Arhiva vesti - Sve vesti

Novak odbranio trofej u Kanadi

Datum objave: 13.08.2012. // Kategorija: Vesti
DJOKOVICHEWITT08
Najbolji teniser Srbije Novak Đoković odbranio je trofej osvojen na turnir iz Masters serije u Kanadi.
U finalu Rodžers kupa Novak je savladao Francuza Rišara Gaskea - 6:3, 6:2.
Trijumfom u Torontu Novak Đoković je osvojio treći trofej u 2012. godini, a 31. u karijeri i 11. na turnirima iz Masters 1000 serije.

Trijumf Bjelice

Datum objave: 12.08.2012. // Kategorija: Vesti

nisfjucers-008

 

 

 

 

 

 

Na terenima TK Elit u Novom Sadu odigran je protekle nedelje NIS fjučers broj 8 iz ovogidišnjeg serijala fjučers takmičenja u Srbiji. Treće finale i drugi trofej ovog leta na domaćem terenu iskovao je teniser Srbije Ivan Bjelica. Prvi trijumf u seozni NIS fjučers serijala Srbija 2012. Bjelica je zabeležio na terenima Teniske Akademije Novak, u Somboru je odigao finale, a novu titulu osvojio je u Novom Sadu. 

Kao drugi nosilac u finalu Bjelica je odmerio snage sa prvim kosturašem turnira, predstavnikom Hrvatske, prvim nosiocem Dinom Marcanom. Posle velike borbe do pobede je stigao srpski teniser Bjelica rezultatom 2:6, 7:5, 6:2. 



Trijumf Teodore u Pirotu

Datum objave: 12.08.2012. // Kategorija: Vesti

NIS FJUČERS U PIROTU - ŽENE 

teodora_mircic

 

U Pirotu je završen peti NIS fjučers iz ženskog serijala turnira ovog ranga koji se ovog leta igraju u Srbiji.
Priliku da se bori za trofej na domaćem terenu u 2012. imala je srpska teniserka Teodora Mirčić.
Kao prvi nosilac Mirčićeva je opravdala naziv prvog favorita takmičenja i stigla do pobedničkog postolja.
U finalu Teodora je odmerila snage sa predstavnicom Makedonije Linom Gjorčeskom koju je lako savladala 6:3, 6:1.
- Turnir je bio lepo organizovan uz pomoć sponzora i volontera koji su bili veoma gostoprimljivi. Sve je teklo u savršenom redu.
Ovo je moja druga titula u singlu.U dublu ih imam blizu 30 tako da sam odlučila da u Pirotu ne igram dubl već samo da se skoncentrisem 
na singl. Na kraju je sve ispalo kako treba, ostvarila sam cilj sa kojim sam došla. 
Svaki meč je bio težak na svoj način. Prvi meč je uvek najteži zato što je to sam početak, ali kao i uvek u svakom meču ima teških situacija 
iz kojih treba da se izvuče i da se nađe rešenje kako pobediti. 
U narednom periodu ću se truditi da igram turnire sa većim nagradnim fondom kako bih se brže pomerila na WTA listi.Naravno ako me zdravlje posluži - zaključila je Mirčićeva. 




SREBRNI MOMCI STIGLI U SRBIJU

Datum objave: 09.08.2012. // Kategorija: Vesti
tim_Srbije_u_konkurenciji_do_18_evropsko_srebro_2012_2
NIS muška reprezentacija Srbije u konkurenciji do 18 godina koja je osvojila srebro na finalnom turniru Ekipnog evropskog prvenstva u Veneciji stigla je danas u Beograd.
Selekcija Srbije u sastavu: Peđa Krstin, Laslo Đere, Miki Janković, predvođeni trenerom Jovanom Lilićem, u Veneciji gde se održava završni turnir, ostvarili su dve pobede i time plasman u finale .
U prvom kolu Srbija je kao drugi nosilac savladala tim Švedske 2:1, u polufinalu srpski tim je imao težak meč protiv selekcije Češke, koju su savladali 2:1 nakon velike borbe u dublu. Poslednja prepreka NIS reprezentaciji Srbije do najsjajnijeg odličja bila je selekcija Francuske.
Ipak Francuzi su zaustavili naše momke 2:0, a Srbija je osvojila srebro koje sija zlatnim sjajem. 
"Obzirom da već imamo tradiciju osvajanja medalja počevši od juniora Janka Tipsarevića, Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Nenada Zimonjića, 
dakle cele naše sadašnje Davis cup reprzentacije, mlade generacije i sa sadašnjom generacijom sa kojom smo ove godine osvojili srebro, 
nažalost srebro, pošto smo navikli na zlata, ali svaka medalja vredi kao zlato, nastavili smo tradiciju osvajanja medalja 
ekipe do 18 godina. Sa Novakom, Viktorom i Borisom Čonkićem smo osvojili 2004. godine zlato evropsko Ekipno u konkurenciji do 18 godina, 
a zadnjih osam godina naši juniori su svaki na svoj način u određenim generacijama osvajali medalje, ekipna i individualna. 
U finalu u Veneciji borili smo se za zlato protiv Francuza, u Vroclavu smo izborili plasman na završni turnir gde smo kvalifikacioni deo završili 
kao prvi u grupi. Nije bilo lako, klimatski uslovi su bili takvi u celoj Evropi kao i u Beogradu da je bilo preko 40 stepeni. U Veneciji smo bili drugi  
nosioci, Francuzi su bili prvi nosioci i ispostavilo se da su se baš te dve ekipe borile za zlato. Najteži meč bio je polufinale protiv Češke koja je 
bila jedna od glavnih kandidata za zlato, ali naši momci su smogli snage da istraju i dobiju završni poen u dublu. Sa Francuzima nažalost zbog određenog 
umora igrača, mi smo se borili, ali nismo mogli ništa drugo. Selekcija Francuske je zasluženo osvoijila zlato, poštujemo tu ekipu, a mojim momcima čestitam 
na velikoj borbi. Svi mečevi su trajali između devet i 10 sati na temperaturi preko 40 stepeni, to stvarno nije lako i momci su  stvarno pokazali 
kako se bori za svoju zemlju, za državu Srbiju" - rekao je trener našeg šampionskog tima Jovan Lilić.

ODREĐENI ORGANIZATORI EKIPNIH TAKMIČENJA 14 I 18

Datum objave: 08.08.2012. // Kategorija: Vesti
tenis_ekipno_prvenstvo_finale_2012_20_foto
Takmičarski Odbor TSS je nakon konkursa za domaćine Ekipnih takmičenja u
konkurencijama 14 i 18 godina doneo odluku da organizatori budu sledeći
klubovi:
Dečaci 14 godina - TA Novak
Devojčice 14 godina - TK Partizan
Juniori 18 godina - TK Spartak
Juniorke 18 godina - TA Novak
Prošlogodišnji pobednici u konkurencijama do 16 godina će biti
organizatori ekipnih takmičenja i ove godine.
Juniori 16 godina - TK Crvena zvezda
Juniorke 16 godina - TA Elite

SRPKINJE SPREMNE ZA MEDALJU

Datum objave: 06.08.2012. // Kategorija: Vesti
12_god_devojcice_pripreme_za_finalnu_grupu.avg.2012_Kosutnjak
NIS Ženska selekcija Srbije u konkurenciji do 12 godina u sastavu: Jovana Vuković,
Olga Danilović, Sara Gvozdenović predvođene trenerom Ana Cvetković danas (07.08.2012) putuju na završni turnir Letnjeg ekipnog prvenstva Evrope. Srpkinje su prošle kvalifikacije u okviru grupe B koje su se održale u Turskom mestu Manisa.
Pre odlaska na završni turnir srpske devojčice su odradile pripreme u Beogradu, na terenima Studio 1 u Košutnjaku, uprkos visokim temperaturama od preko 40 C koje vladaju poslednjih dana u našoj zemlji, a samim tim i glavnom gradu. 
Glavni turnir u kome će nastupiti osam najboljih selekcija Evrope održaće se na Korzici. Za zlato će se boriti: Srbija, Ukrajina, Rusija, Poljska, Češka, Slovačka, Španija i Velika Britanija.
Turnir počinje 08. avgusta 2012. godine.

SRBIJA OD SREBRA- REPREZENTACIJA SRBIJE U KONKURENCIJI DO 18 GODINA

Datum objave: 06.08.2012. // Kategorija: Vesti


photo_3

NIS muška reprezentacija Srbije u konkurenciji do 18 godina osvojila je srebro na finalnom turniru Ekipnog evropskog prvenstva.
 Selekcija Srbije u sastavu: Peđa Krstin, Laslo Đere, Miki Janković, predvođeni trenerom Jovanom Lilićem, u Veneciji gde se održava završni turnir, ostvarili su dve pobede i time plasman u finale . 
U prvom kolu Srbija je savladala tim Švedske 2:1 (Peđa Krstin - Filip Bergevi 1:6, 7:5, 6:3, Miki Janković - Fred Simonsson 7:6(7), 6:1, dubl: Janković, Krstin - Bergevi, Simonsson 4:6, 4:6. 
U polufinalu srpski tim je imao težak meč protiv selekcije Češke, a pobeda nad ovom selekcijom od 2:1 (Laslo Đere - David Pavlik 3:6, 7:6(5), 4:6, Peđa Krstin - Vaclav Safranek 6:1, 6:1, dubl: Janković, Krstin - Routa, safranek 6:3, 3:6, 7:5) obezbedila je plasman u finale i borbu za zlato. Poslednja prepreka NIS reprezentaciji Srbije do najsjajnijeg odličja je selekcija Francuske. 
Ipak Francuzi su zaustavili naše momke 2:0 (Mathias Bourgue - Miki Janković 5:7, 6:3, 6:4, Lucas Pouille - Peđa Krstin 6:1, 6:2) i time došli do zlata. 

Bjelica bez titule

Datum objave: 04.08.2012. // Kategorija: Vesti
NIS FJUČERS U SOMBORU - MUŠKARCI
tenis_ekipno_prvenstvo_finale_2012_04_foto

U Somboru je završen sedmi NIS fjučers iz muškog serijala turnira ovog ranga koji se ovog leta igraju u Srbiji.
Priliku da se bori za novi trofej na domaćem terenu u 2012. imao je srpski teniser Ivan Bjelica. Pre tri nedelje Bjelica je trijufovao na NIS fjučersu koji je organizovan na terenima TA Novak. Novu šansu za titulu Bjelica je napravio u Somboru gde se u finalu borio sa predstavnikom BiH Aldinom Setkićem.
Ipak, trofej je otišao u ruke Setkiću nakon pobede od 6:2, 6:1.