Arhiva vesti - Sve vesti

ITF proglasio najbolje u 2012 - Đoković i Vilijams

Datum objave: 11.12.2012. // Kategorija: Vesti

DJOKOVICTSONGA02

ITF  je danas proglasio najbolje u sezoni 2012 -  Novak Đoković (Srbija) i Amerikanka Serena Vilijams.  Ovo je druga uzastopna godina za Novaka da je od strane ITF-a imenovan za šampiona takmičarske sezone, Vilijams je ovo priznanje dobila treći put.

Amerikanci Bob i Majk Brajan su imenovani za najbolji muški dubl sveta, po deveti put u poslednjih 10 godina, dok su Italijanke Sara Erani i Roberta Vinči  postale najbolji ženski dubl sveta u izboru ITF-a za takmičarsku 2012.

  ITF će nagrade laureatima 2012. nagrade uručiti na šampionskoj večeri, u utorak 4. juna 2013, u Parizu, tokom Rolan Garosa.

Novak Đoković je 2012. završio na vrhu ATP  rang liste i kao ITF  šampion drugu godinu zaredom.

25-godišnji Novajk je uspešno odbranio titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, igrao finale Rolan Garosa i US Opena, osvoji završni Master turnir u Londonu. U 2012. osvojio je ukupno šest titula.

"Ponosan sam što sam drugu godinu za redom od strane ITF-a imenovan za najboljeg tenisera sveta. Bilo je veoma teško da ponovim takvu uspešnu sezonu kao što je bila 2011, ali sam veoma zadovoljan što sam osvojio još jednu grend slem titulu, odigrao još dva finala gren slema i završio godinu na broj 1 " - rekao je Đoković. 


Laslo šampion Oranž Boula

Datum objave: 09.12.2012. // Kategorija: Vesti

ORANGE BOWL INTERNATIONAL 2012

PLANTATION (FL,USA) šljaka JUNIORSKI TURNIR, GRADE A

laslo_djere

Mladi reprezentativac Srbije, 17-godišnji Laslo Đere ostvario je fantastičan uspeh na juniorskim turnirima u Americi. Nakon finala koje je odigrao prošle nedelje na čuvenom turniru Edi Her, ove nedelje osvojio je čuveni Oranž Boula u konkurenciji do 18 godina i time se upisao u knjigu velikih šampiona.

U četvrtfinalu Laslo je kao deseti nosilac eliminisao prvog favorita ovog takmičenja, Italijana Đanluiđija Kvincija 6:7(2), 6:2, 6:1. U borbi za plasman u finale Đere je bio bolji od Amerikanca Thai-son Kviatovskog 6:4, 6:4.

U borbi za tron Laslo je odmerio snage sa 12. nosiocem, Šveđaninom Eliasom Ymerom i zabeležio ubedljivu pobedu 6:4, 6:4.

Izuzetan kraj sezone. Koliko si zadovoljan?

“Jako sam zadovoljan, drugi deo sezone mi je bio izuzetno dobar. Osvojio sam dva ITF G2 turnira, igrao finale fjučersa, finale Eddie Herra i osvojio sad Orange Bowl.

 Kakve su ti ambicije za 2013. godinu?

“Ambicije - što bolji rang na ITF u, međutim neću da jurim bodove. U prvom delu godine ću igrati više ITF- a, a u 2. delu ću da se baziram uglavnom na fjučerse. Pokušaću i na ATP u da imam što bolji rang. Ali svakako će mi biti najbitnije da mi igra bude dobra i da napredujem u teniskom smislu”.

 Pripreme za narednu sezonu?

Sad ću biti par dana kod kuće, a za tim verovatno ću se spremati u Novom Sadu za turnire u Australiji.

Trener i gde treniraš?

“Teniski trener mi je Miki Palađi, kondicioni je Vladimir Zorić. Pred Eddie Herr sam trenirao dve nedelje u IMG Bollettieri Akademiji na Floridi, a pre toga u Senti i u Kikindi. Sad je u planu da pre odlaska u Australiju treniram u Novom Sadu zbog sparinga”.

 Kako su se poslednji rezultatski uspesi odrazili na tvoje samopouzdanje?

“Dobio sam puno samopouzdanja na prethodnim turnirima, to se najbolje videlo u teškim trenucima, kad sam gubio, suočavao se sa brejk loptama i kad su protivnici bili u brejk prednosti. U tim trenucima sam bio pribran i skoncentrisan”.

 Koji ti je turnir (meč) ove godine ostao u sećanju?

“Fjučers u Subotici kad sam gubio u drugom kolu protiv prvog nosioca 5:1 u trećem setu, a uspeo sam da se vratim i pobedim 7:6”.

Na čemu još moraš da radiš kako bi napredovao?

“Moram da radim na svemu. Uvek ima prostora za napredak. Moram da nastavim da radim kao što sam radio do sad, kako bi mogao da ponovim ove rezultate”.

 

Laslo je rođen 2. juna 1995. godine u Senti. U 2012. osvojio je juniorsko prvenstvo Srbije u dvorani u konkurenciji do 18 godina, sa juniorskom selekcijom Srbije osvojio je srebro na ekipnom prvenstvu Evrope, dve ITF titule - Budaorš i Pančevo. Najbolje rezultat zabeležio je upravo danas (9. decembra 2012) u Americi osvajanjem Oranž Boula, kao i prošle nedelje kada je bio finalista Edi Hera. Trenutno je na 18. poziciji ITF liste najboljih juniora sveta, a od naredne nedelje zauzimaće oko 6. pozicije. 

Sezonu 2012. Laslo je počeo sa 110. mesta na ITF listi. U 2012. učestvovao je i na pet fjučers turnira održanih u Srbiji i zabeležio šest pobeda, što mu je donelo i plasman na ATP listi, gde je trenutno 909. profi teniser sveta.

Oranž Boul su kao juniori osvajali: Federer, Borg, Lendl, Mekinro, Rodik, Bagdatis... Do sada ni jedan teniser Srbije nije uspeo da se okiti titulom sa ovog prestižnog turnira. Prvi je to učinio Laslo Đere.  

 


Laslo u finalu Oranž Boula

Datum objave: 08.12.2012. // Kategorija: Vesti

ORANGE BOWL INTERNATIONAL 2012

PLANTATION (FL,USA) šljaka JUNIORSKI TURNIR, GRADE A

laslo_djere

Mladi reprezentativac Srbije Laslo Đere nastavio je sa sjajnim partijama na juniorskim turnirima u Americi. Nakon finala koje je odigrao prošle nedelje na čuvenom turniru Edi Her, ove nedelje stigao je do završnice i čuvenog Oranž Boula u konkurenciji do 18 godina.

U četvrtfinalu Laslo je kao deseti nosilac eliminisao prvog favorita ovog takmičenja, Italijana Đanluiđija Kvincija 6:7(2), 6:2, 6:1. U borbi za plasman u finale Đere je bio bolji od Amerikanca Thai-son Kviatovskog 6:4, 6:4.

U borbi za tron Laslo će odmeriti snage sa boljim iz susreta Baldi (Italija) – Ymer (Švedska).

 


IZLOŽBA I PROMOCIJA MONOGRAFIJE

Datum objave: 04.12.2012. // Kategorija: Vesti

Baner_100x200_cm

U Muzeju Istorije, na Trgu Nikole Pašića 11, od 13. do 27.decembra 2012. biće otvorena izložba povodom 90 godina od osnivanja Teniskog saveza Jugoslavije.

Svečano otvaranje predviđeno je 13.decembra u 19 časova, kada će biti otvorena i izložba karikatura, koju je TSS organizovao zajedno u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS). Medjunarodni Konkurs na temu tenis trajao je godinu dana, iz celog sveta stiglo je više od 1000 karikatura, a žiri će na svečanom otvaranju  proglasiti  najuspešnije, koji  će biti i nagrađeni.

Baner_300x500_cm

U Muzeju će, u sklopu izložbe i proslave 90 godina 21.decembra 2012, takođe u 19 časova, biti održana promocija kapitalne monografije posvećene tenisu na prostoru bivše SFRJ, knjige koja obuhvata period od osnivanja Saveza 1922. godine, do današnjih dana. Na preko 900 stranica luksuzne štampe monografija sadrži brojna dokumenta, slike, svedočenja, biografije, rezultate....  sve ono što je obeležilo tenis na našim prostorima u prošlom veku, sve do današnjih dana i najvećih uspeha.


Sjajni Laslo Djere

Datum objave: 03.12.2012. // Kategorija: Vesti

EDDIE HERR INTERNATIONAL 2012

IMG ACADEMY - BRADENTON (FL,USA) šljaka JUNIORSKI TURNIR, G1
MUŠKARCI

laslo_djere

Mladi teniser iz Srbije Laslo Djere ostvario je sjajan uspeh na čuvenom juniorskom turniru Edi Her, koji se krajem svake godine igra na terenima IMG Akademije u Bradentonu (Florida). Edi Her svake godine okupi veliki broj juniora iz celog sveta koji se bore za prestižnu titulu ovog juniorskog takmičenja. 

Juniorski reprezentativac Srbije, 17-godišnji  Djere zauzeo je drugo mesto na ovom takmičenju. U polufinalu Laslo je savladao devetog nosioca, Šveđanina Eliasa Ymera 6:3, 6:3. dok je u borbi za trofej, posle velike borbe izgubio od Čileanca Kristijana Garina 6:0, 4:6, 5:7.  

Laslo je, da podsetimo, sa juniorskom reprezentacijom Srbije u konkurenciji do 18 godina u 2012. osvojio srebro na evropskom ekipnom prvenstvu.  


Milica Novaković oduševila na seniorskom

Datum objave: 01.12.2012. // Kategorija: Vesti

milica_novakovic

Juniorski član B tima Teniskog Saveza Srbije Milica Novaković, završila je učešće na ovogodišnjem Državnom prvenstvu Srbije za seniorke porazom u četvrtfinalu od Dunje Šunkić posle velike borbe u tri seta.

Šesnestogodišnjakinji iz Beograda je ovo bio šesti meč na državnom prvenstvu jer je do četvrtfinala stigla kroz kvalifikacije pobedivši u tri meča.

Milica je pokazala zavidan napredak i formu što nam u budućnosti može doneti još odličnih rezultata, kako na domaćoj tako i na svetskoj ITF sceni.

Milica Novakovic rođena je 03.06.1996 godine u Beogradu. Tenisom je počela da se bavi sa 9 godina u teniskoj školi T.K.Partizan, da bi svoj dalji razvoj nastavila u T.K. Tenis tenis gde i danas trenira.

Takmičila se u svim juniorskim kategorijama, kako iz domaćeg tako i iz kalendara Tenis Evrope i ITF-a.

2009. godine je bila prvak Beograda u kategoriji do 14 godina

2010. godine počinje sa takmičenjima iz kalendara Tenis Evrope, odigravši dva finala - "Triglav open" i "Zenica open"

2011. godinu završava kao 51. igrač Tenis Evrope

2012.  počinje sa takmičenjima iz ITF kalendara gde je na turniru u Egiptu odigrala polufinale singla i finale dubla

 

 

 


Nikola Ćirić najbolji senior

Datum objave: 30.11.2012. // Kategorija: Vesti

FINALE-MUSKARCI_01

Dva klupska druga, oba iz TK Crvena zvezda, prvi I drugi nosilac, Ivan Bjelica I Nikola Ćirić, u međusobnom duelu odlučivali su o tituli seniorskog prvaka Srbije. U kvalitetnom I neizvesnom finalnom meču za titulu Nikola Ćirić je savladao Ivana Bjelicu – 3:6, 6:4, 6:1. Bio je to susret u kome su rivali znali sve odlike I mane protivnika, pa je pobednik odlučila trenutna inspiracija. Nikola Ćirić je izvanredno servirao I to je njegovom suparniku bila nerešiva enigma.

FINALE-MUSKARCI_02

    -Drago mi je što sam osvojio ovu titulu. Ja sam bio seniorski prvak 2000. godine I od onda nisam učestvovao. Ovo sada mi je prvi put posle duže pauze. Smatram da mi je ovo veliki uspeh. Mislim da je ovo bio kvalitetan turnir, a organizatora, Teniski savez Srbije, bih pohvalio jer je napravio veoma jak turnir I sa solidnim nagradnim fondom. Očekujem da će u narednim godinama ovo prvenstvo biti još kvalitetnije.

    - Što se tiče samog finalnog meča, nisam ga otvorio baš najbolje. Dosta sam grešio, koncentracija mi nije bila na nivou I stoga sam taj set izgubio, mada sam imao prilika da ga dobijem. Sredinom drugog seta sam najzad “ušao” u igru, proradio mi je I servis tako da sam uspeo da izborim taj treći set. Bio sam u punoj koncentraciji, svaki udarac mi je, čini se, uspevao I zaslužio sam ovu titulu. Posebno me raduje što sam ceo turnir odigrao s visokim procentom prvog servisa – rekao je Nikola Ćirić.

    FINALE-MUSKARCI_07

    Ivan Bjelica je bio siguran do finalnog duela. Ali, priznaje da je Ćirić bio boljiu.

    - Ćirić je sasvim zasluženo stigao do titule. Igrao je bolje, a servis mu je bio skoro nepogrešiv. Čini mi se da je imao preko 20 asova, ako ne I više, I tu je ključ mog poraza. Jednostavno, na njegov servis nisam imao odgovor. Jedino mogu biti zadovoljan prvim setom, ali to je malo ako želiš titulu. Sada ću malo da se odmorim, pa krećem sa pripremama za narednu sezonu. Želim da igram čelendžere I fjučerse, da se ustalim u 300 na ATP listi tako da mogu da nastupim u kvalifikacijama na gren slem turnirima – kaže Ivasn Bjelica.

    FINALE-MUSKARCI_04


Marina Lazić seniorska prvakinja Srbije

Datum objave: 30.11.2012. // Kategorija: Vesti

FINALE-ZENE_02

Marina Lazić, teniserka TK Smederevo odbranila je titulu seniorskog prvaka Srbije. Ona je u finalu, posle dva časa borbe uspela u, za mnoge, nemogućoj misiji. Savladala je prvog nosioca, Doroteju Erić iz TK Gemax rezultatom 3:6, 6:3, 7:5. Ovaj podvig teniserke iz Smedereva vredan je poštovanja iz nekoliko razloga. Prvi i nekako najvažniji je zbog činjenice da je zbog studija zapostavila tenis i trenira veoma malo, neuporedivo manje od svojih rivalki. Drugi razlog je njena povreda. Baš iz razloga što ne redovno trenira, sklona je povredama. Rame je Marinin veliki problem i posle polufinalnog susreta nije bila sigurna da će moći da igra finalni meč. Ipak, stisla je zube, pobedila bol i protivnicu.

FINALEZENE08

    - Zaista ne znam odakle sam izvukla snagu da odigram finale. Valjda adrenalin. Evo sada se osećam bolesno i idem pravo u krevet. Doroteja je igrala sjajno, ona je izuzetna teniserka i mislim da je osvojila titulu ne bi bilo nezasluženo. Imala je dve meč lopte u trećem setu, ali i ja sam iskoristila treću meč loptu za trijumf. Odbranila sam titulu, srećna sam zbog toga, ali sada opet prekidam sa treninzima jer su mi počela predavanja na Ekonomskom fakultetu. Ali, ovo vreme, zapravo pauzu, iskoristiću da potpuno izlečim povredu ramena. Čula sam od doktora da je lečenje dugotrajno, ali jednostavno moram da saniram povredu jer je ovako neizdrživo. Na tenis sigurno neću pomišljati do kraja februara, a onda, videću.

    FINALEZENE12

    I u polufinalu protiv Dejane Radanović i sada u finalu protiv Doroteje Erić, gubila si prvi set, a onda jurila minus?

    - I polufinale i sada finale igrala sam s bandažom na ruci i trebalo je vremena da se naviknem. Bilo je mnogo teško u oba meča da stižem prednost protivnice, ali uspela sam i to me raduje i hrabri – rekla je nova (stara) šampionka Srbije.


FINALE-ZENE_05

Na svom putu ka trijumfu Marina je eliminisala čak tri nosioca. U prvom kolu je savladala sedmog nosioca, Aleksandru Reljić ne prepustivši joj ni jedan gem, u polufinalu je bila bolja od drugog nosioca, Dejane Radanović i, najzad, u finalu Doroteju Erić. Svaka čast!

    Doroteja Erić je imala svoje šanse, nije ih iskoristila. Za poraz krivi sebe, ali ne propušta da pohvali i svoju protivnicu u finalu.

    - Mislim da je moja fizička (ne)spremnost dosta uticala na krajnji ishod duela. Moja subjektivna procena je da je ovaj finalni meč bio kvalitetan. Napravila sam neke greške, ali pre svega sam popustila u drugom setu, dozvolila Marini da se vrati u meč. U trećem setu sam imala dve meč lopte, nisam ih iskoristila i u sportu se to, uglavnom, kažnjava. Krivo mi je zbog poraza, ali idem dalje.

    A dalje, to su pripreme za narednu sezonu.

    - Idem na pripreme što nisam činila ranije. Prvo ću dve nedelje na planinu, bez tenisa, a onda se vraćam reketu i nastojaću da se dobro pripremim za turnire koji mi počinju u januaru. Imam 20 godina i moram da učinim nešto u karijeri – odlučna je Doroteja.


FINALE-ZENE_06

Finalistkinjama su pehare uručili počasni predsednik TSS Slobodan Živojinović i sportski direktor TSS Aleksandar Bolić. 

FINALEZENE11


Kod seniora prvi na drugog nosioca, Marina Lazić iznenadila

Datum objave: 29.11.2012. // Kategorija: Vesti

NIS dvoransko seniorsko prvenstvo Srbije u tenisu

POLUFINALE_01

U finalu seniora na prvenstvu Srbije u dvorani sastaće se prva dva nosioca, Ivan Bjelica i Nikola Ćirić, obojica iz TK Crvene zvezde. Ako se doda I činjenica da je polufinalista bio Miljan Zekić, takođe iz crveno – belog kluba, jasno je da je ovo prvenstvo, bar u muškoj konkurenciji prošlo u znaku tenisera s Karaburme. Jedini teniser koji se probio do polufinala, a da nije iz TK Crvena zvezda bio je mlađani Nikola Milojević, član TK Puma iz Kragujevca.

POLUFINALE_18

Kod seniorki Marina Lazić iz Smedereva, iako brani naslov, ipak je napravila veliko iznenađenje plasmanom u finale. Za protivnicu će imati prvog nosioca Doroteju Erić.

U prvom polufinalnom meču u seniorskoj konkurenciji sastali su se Ćirić i Milojević. Iznenađujuće brzo mladi Milojević je rešio set u svoju korist – 6:1, ali je u nastavku snažniji i iskusniji Ćirić preokrenuo rezultat i dobio sledeća dva seta za pobedu i prolaz u finale – 1:6, 6:4, 6:3.

POLUFINALE_11

“Nikola je odigrao taj prvi set izuzetno. Na svaki moj pokušaj imao je sjajan odgovor, posebno na moje servise koji nisu bili nimalo laki. Priznajem, iznenadio me je visokim nivoom igre. I u drugom setu je nastavio sjajno da igra, a prelomni trenutak tog seta, a kasnije se pokazalo i meča bio je sredinom tog drugog seta kada sam napravio brejk i stigao do izjednačenja. U trećem sam podigao igru, došlo je do izražaja moje iskustvo i snaga. Ipak je on mlad igrač, ali veoma dobro igra. Što se tiče finala, Bjelica i ja se veoma dobro poznajemo, dugo igramo zajedno i u finalu će, bukvalno, odlučiti par lopti” – kaže Nikola Ćirić.

U drugom polufinalu Ivan Bjelica se nije ni zagrejao kada je, kod rezultata 3:2 Zekić predao meč zbog povrede. Tako je Bjelica sačuvao snagu i odmoran čeka finale.

BJELICAKATIC07

- Ne volim da dobijam mečeve na ovaj način. U svakom slučaju i moja i forma mog klupskog druga Ćire je u uzlaznoj liniji pa to obećava dobar tenis u finalu – rekao je Bjelica.

Doroteja Erić, opravdala je renome i svoj rejting na WTA listi. Bez izgubljenog seta stigla je u finale. U polufinalu je bila bolja od Dunje Šunkić – 6:3, 6:3.

Marina Lazić je po ko zna koji put pokazala svoj vanserijski talenat. Iako je studije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu (četvrta godina) pretpostavila tenisu i trenira kada “ukrade” malo vremena od učenja, svojim dvoručnim bekhendom, ali i dvoručnim forhendom, očigledno se dobro snalazi i zbunjuje protivnice. U polufinalu žrtva je bila Novosađanka Dejana Radanović. Izgubila je Marina Lazić prvi set, ali se nije predavala. Igrala je nadahnuto, bila uporna, dala sve od sebe i preokrenula je rezultat – 4:6, 6: 4, 6:2.

POLUFINALE_21

- Srećna sam zbog pobede i plasmana u finale, ali mislim da je ovo kraj mojih mogućnosti. Rame me užasno boli. Pred meč sam morala da uzmem dva brufena. Kako će biti kada se sve ohladi. Bojim se da je preda mnom teška i besana noć. Ali, neću se predati. Izlazim sutra na teren, pa koliko mogu – poručila je Marina Lazić.


Bjelica siguran

Datum objave: 28.11.2012. // Kategorija: Vesti

NIS Dvoransko prvenstvo Srbije

BJELICA-KATIC_06

Prvi nosilac NIS Dvoranskog prvenstva Srbije kod seniora, teniser Crvene zvezde Ivan Bjelica plasirao se u polufinale posle pobede nad klupskim drugom, Dejanom Katićem. Susret u kome su se obojica izuzetno dobro poznavala, pa meč nije mogao da dobije neke nepredviđene tokove. Bjelica je dobio prvi set, rival mu je uzvratio u taj brejku, a u trećem Katić više nije imao snage da se suprotstavi rivalu – 6:3, 6:7(7), 6:1.

"Dobar meč smo odigrali Dejan i ja. Prvi set sam dobio relativno lako, ali sam u drugom setu napravio nekoliko grešaka. Popustila mi je koncentracija, Dejan je napravio brejk, ja sam uzvratio, ali sam onda, u taj brejku ponovo slabo odigrao i morao sam da uđem u treći set. Bio sam maksimalno koncentrisan i uspeo sam da pobedim i plasiram se u polufinale. Naredni protivnik je takođe moj klupski drug Miljan Zekić. Znamo se dobro. Poslednji duel me je dobio u taj brejku, pa očekujem tvrd meč - rekao je Ivan Bjelica.

VIDOVIC-CIRIC_03

Za Nikolu Vidovića "labudova pesma" na ovogodišnjem dvoranskom prvenstvu je prekinuta. U meču sa jednim od favorita za naslov, Nikolom Ćirićem, veteran nije mogao da napravi podvig - izgubio je ubedljivo i brzo - 6:2, 6:1. Bez obzira na sve, "Vidojko" je napravio dobar rezultat plasmanom u četvrtfinale, a Ćirić još jednom potvrdio da je jedan od glavnih kandidata za titulu. 



ZEKIC-KRNJETIN_04

Dosta neizvestan bio je četvrfinalni duel Miljana Zekića i Milana Krnjetina. Posle izgubljenog prvog seta u taj brejku, Zekić je zaigrao čvšće i za nijansu bolje za pobedu – 6:7(4), 6:4, 7:5.

U poslednjem duelu četvrtfinala Nikola Milojević je ubedljivo savladao Uroša Petronijevića - 6:1, 6:3 i u polufinalu se sastaje sa drugim nosiocem prvenstva imenjakom Ćirićem.

MILOJEVIC-PETRONIJEVIC_16
- Zadovoljan sam svojom igrom u ovom četvrtfinalnom duelu. Jedina zamerka je moj procenat prvog servisa. Iskreno, očekivao sam da će Petronijević pružiti jači otpopr jer je veoma dobar i neugodan protivnik. Što se tiče polufinala i meča s Ćirićem, on je iskusniji teniser, rangiran je na ATP listi i rečju, favorit je. Ali, ako budem ponovio ovakvu igru i ako me posluži servis biće to dobar meč - rekao je polufinalista Nikola Milojević.

U ženskoj konkurenciji prvi i drugi nosilac, Doroteja Erić i Dejana Radanović bile su veoma ubedljive. Doroteja je Jeleni Lukić dala samo tri gema – 6:2, 6:1, a Dejana je Miljani Ristić prepustila samo dva gema – 6:1, 6:1.

Sjajna je bila Marina Lazić. Devojka koja se potpuno posvetila studijama i pored toga što neredovno trenira, uspela je da se plkasira u polufinale. Prvo je Teodora Radosavljević predala meč zbog povrede pri rezultatu 6:1, 30 , a onda je, posle tri časa Marina morala ponovo na teren. Ovoga puita savladala je Minu Marković – 6:3, 6:4.

Rezultati: seniori- četvrtfinale: Bjelica – Katić 6:3, 6:7(7), 6:1; Zekić – Krnjetin 6:7(4), 6:4, 7:5; 

Rezultati seniorke (drugo kolo): Erić – Lukić 6:2, 6:1; Marinković – Milovanovi- 3:6, 6:2, 6:4; Sunkić - Uzelac 6:2, 6:2; Novaković - Čortanovački 6:1, 6:2; Lazić – Radosavljević 6:1, 3:0 ret; Marković – Tomić 7:6(0), 6:1; Bogićević . Njeguš 6:3, 6:1; Radanović – Ristić 6:1, 6:1.

Seniorke (četvrtfinale): Lazić – Marković 6:3, 6:4; Radanović - Bogičević 6:3, 3:6, 6:2, Erić - Marinković 6:1, 6:1

ŽREB SENIORI 

ŽREB SENIORKE

RASPORED MEČEVA 29.11.2012.

 

Ličnost dana

 marina_lazic

Marina Lazić

 

Teniserka iz Smedereva, Marina Lazić, kao retko koja sportiskinja, na prvo mesto je stavila školovanje iako je po mnogima izuzetno talentovana. Ima 22 godine i redovno daje ispite na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Na četvrtoj je godini studija marketinga i tek kada joj obaveze na fakultetu dozvole uzima reket u ruke. Dve godine uzastopno je seniorska prvakinja države, a i sada je na najboljem putu da titulu odbrani. U Impuls hali na Novom Beogradu, u jednom danu je odigrala dva meča, oba pobedila i plasirala se u polufinale.

Kako uspeva da spoji tenis i studije?

    - Opredelila sam se za studije, a zapostavila sam, trenutno, tenis, moju najveću strast. Sa 18. godina sam bila na WTA listi, ali od kako sam upisala studije nisam igrala više od 3-4 turnira godišnje i u 19. godini sam izgubila rejting. Igrala sam i u juniorskoj reprezentaciji s Bojanom Jovanovskom. Ali, ne žalim. Kada okončam studije, a mislim da će to biti sledeće 2013. u junu, posvetiću se tenisu.

    Da li to znači i povratak na WTA listu?

    - To mi je cilj. Želim da se narednih godinu-dve potpuno posvetim tenisu. Ovi rezultati koje postižem, iako treniram ne minimalno, već to i ne može da se zove treningom, a ipak imam uspeha, daje mi za pravo da pomislim da mogu da “plivam” u profesionalnim vodama.

    Ipak, 22. godine i novi početak?

    - Godine nisu prepreka. Kažu da sam ekstra talentovana. Kada počnem sa onim pravim treninzima, kada budem radila u kontinuitetu, smatram da ću imati uspeha. Ukoliko ne uspem, ostaje mi moja diploma sa ekonomskog fakulteta. Ući ću u marketinške vode. Volela bih da ostanem u tenisu, pa ako već ne kao igračica, onda kao stručnjak za marketing.

    Danak zbog nedovoljno treninga Marina je platila povredom ramena u Prokuplju.

    - Da platila sam danak. Povreda je neugodna, a ja sam malo neozbiljna, ne lečim se kako treba, ali sada ću na terapije i jednostavno moram da izlečim povredu, ako hoću da ostvarim plan i igram profesionalno tenis.

    Svakako da je Marina Lazić nešto posebno. Završava fakultet, a onda će se svom snagom svog talenta “baciti” na tenis. Želimo joj uspeh. Zaslužila je!