Arhiva vesti - Sve vesti

Sara Grubač bez grubosti do finala

Datum objave: 24.01.2013. // Kategorija: Vesti

sara_grubac

Sara Grubač je izborila finale prvenstva Srbije u kategoriji teniserki do 18 godina, koje se igra na terenima TS Srbije u “Impuls holu” na Novom Beogradu. U uzbudljivom polufinalu bila je bolja od Milice Vučković - 7:6(7), 6:0. Devojka rođena 13. jula 1997. godine počela je da se bavi tenisom sa 6,5 godina u Partizanu, a poslednje tri godine je član TK Set net i radi s trenerom Vladom Jovanovićem.

    - Ulaskom u finale zimskog prvenstva postigla sam najveći uspeh do sada. Najdalje što sam otišla bilo je prošlogodišnje četvrtfinale na državnom. Naravno da sam zadovoljna plasmanom u finale i, iskreno, nisam se nadala takvom uspehu. Smatram da sam na ovom turniru pružila sasvim solidne partije. U polufinalu igrala sam protiv Milice Vučković i u prvom setu sam bila stisnuta, imala tremu i tek u tajbrejku sam uspela da moju protivnicu nadigram.

    Kada je dobila taj prvi set stekla je ogromno samopouzdanje, zaigrala slobodnije i stigla do finala.

    - Kada sam dobila prvi set sve je krenulo onako kako sam želela. “Opustila” sam ruku, nije više bilo treme i odigrala sam taj drugi set skoro bez greške. U finalu ću pokušati da ponovim takvu igru kao u ovom drugom setu polufinala.

    Sara će ove godine više pažnje posvetiti ITF turnirima.

    - U prvoj polovini godine igraću na ITF turnirima u Srbiji i regionu. Već u martu i aprilu su turniri u Hrvatskoj i Bugarskoj. Lagano izlazim na međunarodnu scenu, a ovo finale je pravi podstrek. Na rang listi do 14 godina sam u Top 15, a do 16 godina sam treća na listi. Zahvaljujem se Banetu Jevremoviću koji mi je omogućio da dobijem međunarodni ugovor za rekete Yonex. 

    Sara je svesna svojih vrlina, ali i mana. Njen trener Vlada Jovanović je iz svog stručnog ugla dao kroki trenutnog Sarinog teniskog umeća. 

    - Ona je veoma temperamentna, eksplozivna i zato upravo na tim osobinama baziramo našu igru. A mana je nedostatak iskustva i strpljenja na tome radimo. Treniramo svaki dan, ali to je još uvek poluamaterski, ali već od sledeće godine ćemo pojačati treninge.

    Sara je odličan učenik sportske gimnazije, vukovac. Za sada jer dobro uklopila učenje i treninge. Školu ne želi da zapostavi. Bar za sada. Ističe da je protivnice i sudije ne mogu izbaciti iz ravnoteže, što smatra kao veoma dobru osobinu. Veruje da će posle ovog prvenstva dobiti šansu da zaigra za reprezentaciju, što joj je velika želja.


REZULTATI DRŽAVNOG PRVENSTVA DO 18 ZA 23.01.2013.

Datum objave: 23.01.2013. // Kategorija: Vesti

Dvoransko Prvenstvo Srbije do 18 godina za 2013. godinu:

rezultati za 23.01.2013. 

žreb juniori

žreb juniorke

raspored mečeva za 24.01.2013. 


Maraton u Impuls holu

Datum objave: 23.01.2013. // Kategorija: Vesti

pjevcevic

Da maratonski mečevi nisu “privilegija” u seniorskoj konkurenciji potvrdili su osamnaestogodišnjaci, Petar Pjevčević, član TK Gemaks i Dušan Vukićević, član TK GreenSeta. Oni su u drugom kolu zimskog dvoranskog prvenstva Srbije, koje se igra na terenima TS Srbije u “Impuls holu” na Novom Beogradu, odigrali maratonski meč koji je trajao čak 250 minuta, ili računato u časovima, na terenu su proveli 4 časa i deset minuta. Još čudnije, možda je ovo i rekord za Ginisovu knjigu, kada se uzme u obzir da se meč igrao u dva dobijena seta. Pobedio je Petar Pjevčević, a rezultat je bio 6:7(5), 7:5, 7:6(4).

    - Ne znam kako smo izdržali obojica. Pamtiću ovaj meč i čini mi se da ga u dužini niko neće skoro nadmašiti. Jedva smo obojica stajali na nogama. Počeli smo da igramo u 19,50, a kraj je bio tačno u 24 časa. Baš bih voleo da znam da li je neko u juniorskoj konkurenciji igrao duže.

    Petar u šali kaže da se meč igrao u pet setova sigurno bi potrajao do ranih jutarnjih sati.

    - Ništa nije obećavalo takav rasplet. Ja sam u prvom setu poveo sa 4:1, on me stigao, ali sam ipak imao šansu da okončam set, ali nisam uspeo. Ušli smo u tajbrejk, vodio sam sa 5:4 i imao dva svoja servisa da završim set, ali sam propustio priliku i Dušan je to iskoristio. U drugom sam odmah izgubio svoj servis tako da je protivnik poveo 3:1 i 4:2. Uspeo sam nekako da stignem do izjednačenja. Igrali smo taj deveti gem više od deset minuta najzad sam uspeo da dođem do brejka, a onda, posle još jednog maratonskog dvanaestog gema stigao sam do izjednačenja u setovima.

    Usledio je dramatičan, dug i neizvestan treći, odlučujući set.

    - Svako od nas je držao svoj servis do rezultata 6:6, s tim što je peti gem, kod rezultata 3:2 za mene bio zaista maratonski. Mislim da je trajao pola sata. Ni sam ne znam koliko je tu bilo izjednačenja, mojih ili njegovih prednosti, ali na kraju sam ja napravio greške. U tajbrejku sam poveo sa 5:4, on je imao dva svoja servisa. Prvi je bio izuzetno jak, ali sam uspeo da taj poen dobijem, a onda je napravio duplu grešku i tako sam stigao do pobede.

    Petra, baš kao i njegovog protivnika, boleo je svaki mišić, svaka tetiva bila je bolna.

    - Dok sam došao kući, istuširao se, izmasirao i večerao, ili već šta je to bilo, u krevet sam otišao tek oko 3 časa iza ponoći. Kakvo neverovatno iskustvo, ali, neka hvala, ne ponovilo se...

    Petar je tenisom počeo da se bavi sa osam godina u Partizanu. Sada mu je trener otac, a registrovan je za TK Gemaks.

    - Do sada nisam imao nekih većih uspeha. Igrao sam prošle godine četvrtfinale zimskog prvenstva Srbije. Ove godine ću igrati na nekoliko fjučersa u Srbiji jer za putovanja van zemlje nemam sredstava. Pokušavamo da pronađemo sponzore, ali to je sada izuzetno teško.

    Ipak, Petar je optimista. Uporan je, ambiciozan i željan uspeha.


Počinje prodaja karata za meč Srbija – Slovačka

Datum objave: 23.01.2013. // Kategorija: Vesti

MEČ PRVOG KOLA SVETSKE GRUPE A FED CUPA 2013. ( SRBIJA - SLOVAČKA 09. I 10. FEBRUAR 2013, ČAIR, NIŠ)

jankovic-kuznetsova_18

Meč prvog kola Fed cup takmičenja Svetske grupe za 2013. godinu između selekcija Srbije i Slovačke je na programu 09. i 10. februara 2013. godine u Nišu – Čair

Prvi dan takmičenja ( 09. februar ) igraju se dva singl meča. Prvi singl meč počinje u 14 časova, drugi odmah po završetku prvog.

Drugi dan takmičenja (10. februar) igraju sve dva singl meča i dubl meč, prvi singl počinje u 12 časova, drugi odmah po završetku prvog, po završetku singlova igra se dubl meč

Podloga: Hard (RuKortHard) - Indoors

Karte  za meč prvog kola Fed cup takmičenja  između selekcija Srbije i Slovačke moći će se kupiti od 24. januara 2013. na prodajnim mestima Eventima u  Nišu, Beogradu, Aranđelovcu, Čačku, Kragujevcu, Novom Sadu, Subotici… detaljnije informacije o prodajnim mestima širom Srbije možete naći na sajtu www.eventim.rs

Cena kompleta karata (za oba dana takmičenja) iznosi 1000 dinara, dok cena pojedinačne karte za prvi dan takmičenja iznosi 500 dinara, za drugi dan 600.

Prodajna mesta u Nišu:

Delfi knjizare doo         Voždova 4

Win Win-Nis      Obrenovićeva br.80

Win-Win Nis 2    Dušanova br.35

Win-Win Nis 3    Prijezdina 16

Astours       Obrenovićeva bb, TPC GORČA

Astours       Bulevar Nemanjića 85a/80

TA "Big Star"    Cara Dušana 65

City Radio o.d.    Ćirila i Metodija 24

Fun travel  Obrenoviceva bb

Mladinska knjiga d.o.o.         Obrenovićeva 42

Lasta Niš             Aleksandra Nenadovića 8/1

 

Prodajna mesta u Beogradu:

Biletarnica Kombank Arene  Bulevar Arsenija Carnojevica 58

Biletarnica Doma Omladine  Makedonska       Beograd


Selektori nominovali timove za Dejvis kup

Datum objave: 22.01.2013. // Kategorija: Vesti

DAVIS_CUP-ARGENTINA_011

ITF je danas objavio zvanične  nominacije timova  za  mečeve prvog kola Dejvis kupa Svetske grupe, koji se održavaju od 1. do 3. februara 2013. godine. 

Dejvis kup reprezentacija Srbije u prvom kolu gostovaće reprezentaciji Belgije u mestu Šarloa.  

BELGIUM -  SERBIA

Hala Spiroudome,  Šarloa, BEL (šljaka – indoor)

Sastav Belgije koji je danas prijavio selektor Johan van Herck:  David Goffin, Steve Darcis, Ruben Bemelmans, Olivier Rochus

Sastav reprezentacije Srbije koji je prijavio selektor Bogdan Obradović: Novak Đoković,  Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić


Mina Marković želi da igra kao Nole

Datum objave: 22.01.2013. // Kategorija: Vesti

mina_markovic_MM

Mina Marković je bila šampionka Srbije u kategoriji do 14 godina. Ima impozantan niz nastupa u reoprezentaciji. Nastupala je u kategorijama od 12, 14 i 16 godina, naravno, nastupiće i u kategoriji do 18 godina. Ambicija joj ne nedostaje, sada je zdrava i veliki je optimista. Veruje da može do titlule i u kategoriji do 18 godina. Devojka rođena 4. januara 1996. godine smatra da će ova sezona biti njena. Iako je počela relativno kasno da trenira tenis, u odnosu na dečake i devojčice koji dolaze i koji su reket u ruke uzimali sa četiri ili pet godina brzo je dostigla nivo koji obećava.

    - Nisam primetila da mi kasni početak smeta, ili da sam u nekom zaostatku za vršnjacima. Počela sam da treniram sa 8,5 godina i to privatno kod trenera Rajka Čedića u TK Partizan Žarkovo. Sa jedanaest godina sam prešla u TK Partizan, trenutno treniram na terenima TK Viktorija, trenira me Vlada Jovanović, a i dobila sam termine ovde u Impuls holu od TS Srbije. 

    Mina će se ove godine oprobati na ITF turnirima, a pokušaće da igra i neki turnir u seniorskoj konkurenciji.

    - Osvojila sam nekoliko ETA turnira, a ove godine ću igrati na ITF turnirima. Idem u Sloveniju, pa u Umag, onda slede dva turnira u Bugarskoj, a za dalje videću. Sve zavisi od rezultata, a u planu mi je i nastup na par turnira od 10.000 dolara koji će se ovog leta igrati u Srbiji. Želim da se oprobam i u toj konkurenciji. Hoću da na takvim turnirima steknem iskustvo jer sam sigurna da postoji razlika. Ja sam tu razliku u kvalitetu igračica iskusila kada sam prešla sa ETA na ITF turnire. Videla sam da ne mogu tako lako da pobeđujem, kao na ETA turnirima.

    Mina nema neki renking na ITF listi jer ju je skoro celu prošlu godinu mučila povreda ramena i zgloba tako da je veoma malo igrala.

    - Imala sam povredu ramena i ruke i stoga sam veoma malo igrala na turnirima prošle godine. Mislim da sam rangirana negde oko 300. mesta, ali se nadam da ću ove godine bitno popraviti svoj renking. Sada sam fit, povreda je iza mene, daleko sam slobodnija u igri. Moj stil je napadački i do sada sam nastojala da brzo završavam poene, ali u poslednje vreme sam naučila da budem strpljivija, da poen izgradim. To je novi kvalitet u mojoj igri.

    Što se tiče udaraca, smatra da joj je servis glavno oružje.

    - Svaki segment moje igre je sasvim solidan. Ipak, izdvojila bih servis, mada, svesna sam da moram još da radim i usavršavam se. Jednoistavno, ne smem da stanem, ne smem da budem zadovoljna ovim nivoom svoje igre, već moram da ga unapređujem, da ga stalno usavršavam. To je moj osnovni cilj u narednom periodu.

    A što se tiče uzora, Mini je to Novak Đoković. Bez konkurencije!


ITF ODOBRIO VESNI DOLONC IGRANJE ZA FED KUP EKIPU SRBIJE !

Datum objave: 22.01.2013. // Kategorija: Vesti

vesna_dolonc

Teniska reprezentacija Srbije u FED kupu od danas je potencijalno jača za još jedno ime -  Vesnu Dolonc.   Međunarodna teniska federacija je na osnovu priložene dokumentacije izdala dozvolu da Vesna Dolonc može nesmetano da nastupi za ekipu Srbije, počev od prvog kola u ovogodišnjem ciklusu 2013.

Vesna Dolonc je rođena u Moskvi, ali poseduje srpsko državljanstvo i ispunjava uslove da igra za reprezentaciju Srbije. Vesna Dolonc nije igrala do sada za drugu ekipu, tako da i taj uslov ispunjava i može da nastupi za Srbiju.

Sertifikat  je stigao danas iz ITF-a u Teniski savez Srbije .


Završene pripreme reprezentativaca u TK Partizan

Datum objave: 21.01.2013. // Kategorija: Vesti

Srbija na Vinter kupu 

pripreme_za_zimsko_reprezentacije_do_12

 Teniske reprezentacije Srbije do 12 godina učestvovaće od 25. - 27. januara na Vinter kupu. Devojčice igraju u Rakovniku (Češka), a dečaci putuju u Kazanj (Rusija). Vođa puta za Rakovnik je Ana Cvetković, a za reprezentaciju Srbije nastupiće Olga Danilović, Ksenija Tmušić i Jovana Babić. Dečake u Kazanj vodi Relja Dulić, a za Srbiju će nastupiti Kristijan Juhas, Mihajlo Popović i Dušan Obradović.

Pripreme su obavljene u hali TK Partizan. Reprezentativci su bili smešteni u hotelu “Park”, a TK Partizan se pobrinuo da budućim srpskim teniskim nadama pruži maksimalne i sjajne uslove za trening i rad. Da mladi teniseri ne bi gubili vreme odlazeći na ručak u hotel, obezbeđena im je i ishrana u klubu o trošku TK Partizan.

Obe selekcije Srbije na put kreću u sredu 23. janaura.


AUSTRALIAN OPEN 2013.

Datum objave: 20.01.2013. // Kategorija: Vesti
MELBOURNE PARK - MELBOURNE (AUS) tvrda podloga GRAND SLAM

ŽENE -

1. kolo, singl: Bojana Jovanovski - Maria-Teresa Torro-Flor (ESP) 2:6, 6:4, 6:3
(13) Ana Ivanović - Melinda Czink (HUN) 6:2, 6:1
(22) Jelena Janković - Johanna Larsson (SWE) 6:2, 6:2
(q) Vesna Dolonc - (WC) Olivia Rogowska (AUS) 5:7, 7:5, 8:6

2. kolo, singl:(13) Ana Ivanović - (q) Yung-Jan Chan (TPE) 7:5, 1:6, 6:4
(22) Jelena Janković - Karin Knapp (ITA) 2:6, 7:6(5), 6:2
(q) Vesna Dolonc - (11) Marion Bartoli (FRA) 5:7, 0:6
Bojana Jovanovski - (17) Lucie Safarova (CZE) 7:5, 7:5
3. kolo, singl: (13) Ana Ivanović - (22) Jelena Janković 7:5, 6:3
                          Bojana Jovanovski - Kimiko Date-Krumm (JPN) 6:2, 7:6(3) 
4. kolo, singl: (13) Ana Ivanović - (4) Agnieszka Radwanska (POL) 2:6, 4:6
                          Bojana Jovanovski (29) Sloane Stephens (USA) 

Dubl -
1. kolo: Janković, Lučić - Baroni (SRB,CRO) - (WC) Rodionova, Rogowska (AUS,AUS) 6:4, 1:6, 6:3
Jovanovski, Czink (SRB,HUN) - Halep, Rus (ROU,NED) 4:6, 6:2, 7:6(2) 
2. kolo: Jovanovski, Czink (SRB,HUN) - (14) Grandin, Uhlirova (RSA,CZE) 3:6, 3:6
               Janković, Lučić - Baroni (SRB,CRO) - (9) Groenefeld, Peschke (GER,CZE) predaja drugog para bez borbe
3. kolo: Janković, Lučić - Baroni (SRB,CRO) - Pavlyuchenkova, Safarova (RUS,CZE)
 
 
JUNIORKE
1. kolo, singl: Ivana Jorović - (14) Erin Routliffe (CAN) 7:6(3), 6:3
2. kolo, singl: Ivana Jorović - Adrijana Lekaj (CRO)
1. kolo, dubl: Jorović, Csoregi(SRB,ROU) - Lekaj, Sutjiadi (CRO,INA)

MUŠKARCI -
1. kolo, singl: (1) Novak Đoković - Paul Henri Mathieu (FRA) 6:2, 6:4, 7:5
Viktor Troicki - (31) Radek Stepanek (CZE) 7:5, 6:4, 3:6, 3:6, 5:7
(8) Janko Tipsarević - Lleyton Hewitt (AUS) 7:6(4), 7:5, 6:3
2. kolo, singl: (1) Novak Đoković - Ryan Harrison (USA) 6:1, 6:2, 6:3
                          (8) Janko Tipsarević - Lukas Lacko (SVK) 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 7:5
3. kolo, singl: (1) Novak Đoković - (31) Radek Stepanek (CZE) 6:4, 6:3, 7:5
                           (8) Janko Tipsarević - (32) Julien Benneteau (FRA) 3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:3
4. kolo, singl: (1) Novak Đoković - (15) Stanislas Wawrinka (SUI) 1:6, 7:5, 6:4, 6:7, 12:10
                           (8) Janko Tipsarević - (10) Nicolas Almagro (ESP) 2:6, 1:5 predaja Tipsarevića zbog povrede
Četvrtfinale: (1) Novak Đoković - (5) Tomas Berdych (CZE)

Dubl -
1. kolo: Troicki, Rosol (SRB,CZE) - Cipolla, Seppi (ITA,ITA) 3:6, 4:6
(7) Zimonjić, Lindstedt (SRB,SWE) - Llodra, Mahut (FRA,FRA) 3:6, 7:5, predaja drugog para
2. kolo: (7) Zimonjić, Lindstedt (SRB,SWE) - Benneteau, Roger-Vasselin (FRA,FRA) 3:6, 7:6, 6:7
MIKS DUBL
1. kolo: Zimonjić, Srebotnik (SRB,SLO) - Matošević, Rogowska (AUS,AUS) 6:3, 6:3
2. kolo: Zimonjić, Srebotnik (SRB,SLO) - ? ? ?

JUNIORI
1.kolo, singl:(1) Nikola Milojević - Jurence Zosino Mendoza (PHI) 6:3, 6:1
(4) Laslo Đere - Matej Maruscak (SVK) 4:6, 7:6(7), 2:6
Luka Ilić - (16) Hugo Di Feo (CAN) 4:6, 2:6
2. kolo, singl:(1) Nikola Milojević - (WC) Oliver Anderson (AUS)
1. kolo, dubl: (1) Đere, Ćorić (SRB,CRO) - Ilić, Ilkel (SRB,TUR) 6:4, 0:6, 10:7
(4) Milojević, Halys (SRB,FRA) - Marterer, Miedler (GER,AUT)
2. kolo, dubl: (1) Đere, Ćorić (SRB,CRO) - ???




AKREDITACIONE FORMULARE ZA MEDIJE ZA PREDSTOJECE MECEVE

FED KUP SRBIJA - SLOVAČKA (NIŠ, 09. I 10. FEBRUAR 2013)

DAVIS CUP BELGIJA - SRBIJA (CHARLEROIR 1 - 3. FEBRUAR 2013)

MOZETE NAĆI OVDE, FED CUP I DAVIS CUP 

SRDAČAN POZDRAV

PR SLUŽBA TSS