo Zvonareve i na povredu koju ima jedna od najboljih teniserki ruskog tima.
Ruska reprezentativka Vesnina je istakla:
„Srpkinje su u prvi put u polufinalu Fed kupa i imaju veliku motivaciju da dobiju ovaj meč“.
SERBIA-PRE_DRAW_PRESS_10

NIS Fed kup selekcija Srbije počela sa pripremama u Megasport Areni

Datum objave: 17.04.2012. // Kategorija: Vesti
POLUFINALE SVETSKE GRUPE 21. I 22. APRIL 2012. MOSKVA

JANKOVIC__JOVANOVSKI_01
NIS Fed kup selekcija Srbije narednog vikenda boriće se u Moskvi protiv domaćina,  selekcije Rusije za plasman u prvo finale u istoriji za naš tim. Jutros je deo srpskog tima (Jelena Janković i Bojana Jovanovski) predvođen selektorom Dejanom Vranešom odradio prve treninge u Areni Megasport gde će biti odigran predstojeći susret polufinala Svetske grupe A Fed kupa.
Pre samog izlaska iz hotela i odlaska u Arenu, srpski tim je u holu hotela dočekala komična situacija. Ispred samog hotela, a i u holu nalazili su se „beli medvedi“ – u sklopu protesta greenpeace-a protiv izlivanja nafte u okeane.
JANKOVIC_JELENA_13
Treningu srpskog tima prisustvovao je svetska muzička megazvezda DJs Redfoo (Stefan Kendal Gordy) iz grupe LMFAO. Redfoo je veliki zaljubljenik u tenis i fan Jelene Janković sa kojom je jutros imao priliku i da odigra nekoliko poena. Pokazao je veliko znanje sa reketom na terenu i demonstrirao sjajan servis, čime je izmamio aplauz od srpskog tima.
Pre izlaska na teren u duhu Vaskršnjih praznika organizovano je kucanje jajima u srpskoj svlačionici u kojima je učestvovao i vođa grupe LMFAO Redfoo. Pobedu je odneo španer našeg tima Vlada Zakanji.
JANKOVIC_JELENA_11
Jutarnji treninzi se privode kraju, popodne od 15 do 18 časova srpkinje će ponovo na teren u Megasport Areni. Prvi trening odradiće i Aleksandra Krunić koja je kasno sinoć doputovala u Moskvu iz Bratislave.
Izjava Bojane Jovanovski:
“Danas smo odradili prvi trening u Megasport Areni gde nas očekuje predstojeći meč sa Rusijom. Teren je dosta loš, mekan je i ima puno rupa, ali nadamo se da će domaćim uspeti to da sredi do predstoječih mečeva. Mi ćemo pokušati da se što bolje pripremimo, da se naviknemo na podlogu što je moguće bolje, u sredu će nam se priključiti i Ana. Mi smo veoma pozitivne i verujemo u pobedu”.
Izjava Jelene Janković:
“Došla sam u Moskvu pre dva dana i odradila sam nekoliko treninga. Teren je trenutno mek jer je tek postavljen, svež je, postavljen na ledu I nije lako za igranje. Nadam se da će biti bolji preko vikenda. Tu su sada Bojana i  Aleksandra, atmosfera je dobra,  svi se lepo slažemo i pripremamo za predstojeće mečeve. Počela sam saradnju sa trenerom Željkom Krajanom i kondicionim trenerom Dejanom Vojinovićem. Tek smo počeli da sarađujemo, ima tu dosta posla, da se radi na svemu,  želim da napredujem, da poboljšam svoju igru i vratim se u vrh,  videćemo kako će se sve odvijati,  trenutno smo na probnom radu i ovo je tek početak”
Izjava Dejana Vraneša:
“Sinoć je stigla cela ekipa, Jelena je ovde još od nedelje. Uslovi u hotelu i dvorani  gde se održava meč su izuzetno dobri  i mi smo veoma zadovoljni. Jutros smo odradili prve treninge u hali, konkretno Bojana i Jelena. Teren je još uvek mekan jer je u pitanju šljaka i verujem da će do meča organizator  malo bolje pripremiti teren, u svakom slučaju isti je i za nas i ruskinje. Popodne će nam se na treningu priključiti i Aleksandra,  sutra će nam se u toku dana priključiti i Ana i od četvrtka će cela ekipa biti na okupu”.

Deo NIS Fed kup selekcije Srbije odputovao danas iz Beograda u Moskvu

Datum objave: 16.04.2012. // Kategorija: Vesti
POLUFINALE SVETSKE GRUPE 21. I 22. APRIL 2012. MOSKVA

JOVANOVSKI_BOJANA_03

NIS Fed kup selekcija Srbije narednog vikenda boriće se u Moskvi protiv domaćina,  selekcije Rusije za plasman u prvo finale u istoriji za naš tim. Danas je deo srpskog tima sa Surčina odleteo u Moskvu. Put Rusije danas je sa selektorom Dejanom Vranešom i stručnim štabom odputovala Bojana Jovanovski.
Ana Ivanović doputovaće u Moskvu u sredu, Jelena Janković od juče nalazi se u Moskvi, Aleksandra Krunić doleteće danas za Moskvu iz Bratislave.
Izjave srpskih teniserki –
Ana Ivanović:
"Tokom boravka u Beogradu ove nedelje mogla sam osetiti da vlada uzbudjenje u vezi predstojeceg Fed kup-a. Cast je biti ucesnik ovakvog istorijskog trenutka za nasu zemlju.
Mislim da su timovi prilicno izjednaceni ali naravno tim Rusije je mnogo iskusniji od naseg. Na nama je da im ne dozvolimo da iskoriste tu prednost.
Jedva cekam da izadjem na teren"
Jelena Janković:
„Sinoc sam stigla u Moskvu, pravo iz Kopenhagena, kako bi što pre započela pripreme za predstojeći meč sa ruskinjama. Danas u Moskvu stiže veći deo našeg tima i jedva čekam da ponovo budemo svi na okupu. Igramo meč protiv ruskinja, na njihovom terenu, borimo se za ulazak u finale, prvo finale Fed kupa u istoriji za Srbiju. Znam da ćemo dati sve od sebe i verujem u trijumf Srbije“.

Aleksandra Krunić:
„Trenutno sam u Bratislavi,morala sam da dodjem po nove rekete,koji su stigli dva dana kasnije, nego planirano .Sutra slecem u Moskvu u 2 u noci iz Beca, spavam i popodne pocinjem sa treninzima..Jedva cekam da se svi okupimo u Moskvi, opet smo u najjacem sastavu i hocemo samo pobedu.Ruskinje su uvek u jakom sastavu, nebitno ko je u ekipi, a mi smo dokazale, da i kad nismo u najjacem sastavu, da mozemo da pobedjujemo najjace ekipe, tako da su nam ocekivanja jako velika i mislim i opravdana. Kao i uvek, dacemo sve od sebe i nadam se napraviti pobednički krug Moskovskog Megasport terena ponosno noseci nasu zastavu kao pobednicku. Pozivam sto vise nasih navijaca da nas podrze i budu sto glasniji u Moskvi, jer su Rusi poznati po glasnom navijanju,trebace nam podrska "nasih" i puno nam znaciti“
RUSIJA – SRBIJA
NOMINACIJA TIMOVA:
Rusija -
Maria Kirilenko
Anastasia Pavlyuchenkova
Svetlana Kuznetsova
Elena Vesnina
Selektor: Shamil Tarpischev
Srbija -
Ana Ivanović
Jelena Janković
Bojana Jovanovski
Aleksandra Krunić
Selektor: Dejan Vraneš
SPORTSKA HALA „MEGASPORT“
PODLOGA: ŠLJAKA
LOPTICE: DUNLOP FORT CLAY COURT
MEČEVI –
SUBOTA, 21. APRIL, IGRAJU SE DVA SINGL MEČA, PRVI POČINJE U 15. ČASOVA PO LOKALNOM VREMENU (U 13 ČASOVA PO SREDNJE EVROPSKOM KOME PRIPADA I SRBIJA)
NEDELJA, 22. APRIL, IGRAJU SE DVA SINGL MEČA I DUBL MEČ, PRVI SINGL POČINJE U 14 ČASOVA PO LOKALNOM VREMENU (U 12 PO SREDNJE EVROPSKOM)

NOMINOVANI TIMOVI ZA POLUFINALA SVETSKE GRUPE FED KUPA

Datum objave: 12.04.2012. // Kategorija: Vesti
POLUFINALE SVETSKE GRUPE 21. I 22. APRIL 2012. MOSKVA

FED_CUP-SLOVAKIA_012
RUSIJA – SRBIJA
NOMINACIJA TIMOVA: 
Rusija - 
Maria Kirilenko
Anastasia Pavlyuchenkova
Svetlana Kuznetsova
Elena Vesnina
Selektor: Shamil Tarpischev
Srbija - 
Ana Ivanović
Jelena Janković
Bojana Jovanovski
Aleksandra Krunić
Selektor: Dejan Vraneš


SPORTSKA HALA „MEGASPORT“

PODLOGA: ŠLJAKA

LOPTICE: DUNLOP FORT CLAY COURT

MEČEVI –

SUBOTA, 21. APRIL, IGRAJU SE DVA SINGL MEČA, PRVI POČINJE U 15. ČASOVA PO LOKALNOM VREMENU (U 13 ČASOVA PO SREDNJE EVROPSKOM KOME PRIPADA I SRBIJA)

NEDELJA, 22. APRIL, IGRAJU SE DVA SINGL MEČA I DUBL MEČ, PRVI SINGL POČINJE U 14 ČASOVA PO LOKALNOM VREMENU (U 12 PO SREDNJE EVROPSKOM)

Česi savladali Srbiju

Datum objave: 09.04.2012. // Kategorija: Vesti
MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2012. GODINU: ČEŠKA – SRBIJA 4:1 (O2 ARENA,  PRAG 06 – 08. APRILA 2012)

TIPSAREVIC-BERDYCH_13

Kako se ispostavilo u meču odluke, u nedelju popodne, u četvrtfinalu Davis cup takmičenja Svetske grupe 2012. treći bod Česima doneo je Tomaš Berdih, koji je u neverovatnom meču pobedio srpskog NIS Davis cup reprezentativca Janka Tipsarevića.
Bilo je 3:0 i sva tri seta rešena su u taj-brejku - 7:6 (8:6), 7:6 (8:6), 7:6 (9:7).

Drama, tokom koje je srpski as imao nekoliko velikih šansi da svaki od setova reši u svoju korist, trajala je tri časa i 45 minuta.
ROSOL-TROICKI_03
Peti duel je bio revijalni, Lukaš Rosol je savladao Viktora Troickog 7:6, 7:5, pa je konačan rezultat 4:1 za Češku.

Česi vode 2:1 posle dubla

Datum objave: 07.04.2012. // Kategorija: Vesti
MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2012. GODINU: ČEŠKA – SRBIJA (O2 ARENA,  PRAG 06 – 08. APRILA 2012)
DOUBLES_07

NIS Davis cup tim Srbije nije uspeo da dodje do boda nakon dubl meča u četvrtfinalnom susretu Davis cupa Svetske grupe 2012.
Česki tim Berdih i Stepanek salvadali su sprski dubl Zimonjić, Bozoljac 6:4, 6:2, 7:6(4).
DOUBLES_27

Janko Tipsarević i Viktor Troicki u nedelju (08.04.2012) boriće se u singl partijama u praškoj O2 areni za pobedu
Srbije nad Češkom.
DOUBLES_23
Tipsarević će se od 13 časova sastati sa Berdihom (osmi protiv sedmog na svetu), a zatim Troicki sa Štepanekom.

Tipsarević doneo Srbiji izjednačenje

Datum objave: 07.04.2012. // Kategorija: Vesti
TIPSAREVIC-STEPANEK_09

U drugom meču prvog dana Davis cup takmičenja – četvrtfinala  Svetske grupe 2012.  Snage su odmerili češki teniser Radek Stepanek i srpski NIS Davis cup reprezentativac  Janko Tipsarević.
TIPSAREVIC-STEPANEK_16
Tipsarević je do veoma vredne pobede došao sa 5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 9:7, i tako doneo našem timu izjednačenje posle poraza Viktora Troickog od Tomaša Berdiha sa 6:2, 6:1, 6:2.
TIPSAREVIC-STEPANEK_03
Štepanek je po završetku meča koji je trajao više od pet sati, odbio da se rukuje sa Jankom, a umesto toga pokazao mu je srednji prst.
TIPSAREVIC-STEPANEK_15
„Pružio sam mu ruku, a on mi je pokazao srednji prst, zar se tako čestita?“, rekao je Tipsarević odmah posle meča.
„U karijeri mi se nikada ništa slično nije desilo, potpuno sam zaprepašćen takvim ponašanjem“.
„Ne želim da zvučim arogantno, ali mislim da sam mogao da završim meč dosta ranije. U svakom setu sam imao po brejk prednosti, duboko u setovima, svaki put sam servirao i vodio, ali je on stalno pravio dramu. Da li je aut, da li je nec, svađao se sa sudijom. Sudija je oštetio i nas i njih nekoliko puta, ali on bez te drame nije mogao da funkcioniše. To me je malo omelo, ali se sve dobro završilo“, istakao je Janko, „Ovo je bio jedan od mojih najlošijih mečeva za reprezentaciju, ali zahvaljujući podršci, prvo selektora, a onda i klupe, uzeli smo poen i izjednačili na 1:1“.
TIPSAREVIC-STEPANEK_13

Četvrtfinalni duel Češke i Srbije nastavlja se u subotu u 15 časova dubl susretom, a završava se u nedelju, kada su na programu preostali singl mečevi.

MEČ U PRAGU OTVARAJU TROICKI I BERDIH

Datum objave: 05.04.2012. // Kategorija: Vesti

ODRŽAN ŽREB U PRAGU U STAROMESTSKA RADNICE (Old Town City Hall) ZA
 
MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2012. GODINU: ČEŠKA – SRBIJA (O2 ARENA,  PRAG 06 – 08. APRILA 2012 
SUSRET ČEŠKA - SRBIJA OTVARAJU BERDIH I TROICKI 
OFFICIAL_DRAW_21
Mečevi:

Petak 06. april POČETAK U 15:00 ČASOVA, PRVI SINGL: TOMAS BERDYCH - VIKTOR TROICKI,
OFFICIAL_DRAW_18
SLEDI DRUGI SINGL:
RADEK STEPANEK - JANKO TIPSAREVIC
Subota 07. april POČETAK U 15:00 ČASOVA DUBL:FRANTISEK CERMAK, LUKAS ROSOL - ILIJA BOZOLJAC, NENAD ZIMONJIC
OFFICIAL_DRAW_35

Nedelja 08. april POČETAK U 13:00 ČASOVA PRVI SINGL: TOMAS BERDYCH - JANKO TIPSAREVIC, SLEDI DRUGI SINGL:
RADEK STEPANEK - VIKTOR TROICKI
Podloga: šljaka, Indoor
Vrsta loptica: Wilson US Open

TSS_-_FARMAKOM_013

Na svečanosti u hotelu “Kontinental” na Novom Beogradu, potpisan je protokol o saradnji, koji podrazumeva sponzorstvo Saveza i realizaciju projekta, a u cilju unapređenja teniskog sporta u Srbiji, između TSS i jedne od najuspešnijihh srpskih firmi “Farmakom MB” iz Šapca. Ugovor su potpisali Miroslav Bogićević, predsednik “Farmakom MB” i Vuk Jeremić, predsednik TS Srbije.
“Ovo je značajan događaj za teniski sport i Teniski savez Srbije. Pre nešto više od četiri meseca, kada smo imali Izbornu skupštinu TSS i kao na svim izbornim događanjima bilo je puno lepih reči, puno obećanja. Današnji dan je dokaz da se obećanja ponekad i ispune. Mislim da smo sa današnjim korakom ostvarili budžet teniskog saveza koji smo predvideli, koji je bio dosta entuzijastično osmišljen budžet. Mnogi su sumnjali da će biti moguće ostvariti ga, pogotovo u tako kratkom periodu, međutim današnjim danom to važno predizborno obećanje je ispunjeno i mislim da je ovo godina u kojoj možemo sa sigurnošću da kažemo da ono što smo planirali u tenisu može da bude pokriveno, a naravno mnogo toga je sada do onih koji imaju važniju stvar u svojoj ruci, a to je reket. Pred nama je četvrtfinale Davis cupa, polufinale Fed cupa. Mislim da naši igraći mogu da igraju rasterećeni u smislu razmišljanja o tome kako će biti pokrivane obaveze. Ne odnosi se to samo na vrhunske sportiste, mada su oni naravno jedan od najznačajnijih elemenata našeg zajedničkog rada u teniskom sportu. Ovde smo naravno zaduženi za sve kategorije, za mlade pogotovo” – rekao je predsednik TSS Vuk Jeremić I dodao:
“Želim da ovom prilikom da uputim najiskreniju zahvalnost “Farmakom MB” I njenom predsedniku gospodinu Bogićeviću.  On je veliki sportski entuzijasta, a mislim da smo prvi put uspeli da privučemo njegovu pažnju i za tenis i ja sam ubeđen da ćemo sarađivati u budućnosti, ne samo kada je reč o tenisu, već i o drugim sportovima.  Mi smo dobri prijatelji, samo ima jedna stvar koja nas razdvaja, navijamo za različite klubove.  Ne znam sada da li da mu poželim sreću u njegovim kandidaturama s obzirom da nisam iz te porodice (Partizan). Zaita,  gospodin Bogićević je pokazao veliko interesovanje za sport. Koncern “Farmakom MB”  je sponzor mnogih sportskih timova i događaja. Mi  mu se zahvaljujemo za ono što je učinio za tenis i još jednom naglašavam da nam slede bolji dani -rekao je predsednik TSS Jeremić.
TSS_-_FARMAKOM_015

Predsednik Koncerna “Farmakom MB”  Miroslav Bogićević  je rekao:
-Hvala gospodinu Ministru, zahvaljujem se što je u Farmakomu i meni prepoznao nekoga ko može da pomogne razvoju teniskog sporta. Tenis je naš najprofitabilniji i najbolji sport. Samim tim “Farmakom MB” će da doprinese razvoju. Naročito nam je značajno što učestvujemo u programu razvoja tenisa kod juniora. Mislim  da je to izuzetno bitna stvar, da se uspostavi jedna dobra osnova. Znam da nećemo imati problem u budućnosti i nećemo imati problem oko sportskih rezultata.
Predsednik TSS Jeremić  je na kraju konferencije pozvao naš narod da bodri naše tenisere u četvrtfinalnom susretu Davis cupa koji će od 06. Do 08. Aprila 2012. Biti održan u Pragu između Češke i Srbije.
“Neću biti u mogućnost da prisustvujem meču u Pragu, ali ću navijati svim srcem kraj malih ekrana i uveren sam u uspeh našeg tima” – zaključio je predsednik TSS Vuk Jeremić.

MEČ DAVIS KUPA ČETVRTFINALA SVETSKE GRUPE ZA 2012. GODINU: ČEŠKA – SRBIJA (O2 ARENA,  PRAG 06 – 08. APRILA 2012)
02_ARENA-PRAGUE_01

Ostalo je još dva dana do četvrtfinalnog susreta Davis cup Svetske grupe za 2012. godinu  od 06. do 08. Aprila za plasman u polufinale boriti selekcije Češke i Srbije (O2 Arena, Prag). Oba tima nastavili su sa trenizima, a danas je održana i pre-draw konferencija reprezentacije domaćina
.
Selektor Davis cup selekcije Češke Jaroslav Navratil optimista je i veruje u pobedu njegove selekcije.

„Tim je spreman, Arena je spremna. Tražili smo da se doda šljake na teren, što je već urađeno, tako da je i trene mnogo bolji nego prva dva dana treninga. Najvažnija stvar za nas trenutno je da se Štepanek oporavi od džet lega, jer je kao što svi znamo kasno je stigao iz Majamija gde je odigrao sjajno i osvojio trofej u dublu“.
Sedmi igrač sveta i prvi reket Čeha Tomas Berdih očekuje veliku podršku sa tribina od vernih navijača ali i brojne porodice i prijatelja.

„Očekujem zaista veliku podršku, prepunu Arenu. Dobio sam od Saveza 40 karata, kupio sam još 35 za familiju i prijatelje, jedva čekam da počne meč. Daćemo maksimum i očekujemo pobedu, ovo nije egizibicija, već meč u kome se daje sve od sebe za pobedu svoje zemlje, pobedu koju poklanjaš svom narodu. Što se samih uslova za igru tiče, zadovoljni smo terenom i Arenom. Za razliku od šljakastih terena koji se nalaze napolju, uvek je  dvoranska šljaka vlažnija“ – rekao je Berdih.
Radek  Štepanek je sa Masters turnira u Majamiju stigao okićen trofejom u dublu.

„Oporavljam se od džet lega i osećam se sve bolje i bolje. Srećan sam zbog titule u Majamiju, ali najveću sreću meni donose pobede u Davis cupu, jer Davis cup je u mom srcu i nastup za moju zemlju, toi se ničim ne može meriti. Očekujem prepunu Arenu i pobedu" – istakao je Štepanek.