Arhiva vesti - Sve vesti

Bjelica siguran

Datum objave: 28.11.2012. // Kategorija: Vesti

NIS Dvoransko prvenstvo Srbije

BJELICA-KATIC_06

Prvi nosilac NIS Dvoranskog prvenstva Srbije kod seniora, teniser Crvene zvezde Ivan Bjelica plasirao se u polufinale posle pobede nad klupskim drugom, Dejanom Katićem. Susret u kome su se obojica izuzetno dobro poznavala, pa meč nije mogao da dobije neke nepredviđene tokove. Bjelica je dobio prvi set, rival mu je uzvratio u taj brejku, a u trećem Katić više nije imao snage da se suprotstavi rivalu – 6:3, 6:7(7), 6:1.

"Dobar meč smo odigrali Dejan i ja. Prvi set sam dobio relativno lako, ali sam u drugom setu napravio nekoliko grešaka. Popustila mi je koncentracija, Dejan je napravio brejk, ja sam uzvratio, ali sam onda, u taj brejku ponovo slabo odigrao i morao sam da uđem u treći set. Bio sam maksimalno koncentrisan i uspeo sam da pobedim i plasiram se u polufinale. Naredni protivnik je takođe moj klupski drug Miljan Zekić. Znamo se dobro. Poslednji duel me je dobio u taj brejku, pa očekujem tvrd meč - rekao je Ivan Bjelica.

VIDOVIC-CIRIC_03

Za Nikolu Vidovića "labudova pesma" na ovogodišnjem dvoranskom prvenstvu je prekinuta. U meču sa jednim od favorita za naslov, Nikolom Ćirićem, veteran nije mogao da napravi podvig - izgubio je ubedljivo i brzo - 6:2, 6:1. Bez obzira na sve, "Vidojko" je napravio dobar rezultat plasmanom u četvrtfinale, a Ćirić još jednom potvrdio da je jedan od glavnih kandidata za titulu. 



ZEKIC-KRNJETIN_04

Dosta neizvestan bio je četvrfinalni duel Miljana Zekića i Milana Krnjetina. Posle izgubljenog prvog seta u taj brejku, Zekić je zaigrao čvšće i za nijansu bolje za pobedu – 6:7(4), 6:4, 7:5.

U poslednjem duelu četvrtfinala Nikola Milojević je ubedljivo savladao Uroša Petronijevića - 6:1, 6:3 i u polufinalu se sastaje sa drugim nosiocem prvenstva imenjakom Ćirićem.

MILOJEVIC-PETRONIJEVIC_16
- Zadovoljan sam svojom igrom u ovom četvrtfinalnom duelu. Jedina zamerka je moj procenat prvog servisa. Iskreno, očekivao sam da će Petronijević pružiti jači otpopr jer je veoma dobar i neugodan protivnik. Što se tiče polufinala i meča s Ćirićem, on je iskusniji teniser, rangiran je na ATP listi i rečju, favorit je. Ali, ako budem ponovio ovakvu igru i ako me posluži servis biće to dobar meč - rekao je polufinalista Nikola Milojević.

U ženskoj konkurenciji prvi i drugi nosilac, Doroteja Erić i Dejana Radanović bile su veoma ubedljive. Doroteja je Jeleni Lukić dala samo tri gema – 6:2, 6:1, a Dejana je Miljani Ristić prepustila samo dva gema – 6:1, 6:1.

Sjajna je bila Marina Lazić. Devojka koja se potpuno posvetila studijama i pored toga što neredovno trenira, uspela je da se plkasira u polufinale. Prvo je Teodora Radosavljević predala meč zbog povrede pri rezultatu 6:1, 30 , a onda je, posle tri časa Marina morala ponovo na teren. Ovoga puita savladala je Minu Marković – 6:3, 6:4.

Rezultati: seniori- četvrtfinale: Bjelica – Katić 6:3, 6:7(7), 6:1; Zekić – Krnjetin 6:7(4), 6:4, 7:5; 

Rezultati seniorke (drugo kolo): Erić – Lukić 6:2, 6:1; Marinković – Milovanovi- 3:6, 6:2, 6:4; Sunkić - Uzelac 6:2, 6:2; Novaković - Čortanovački 6:1, 6:2; Lazić – Radosavljević 6:1, 3:0 ret; Marković – Tomić 7:6(0), 6:1; Bogićević . Njeguš 6:3, 6:1; Radanović – Ristić 6:1, 6:1.

Seniorke (četvrtfinale): Lazić – Marković 6:3, 6:4; Radanović - Bogičević 6:3, 3:6, 6:2, Erić - Marinković 6:1, 6:1

ŽREB SENIORI 

ŽREB SENIORKE

RASPORED MEČEVA 29.11.2012.

 

Ličnost dana

 marina_lazic

Marina Lazić

 

Teniserka iz Smedereva, Marina Lazić, kao retko koja sportiskinja, na prvo mesto je stavila školovanje iako je po mnogima izuzetno talentovana. Ima 22 godine i redovno daje ispite na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Na četvrtoj je godini studija marketinga i tek kada joj obaveze na fakultetu dozvole uzima reket u ruke. Dve godine uzastopno je seniorska prvakinja države, a i sada je na najboljem putu da titulu odbrani. U Impuls hali na Novom Beogradu, u jednom danu je odigrala dva meča, oba pobedila i plasirala se u polufinale.

Kako uspeva da spoji tenis i studije?

    - Opredelila sam se za studije, a zapostavila sam, trenutno, tenis, moju najveću strast. Sa 18. godina sam bila na WTA listi, ali od kako sam upisala studije nisam igrala više od 3-4 turnira godišnje i u 19. godini sam izgubila rejting. Igrala sam i u juniorskoj reprezentaciji s Bojanom Jovanovskom. Ali, ne žalim. Kada okončam studije, a mislim da će to biti sledeće 2013. u junu, posvetiću se tenisu.

    Da li to znači i povratak na WTA listu?

    - To mi je cilj. Želim da se narednih godinu-dve potpuno posvetim tenisu. Ovi rezultati koje postižem, iako treniram ne minimalno, već to i ne može da se zove treningom, a ipak imam uspeha, daje mi za pravo da pomislim da mogu da “plivam” u profesionalnim vodama.

    Ipak, 22. godine i novi početak?

    - Godine nisu prepreka. Kažu da sam ekstra talentovana. Kada počnem sa onim pravim treninzima, kada budem radila u kontinuitetu, smatram da ću imati uspeha. Ukoliko ne uspem, ostaje mi moja diploma sa ekonomskog fakulteta. Ući ću u marketinške vode. Volela bih da ostanem u tenisu, pa ako već ne kao igračica, onda kao stručnjak za marketing.

    Danak zbog nedovoljno treninga Marina je platila povredom ramena u Prokuplju.

    - Da platila sam danak. Povreda je neugodna, a ja sam malo neozbiljna, ne lečim se kako treba, ali sada ću na terapije i jednostavno moram da izlečim povredu, ako hoću da ostvarim plan i igram profesionalno tenis.

    Svakako da je Marina Lazić nešto posebno. Završava fakultet, a onda će se svom snagom svog talenta “baciti” na tenis. Želimo joj uspeh. Zaslužila je!


skola1

У оквиру акције Министарства омладине и спорта „Додир лиге шампиона“, наш прослављени тениски ас и девети рекет света, Јанко Типсаревић дружио се са ученицима београдских основних школа „Иван Гундулић“ и „Јован Миодраговић“.

Министарка омладине и спорта проф. др. Алиса Марић поздравила је присутне, истакавши да је основни циљ организовања оваквих акција  популаризација и повратак спорта у школе: „Министарство омладине и спорта ће истрајати у својим настојањима да спорт и здраве начине живота приближи деци и младима, да код деце пробуди љубав према спорту и мотивише их да слободно време проводе квалитетно“.

mos_1

Ученици су имали прилику да уживају у дружењу са нашим тенисером кроз разговор и игру.

Јанко Типсаревић, некадашњи ђак ОШ „Иван Гундулић“, изразио је велико лично задовољство због свог учешћа у акцији „Додир лиге шампиона“:

„Волео бих да чешће долазим у своју основну школу и да се виђам са школском децом, али ми ми то тешко успева због многобројних обавеза. Ипак, заиста се надам да ће наше данашње дружење помоћи како самој деци, тако и њиховим родитељима, да схвате да је бављење спортом сјајна ствар и да је тенис  веома „cool“, јер може много тога да пружи у животу младим особама и да их држи далеко од улице и лоших утицаја“.

skola2

Типсаревић, тренутно девети на АТП листи најбољих тенисера на свету, после краткотрајног боравка у Београду путује на припреме у Доху, а такмичарску сезону почиње у Абу Дабију.

Говорећи испред ТСС-а Чедомир Шошкић се захвалио министарки омладине и спорта, проф. др Алиси Марић, на покретању акције „Додир лиге шампиона“, чији је циљ  промоција спорта међу децом и младима, што је један од приоритета „Стратегије развоја спорта у Републици Србији“.

Акција „Додир лиге шампиона“ прилика је да  рукомет, одбојку, кошарку, ватерполо, тенис и остале спортове деца заиграју заједно са нашим спортистима који су већ остварили изузетне резултате, и представља подстицај деци да слободно време проведу на квалитетан начин и кроз бављење спортом.


Kod devojaka počelo iznenađenjima

Datum objave: 27.11.2012. // Kategorija: Vesti

NIS Dvoransko prvenstvo Srbije za seniore i seniorke


Na NIS dvoranskom prvenstvu Srbije u seniorskoj konkurenciji, na terenima Impuls hale na Novom Beogradu, počeo je glavni turnir i za devojke. Turnirski dueli postaju sve zanimljiviji i žešći kod muškaraca, a Nikola Vidović, iako na početku četvrte decenije i dalje je noćna mora za znatno mlađe tenisere. Nikola, koji radi kao trener u TS Srbije, plasirao se u četvrtfinale posle velike borbe. Ovoga puta bio je bolji od Luke Ilića u dva seta – 6:3, 7:6(5).

I drugi nepostavljeni teniser, najbolji junior Srbije Nikola Milojević, koji na turniru igra sa specijalnom pozivnicom TSS (vajld karta), plasirao se, posle sigurne igre, u četvrtfinale. Savladao je ubedljivo Ivana Milivojevića – 6:1, 6:2.

Prvi i drugi nosioci, Ivan Bjelica, član TK Crvena zvezda i njegov klupski drug Nikola Ćirić i u drugom kolu su bili ubedljivi. Bjelica je savladao Vladimira Paunića – 6:3, 6:1, a Ćirić je bio bolji od Miloša Mrdakovića – 6:2, 6:2.

Kod devojaka počelo je iznenađenjima. Prvo je teniserka Partizana Džina Milovanović eliminisala Elizabetu Bauer koja je postavljena za petog nosioca. Milovanović je napravila preokret i posle izgubljenog prvog seta u nastavku je dobila sledeća dva – 5:7, 6:2, 6:4. I sedma igračica, koja je postavljena u glavnom žrebu, Aleksandra Reljić, eliminisana je u prvom kolu. Nju je savladala Marina Lazić i to veoma ubedljivo, bez izgubljenog gema – 6:0, 6:0.

Prvi nosilac, Doroteja Erić lako je, u dva seta, savladala Isidoru Isailović – 6:0, 6:3. Nešto teže do trijumfa je stigla Novosađanka Dejana Radanović postavljena za drugog nosioca. U drugo kolo se plasirala posle pobede nad Isidorom Radojković – 6:7(4), 6:1, 6:3.

Rezultati drugog kola (seniori): Bjelica – Paunić 6:3, 6:1; Katić – Božić 6:2, 6:0; Zekić – Lugonjić 6:1, 7:5; Milojević – Milivojević 6:1, 6:2; Vidović . Ilić 6:3, 7:6(5), Ćirić – Mrdaković 6:2, 6:2,

Rezultati prvog kola (seniorke): Erić – Isailović 6:0, 6:3; Lukić – Mitrović 6:0, 6:0, Marinković – Vesković 6:4, 6:1; Milovanović – Bauer 5:7, 6:2, 6:4; Lazić – Reljić 6:0, 6:0; Radanović - Radojković 6:7(4), 6:1, 6:3

Ličnost dana

Dejana Radanović

dejana_radanovic

Dejana Radanović, teniserka Novosadskog Asa, višestruka je prvakinja u kategorijama 12, 14, i 16 godina. Na ovo seniorsko prvenstvo prijavila se da vidi gde je i koliko može. Smatra da može. Koliko?

“Mislim da mogu na ovom prvenstvu da zabeležim dobar rezultat. A koji je to dobar rezultat neka ostane moja intima. Ne bih želela da ispadnem prepotentna. Došla sam da igram, da se nadmećem pa dokle stignem. Ali, ambicije ne nedostaju”.

Prvo kolo i dosta problema. Teško do pobede.

“Nemam baš sreću sa žrebom. Moja protivnica Isidora je veoma dobra. Doduše, ni ona ni ja nismo baš pružile igru za pamćenje. Ja sam nešto bolesna, skoro nedelju dana nisam trenirala, malo me je i podloga iznenadila. U Novom Sadu je brža, a ja ovde nisam imala vremena da treniram i da se naviknem”.

Bilo je dosta rezultatskog “klackanja” u toku meča i igre koja je veoma oscilirala.

“U prvom setu sam odlično počela, povela sa 5:1 i najednom stala. Izgubila sam taj prv i set u taj brejku. Srećom, to nije uticalo na moju igru i samopouzdanje. Brzo sam se vratila u ritam, drugi set ekspresno dobila. U trećem sam rano došla do brejka što mi je pomoglo da igram opuštenije i efikasnije”.


Jovana Jakšić želi sezonu bez povreda

Datum objave: 27.11.2012. // Kategorija: Vesti

jjaksic

Bez obzira koliko je talentovan i radan sportista, najveći problem su povrede. Ona narodna “prvo zdravlje, pa sve ostalo” najbolje govori o tom problemu s kojim se sportisti često susreću. A Jovana Jakšić s povredama baš nema sreće. U 2011. godini dugo je odsustvovala sa terena i turnira zbog povrede meniskusa, lečenja i rehabilitacije, a slična sudbina ponovila se i u ovoj 2012. godini. Skoro pola sezone, I to one njhajvažnije je propustila. Stoga, iako zadovoljna sezonom, ne može da se otme utisku da s povredama nema sreće. Nanizala je pet uzastopnih trijumfa koja su je uverila da ide dobrim putem. Ali i da mora još više da radi. Jer, ambicije ovoj devojci ne manjkaju.

- Veoma sam zadovoljna postignutim rezultatima, i ako se uzme u obzir da sam veći deo sezone od aprila do oktobra bila povređena i oporaljala se od povrede ovo je stvarno fantastičan rezultat. Svakako da pet osvojenih titula u nizu mnogo znače za samopouzdanje. Veći deo sezone, uprkos povredi koja me je mučila, pokušavala sam da igram turnire, ali zelja za igranjem nije bila dovoljna. Samim tim sam sebi onemogućila postizanje ovakvih rezultata. Cela ova sezona mi je došla kao nauk da povredu treba potpuno sanirati pa tek onda igrati turnire.

Naravno, s uspesima, došlo je i samopouzdanje, a sa njim i ambicije.

- Svakako da su mi ambicije narasle jer sam shvatila da mogu, da sam sposobna za bolje rezltate. Šta je sledeće? Borba da uđem u Top 100 na WTA listi.

Pripreme za narednu sezonu?

-Počinju odmah posle povratka iz Antalije početkom decembra.

Trener i gde treniraš?

-Treniram u Novom Sadu kod kondicionog  trenera Aleksandra Jankovića koji je vođa tima u kome su još Beba Janković i Ladislav Kis kao teniski treneri.

Koji ti je turnir (meč) ove godine ostao u sećanju?

-Svaka pobeda ima mesta u mom srcu i svaka je na svoj način draga, ali ipak ima jedna koju bih izdvojila i to je upravo finale na prvom turniru koji sam osvojila i koji je bio takođe prvi posle pauze zbog povrede. Ima jos veću draž jer sam titulu osvojila na svoj devetnaesti rođendan i time sebi dala najlepši poklon.

Na čemu još mora da radiš kako bi napredovala?

-Najgore za mene bi bilo da sam zadovoljna nivoom svoje igre. Naprotiv, želim još da se usavršavam. Stoga sebi, jednostavno, neću nikada reći, e sa ovim udarcem sam zadovoljna. Na svemu treba raditi jer imam još mnogo prostora za napredak u svim elementima.

jjaksic3

Planovi u narednoj sezoni (turniri)?

-Ucestvovaću na turnirima sa većim nagradnim fondom od 25 i 50 hiljada, a i u planu takođe imam učešće na  WTA turnirima.Ponavljam, najveća mi je želja da me u ovoj godini povrede mimoiđu. Stoga će i moja želja u novogodišnjoj noći biti da celu 2013. godinu budem zdrava.


Bez iznenađenja u prvom kolu

Datum objave: 26.11.2012. // Kategorija: Vesti

NIS Dvoransko prvenstvo Srbije u tenisu za seniore

 

Prvo kolo NIS prvenstva Srbije u dvorani proteklo je bez iznenađenja. Favoriti su opravdali svoj rejting. Ivan Bjelica, član TK Crvena zvezda lako je savladao Nenada Terzića - 6:1, 6:2, a drugi nosilac, njegov klupski kolega Nikola Ćirić bio je takođe ubedljiv u susretu protiv Aleksandra Stupara - 6:0, 6:2.

Ubedljiv je bio i jedan od najtalentovanijih srpski tenisera, Nikola Milojević. Za turnir je dobio vajld kartu i sigurno je jedan od najozbiljnijih kandidata za naslov u seniorskoj konkurenciji.

ŽREB SENIORI 

ŽREB SENIORKE

RASPORED MEČEVA 27.11.2012.

SVE REZULTATE, ŽREBOVE I RASPOREDE MOŽETE NAĆI NA NAŠOJ NASLOVNOJ STRANICI U RUBRICI DVORANSKA TSS 

PORTRET DANA

Nikola Vidović

 Nikola_Vidovic

Kuiriozitet prvog kola seniorskog prvenstva Srbije u tenisu, koji se igra u Impuls hali na Novom Beogradu svakako je trijumf veterana Nikole Vidovića, inače trenera TS Srbije, koji je savladao dvanaest godina mlađeg Darka Jandrića – 4:6, 6:3, 6:2. Višestruki prvak države svoj poslednji nastup na državnom prvenstvu imao je, po sopstvenim rečima, pre 4-5 godina.

    -Ne osećam noge, igrao sam skoro tri sata. Zamorno je to za mene, ali prijavio sam se i zadovoljan sam pobedom. Prvi set sam odigrao slabo, a kada me protivnik brejknuo već na startu drugog seta pomisliosam da je gotovo. Srećom, vratio sam odmah brejk, a onda kod 4:3 ponovio sam brejk i tako izjednačio.

    Popularni “Vidojko” je nu trećem setu briljirao.

    - Lako i brzo sam došao do vođstva od 5:0 i onda je bila stvar rutine da završim meč. Malo na iskustvo, dobro sam i servirao i stigoh do pobede. Iskreno, prijavio sam se da se dobro istrčim i oznojim, pa šta uradim. Eto, uradio sam nešto, prošao prvo kolo.


Tipsarević briljirao u Singapuru

Datum objave: 26.11.2012. // Kategorija: Vesti

SRPSKI DAVIS CUP REPREZENTATIVAC U SINGAPURU ODRŽAO SEMINAR MLADIM TRENERIMA, IGRAO TENIS SA LJUDIMA KOJI IMAJU TEŽAK HENDIKEP, OSVOJIO “SUDAR KONTINENATA”

_MG_1024x

Deveti teniser sveta, srpski as Janko Tipsarević proteklog vikenda odigrao je egzibicioni turnir u Singapuru pod nazivom “Sudar kontinenata”. Srpskom asu, koji je u Singapuru predstavljao Evropu, finalni duel zbog povrede skočnog zgloba predao je Japanac Kei Nišikori. Janko je pre finala pobedio Sema Kverija (Severna Amerika) sa 7:6, 6:2, i Huana Monaka (Južna Amerika) sa 7:5, 3:6, 10:5.

Nakon trijumfa Tipsarević je  igrao tenis sa ljudima koji, na žalost, imaju težak hendikep , vid im je potpuno izgubljen. To je grupa volontera i organizacija koja nastoji da uvrsti tenis sa slepim ljudima u Paraolimpijske igre 2020. Igraju tenis sa lopticama koje u sebi imaju zvuk.

_MG_1012x

“Ovo je bio veoma neobičan doživljaj. Zaista je neverovatno šta ovi ljudi rade, i treba da nam svima posluže kao inspiracija, ne samo u sportu već u svim segmentima života. Bila mi je velika čast da igram tenis sa ovim mladim ljudima punim optimizma i ljubavi prema ovom sportu. Stavio sam povez preko očiju i pokušao da odigram koji udarac i moram priznati da je veoma teško, bez obzira na svuk loptice. Ali oni su sjajni u tome i ostavili su na mene veoma snažan utisak, puno pozitivne energije je vladalo na terenu” – kaže Tipsarević.

Janko je tokom boravka u Singapuru  održao  seminar mladim trenerima koji u okviru organizacije GTCPA nastoje da dobiju dozvolu za rad i probiju se na ITF i ATP nivo. Predavanje je trajalo 45 minuta, gde je u prvom delu Tipsarević pričao o razvojnom putu svoje karijere i teniskom iskustvu od samih početaka, pa do svetskog teniskog vrha. Usledili su Jankovi saveti na koje bitne segmente u različitim razvojnim periodima igrača treneri treba da obrate pažnju. Na kraju su usledila mnogobrojna pitanja upućena Janku, na koje je sa strpljenjem odgovarao, nesebično deleći svoje iskustvo i savete koji će pomoći trenerima da razvijaju mlade talente i buduće svetske igrače. Ono što je zanimljivo jeste da je srpski teniser svoj boravak u Singapuru iskoristio da pomogne i mladim igračima. U saradnji sa Teniskim savezom Singapura dogovoreno je da četiri mlada teniska talenta prate Janka sve vreme tokom njegovog boravka, a tom prilikom on im je delio savete, pričao o životu na ATP turu i podučavao ih šta je sve neophodno da se dospe u vrh svetskog tenisa.

Janko_Tipsarevic_SRB_-_Filip_Prpic_SWE_085

“Predstavljati Evropu kao kontinent na jednom ovakvom takmičenju je zaista velika čast za mene i fenomenalno iskustvo. Ovih para dana u Singapuru su bili sjajni. Imao sam priliku da upoznam i sjajne mlade talentovane tenisere kojima sam ovih dana pomagao i trudio se da im prenesem svoje iskustvo i znanje. Održao sam i predavanje u okviru GTCPA budućim trenerima što mi je pričinjavalo veliko zadovoljstvo i nadam se da će im moji saveti pomoći u građenju novih tenisera i teniserki. Iako sam pre ovog turnira bio na odmoru, poslednjih par dana sam iskoristio da počnem sa laganim fitnes treninzima, jer ipak publika očekuje da vidi dobar tenis i uvek osećam odgovornost prema njima. Sezona je bila duga, uspeo sam malo da se odmorim, nekih desetak dana. U narednom periodu me očekuje egizbicioni meč u Budimpešti.  U decembru slede pripreme u Dohi, koje iskreno jedva čekam. Veoma sam ambiciozan u namerama da napredujem i daću sve od sebe da svoju igru dignem na viši nivo, na čemu ću raditi u pripremnom periodu koji me očekuje. Krajem decembra ću učestvovati zajedno sa Rafom, Noletom, Marejem, Berdihom i Fererom na tradicionalnom turniru u Abu Dabiju. Zatim se selim za Indiju, u Čenai gde počinjem novu sezonu " – zaključio je Tipsarević.


NIS dvoransko prventvo za seniore i seniorke

Datum objave: 23.11.2012. // Kategorija: Vesti

tennis_racket

“NIS dvoransko prvenstvo u tenisu za seniore i seniorke” održaće se na tri terena TSS u “Impuls hali” na Novom Beogradu od 24. do 30 novembra. Kvalifikacije počinju ovog vikenda, finale u muškoj konkurenciji igraće se 29. novembra, a u ženskoj dan kasnije (30. novembra).

Za ovo prvenstvo u muškoj konkurenciji prijavila su se 93 takmičara, a u ženskoj 62 teniserke. Kvalifikacije kod seniora na žreb od 32 takmičara igraju se u subotu i nedelju, a glavni turnir počinje u ponedeljak. Glavni žreb je takođe na 32 takmičara, s tim što 24 učesnika ulaze po rang listi, četiri iz kvalifikacija, dok četiri tenisera dobijaju vajld kartu. Glavni turnir za seniore počinje u ponedeljak, 25. novembra.

Na ovom prvenstvu igraće čak devet igrača koji su rangirani na ATP listi. Prvi nosilac je Ivan Bjelica (322), drugi je Nikola Ćirić (363), a treći Miljan Zekić (435) svi iz TK C. Zvezda.

U ženskoj konkurenciji, kao i kod seniora, propozicije su iste, s tim da se kvalifikacije igraju u nedelju i ponedeljak, a glavni turnir počinje u utorak. Kod seniorki nastupa šest igračica sa WTA rang liste. Najbolje plasirana je Milana Spremo (575), a slede Doroteja Erić (709) i Dejana Radanović (858).

Ukupan nagradni fond je 1.130.000 dinara (bruto). Vrhovni sudija je Nemanja Radić.


IN MEMORIAM Strahinja Arsević

Datum objave: 22.11.2012. // Kategorija: Vesti

strahinju_arsevic2

Strahinja Arsević, mladi teniser TK Olimp, izgubio je život u teškoj nesreći koja se juče dogodila u naselju Vrčin i to na dan svoje krsne slave Aranđelovdan, zajedno sa svojim devetogodišnjim bratom. Surova stvarnost, prekinula je dva života u samom začetku, ostavivši da za njima tugujemo i sa njihovim roditeljima saosećamo u neizmernom bolu.

Teniski savez Srbije ovim putem izjavljuje saučešće porodici nastradalih dečaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(1995 - 2012)


ODRŽAN SEMINAR ZA TRENERE U NOVOM SADU

Datum objave: 20.11.2012. // Kategorija: Vesti

IMG_0908

U organizaciji Teniskog saveza Srbije od 15. do 19. novembra 2012. godine u Teniskoj Akademiji Elit u Novom Sadu održan je seminar za trenere za C licencu. Seminar su pohađali treneri iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Predavači su bili Tamara Kovačević i Dušan Milojković.


DVORANSKO SENIORSKO PRVENSTVO SRBIJE

Datum objave: 14.11.2012. // Kategorija: Vesti

tennis_racket

TENISKI SAVEZ SRBIJE ORGANIZUJE DVORANSKO PRVENSTVO SRBIJE ZA SENIORKE I SENIORE OD 24.11.2012. DO 30.11.2012. NA TERENIMA TENISKOG SAVEZA SRBIJE. 

ZA DETALJE PROČITATI PROPOZICIJE KOJE SU OBJAVLJENE U RUBRICI TURNIR INFO.