Arhiva vesti - Sve vesti

SRBIJA - ČEŠKA 1:1

Datum objave: 18.11.2013. // Kategorija: Vesti

Srbija povela u finalu, Đoković siguran protiv Štepaneka

Berdih bolji od Lajovića, 1:1 u finalu

TRAINING_13.11_06

NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije nakon prvog meča prvog dana takmičenja povela je sa 1:0 protiv selekcije Češke u finalu Dejvis kupa, pošto je Novak Đoković u tri seta pobedio Radeka Štepaneka - 7:5, 6:1, 6:4.

LAJOVIC-BERDYCH_05

U drugom  singl meču snage su odmerili  Dušan Lajović i Tomaš Berdih, a selekciji češke izjednačenje je doneo Berdih pobedom u tri seta - 6:3, 6:4, 6:3.


OFFICIAL_DRAW_01

Najbolji  teniser Srbije Novak Đoković rekao je nakon žreba za finali duel Svetske grupe Dejvis kupa 2013. da se nada da će doneti Srbiji prvi bod u finalu Dejvis kupa u duelu sa Radekom Štepanekom.

"Pobeda je pobeda... dobro je došla, nije bitno u koliko setova. Nadam se da mogu da dovedem Srbiju do prvog boda, znači mnogo kada povedete, jer tako smanjite pritisak sa drugog igrača", rekao je Đoković novinarima u Beogradskoj areni.

OFFICIAL_DRAW_11

Srbija i Češka će se od 15. do 17. novembra u Areni sastati u finalu Dejvis kupa.

Đoković je rekao da ekipa "veruje" da Dušan Lajović uz podršku publike i celokupnog Dejvis kup tima Srbije može da dođe do pobede.

"Jeste da smo izuzetno oslabljeni neigranjem Tipsarevića i Troickog, ali u ekipi imamo Dušana Lajovića, veoma mladog i talentovanog igrača. Njega će 20.000 ljudi podržavati i normalno je nadati se pobedi. On nema pritisak da pobedi, već samo da pruži sve od sebe", rekao je Đoković.

OFFICIAL_DRAW_13

Dušan Lajović je rekao da se pripremao za ovu situaciju, kao i da se nada da će biti u stanju da Srbiji donese pobedu u okršaju sa Češkom.

"Uz podršku ekipe i toliko ljudi, verujem da mogu da dodjem do pobede. Nadam se da ću izvući najbolje iz sebe, odlično se osećam i verujem da će me današnji trening sa Đokovićem pripremiti za mečeve", rekao je Lajović.

Ovaj 23-godissnji srpski teniser trenutno na ATP rang listi zauzima 117. mesto, a će u petak po završetku meča između Štepaneka i Đokovića izaći na megdan Tomašu Berdihu.

OFFICIAL_DRAW_22

Selektor Srbije Bogdan Obradović rekao je da ekipa veruje da će Lajović napraviti iznenađenje i doneti Srbiji bod u finalnom duelu.

"Verujemo u Ducu (Lajovića), verujemo da je sposoban da napravi iznenađenje. Ovo je njegova šansa da napravi veliki uspeh i pomak u karijeri. Jedinstveni smo i verujemo jedni u druge", kazao je Obradović.

Nenad Zimonjić će u subotu zaigrati u dublu sa Ilijom Bozoljcem, a tom prilikom postaće najstariji učesnik u finalima Dejvis kupa.

Zimonjić je rekao da niko u ekipi nije očekivao odsustvo Tipsarevića i Viktora Troickog, ali da uprkos tome, veruje da možemo da dođemo po pobede.

"Ovo je situacija u kojoj nismo bili ranije, s vremena na vreme je neko odsustvovao, ali nismo bili bez dvojice, tako bitne dvojice igrača. Mi jesmo dvaputa izgubili od Štepaneka i Berdiha, ali u oba meča nismo igrali na nivou na kom smo mogli...svaki meč je novi, tako da verujem u pobedu", rekao je Zimonjić.


Први тениски кораци уз Дејвис куп репрезентативце

 

Београд, 13. новембар 2013.

TSS__NURDOR_03

 

Чланови Дејвис куп репрезентације, које је предводио Новак Ђоковић, били су прави учитељи тениса малишанима који су победили канцер, а у оквиру Отворене школе тениса, у организацији компаније НИС и Тениског савеза Србије.

 

Том приликом удружењу родитеља НУРДОР (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака) НИС је уручио донацију у виду картице за гориво за годину дана. На овај начин обезбеђено је гориво за превоз деце до градова у којима се налазе медицински центри у којима се лече.

TSS__NURDOR_11

„Драго ми је да су на овом терену данас са нама највећи борци – деца која су се изборила и боре се са болешћу као и наши врхунски тенисери. Верујем да ће се права размена енергије видети на терену и да ћемо сви макар на тренутак бити део истог тима. НИС је дугогодишњи партнер Тениског савеза Србије са којим активно учествује у промоцији спорта и правих вредности. Удружење родитеља Нурдор даје праву подршку деци да преброде тешке тренутке, а НИС позива своје партнере и друге компаније да се прикључе и следе наш пример и помажу деци на путу до оздрављења“, изјавио је Кирил Кравченко, генерални директор НИС а.д.

TSS__NURDOR_01

Компанија НИС већ четврту годину заредом предводи тим спонзора Тениског савеза Србије као и Дејвис куп репрезентацију, уз наду да ће се поновити успех од пре две године када је овај тим обрадовао све освајањем овог престижног такмичења и на тај начин промовисао врхунске спортске вредности и тимски дух.

TSS__NURDOR_17

У корпоративној политици друштвене одговорности, НИС посебну пажњу посвећује развоју младе генерације, дајући подршку науци и дечијим и омладинским спортским школама. У складу са тим, компанија сваке године повећава обим инвестиција које су усмерене на развој социјалне сфере, у коју је НИС од 2009. године инвестирао око 3 милијарде динара.

TSS__NURDOR_04

НИС у оквиру корпоративног програма друштвене одговорности „Енергија спорта“ подржава, осим Тениског савеза Србије, и Кошаркашки савез Србије и клуб Партизан, ОК Војводину, Београдски маратон. За пројекте из домена спорта, у 2013. години, НИС је издвојио готово 144 милиона динара.

TSS__NURDOR_02


SRB_PRESS_02


Selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović rekao je na pre-draw konferenciji da nema izrazitog favorita u finalu protiv Češke, kao i da je srpska ekipa "puna samopouzdanja".

"Nikoga se ne plašimo, ali u ovom finalu nema favorita, pogotovo ne u ovakvom, kada se dva najbolja tima na svetu sastaju. Obe ekipe krase sjajni singl igrači, kao i dubl. Jedina naša prednost u ovome može da bude publika, koja će nam dati dodatnu energiju, kao i Novak Đoković, koji je trenutno u najboljoj formi od svih igrača na svetu", rekao je Obradović novinarima u Beogradskoj areni.

SRB_PRESS_05

Srbija će u Beogradskoj areni od 15. do 17. novembra dočekati Češku u finalu Dejvis kupa.

Još nije poznato da li će Janko Tipsarević zaigrati u finalu, a prema njegovim rečima odluka će biti doneta uoči žreba.

"Ideja oporavka u prethodnim nedeljama nije išla po planu. Pokušao sam da se odmorim, da budem 100 odsto spreman i zdrav za duele, što nisam. Večeras ćemo sesti i dogovoriti se. Kod mene postoji velika želja da pomognem timu i to me vodi, ali postavalja se pitanje da li ja ovako mogu da pomognem", rekao je Tipsarević.

SRB_PRESS_11

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković rekao je da mu igranje za reprezentaciju Srbije predstavlja najveći podstrek, kao i da se oseća spremno i motivisano sa finalni meč.

"U prva dva dana moramo da napravimo što bolji rezultat, jer to će dodatno podići ekipu. Mnogo znači da u treći dan takmičenja, ako dođe do njega, udjete sa prednošću. Ovo finale je veliki izazov za sve nas, a naše ambicije su velike", rekao je Đoković.

On je istakao da sa čehom Tomašem Berdihom ne očekuje "lagan meč", ali da veruje u dobar rezultat.

SRB_PRESS_08

"Berdih je jedan od najboljih igrača na svetu, konstatno je u prvih 10 na ATP rang listi. On pogotovo voli da igra na ovoj podlozi, jeste da ja nisam izgubio od njega nikada na tvrdoj podlozi, ali imali smo nekoliko mečeva u kojima je bilo neizvesnosti", rekao je Djoković.

SRB_PRESS_12




Jorovićeva ponovo pokorila Šarm El Šeik

Datum objave: 11.11.2013. // Kategorija: Vesti

IMG-20131110-WA000

Najbolja juniorka Srbije 16- godišnja  Ivana Jorović, koja se nalazi na 10. mestu najboljih juniorki sveta, osvojila je treću profi titulu u karijeri.

Jorovićeva je odbranila titulu osvojenu prošle godine u Šarm El Šeiku, na turniru iz fjučers serije. U finalu Ivana je briljirala i deklarisala Austrijanku, četvrtog nosioca ovog takmičenja, Janinu Toljan 6:0, 6:2.  

Mladoj i velikoj nadi srpskog tenisa, Jorovićevoj je ovo sedma titula u 2013, druga profi u ovoj godini i treća u dosadašnjoj karijeri. Ivana je novi teniski dijamant iz Srbije koji sjajnim partijama na svetskoj sceni krči put ka zvezdama. 


Tipsarević i Zimonjić trenirali u Kombank Areni

Datum objave: 10.11.2013. // Kategorija: Vesti

NIS DEJVIS KUP REPREZENTACIJA SRBIJE KRENULA SA PRIPREMANA ZA MEČ SA ČEŠKOM

trening_srpskog_tima

Počele su pripreme za finale Svetske grupe Dejvis kupa 2013. u kome će selekcija Srbije ugostiti tim Češke u Kombank Areni od 15. do 17. novembra 2013. godine. Teren na kome će se u Kombank Areni igrati meč je spreman i prvi trening su danas odradili NIS Dejvis kup reprezentativci Srbije Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić pod budnim oko selektora Bogdana Obradovića.

1507

Atmosfera u srpskom timu kao i uvek pozitivna, sa puno pozitivne energije krenule se pripreme za veliki meč u Kombank Areni gde će se teniseri Srbije boriti za drugu titulu u istoriji našeg Dejvis kup tima.

TRENING_08

„Mislim da je sve u najboljem redu.  Trenirali su Tipsarević i Zimonjić, kao i Bozoljac, Lajović, Pašanski i Krajinović. Nole je nedostajao, ali on je trenutno u Londonu“, rekao je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović.

On je istakao da je atmosfera u timu dobra, kao i da je napravljen plan za početak nedelje.

TRENING_09

„Zadovoljni smo Arenom. Sve je uradjeno do poslednjeg detalja, pre početka priprema, što ranije nije bio slučaj.  Nema buke i igrači mogu da se koncentrišu na treningu. Sve pohvale Teniskom savezu Srbije i Beogradskoj areni“, rekao je Obradović.



DAVIS CUP FINALE 2013.

Datum objave: 10.11.2013. // Kategorija: Vesti
Screen_Shot_2013-11-04_at_11.10

ISTORIJAT DAVIS CUP TIMA SRBIJE

 

Sudbina ili... tek mnogo simbolike gledajući sreću, ime, na kraju i te istorijske brojke do kojih se stiglo uz mnogo hrabrosti, srca, emocija, ljubavi, znoja, požrtvovanja, mladosti, iskustva...!!! Ni jedna Davis cup reprezentacija sveta u 114. godina dugoj istoriji ovog takmičenja nije zabeležila takav let do pobedničkog postolja. Istinska „Per aspera ad astra“ – preko trnja do zvezda! – do naslova koji ih čini besmrtnim!

I bila je „treća sreća“ za Srbiju, u istoriji 13. šampiona Davis cupa u 2010. njegovih 111. godina postojanja. Srbija je šesta nacija koja je u istoriji finala uspela da pobedi posle 1:2 nakon dubl meča, a tek treća nacija koja je pobedila u svom prvom finalu. Prethodno je to pošlo za rukom Švedskoj 1975. godine kada su u svojim redovima imali legendarnog Bjorna Borga, kao i Hrvatskoj 2005. godine.

Tenis je u Srbiju stigao daleke 1880. godine i to u mestu Priboj gde je tada odigran međunarodni turnir, samo tri godine posle prvog Vimbldona. Turnir je u Priboju „živeo“ sve do 1929. godine kada su tereni uništeni i nikada više nisu obnovljeni. U srpskoj prestonici tenis se pojavio 1892. godine, a prvi Davis cup meč

odigran je 1930. kada smo i zabeležili prvu pobedu u ovom takmič enju. Osam decenija kasnije Srbija je u Beogradu stigla i do naslova šampiona.

Krenimo redom....

Snaga, zrelost, želja, volja i SRCE sve je bilo tu još 2007. kada je u beogradskoj Areni srušena ni manje ni više selekcija Australije na

čelu sa Lejtonom Hjuitom i kada je Srbija nakon 15 godina „izgnanstva“ iz Svetske grupe, ponovo stigla u elitu, gde joj je i mesto. I sudbinski, nikako drugačije, žreb nas je u 2008. odveo u Rusiju, na megdan braniocima titule. Srpski tim pokošen virusom

pao je pod svodovima hale Lužnjiki, Rusija je otišla dalje kroz Svetsku grupu, a mi u borbu za opstanak. Ista priča i druga nesreća zadesila je selekciju Srbije u 2009. godini. Opet loš žreb i prvo kolo kao gost kod branioca titule – ovaj put Španije. Nadal i ekipa nisu dozvolili sprskim asovima da načine senzaciju u Benidormu. Srbiji je ponovo ostalo da se bori za opstanak i čeka novu šansu u novoj sezoni. A ko čeka, taj i dočeka svojih pet minuta!

Davis cup tim Srbije u 2010. dočekao je da ga žreb pomiluje, dočekao je treću sreću, da konačno i to prvo kolo Svetske grupe odigra kući, u Beogradu, u Areni. Žreb je rekao – moraćete preko najtrofejnijeg tima u istoriji ovog takmičenja – reprezentacije SAD. I tako je počela „srpska Davis cup bajka 2010“ pod svodovima Arene u kojoj su naši asovi i krunisani u šampione sveta za 2010.

godinu!!!

 

 

 

PRVO KOLO SVETSKE GRUPE DAVIS CUPA 2010. SRBIJA

– SAD 3:2

(Troicki - Isner 7:6(4), 6:7(5), 7:5, 6:4, Đoković- Querrey6:2, 7:6(4), 2:6, 6:3, dubl: Zimonjić, Tipsarević - B.Bryan,

Isner 6:7(8), 7:5, 6:7(8), 3:6, Đoković - Isner 7:5, 3:6, 6:3,

6:7(6), 6:4, Troicki - Querrey 5:7, 2:6)

 

ČETVRTFINALE SVETSKE GRUPE DAVIS CUPA 2010.

HRVATSKA – SRBIJA 1:4 ( Ljubičić – Đoković

6:7(3), 4:6, 1:6, Čilić – Troicki 6:4, 7:5, 6:2, dubl: Čilić, Dodig – Zimonjić, Tipsarević 3:6, 2:6, 4:6, Čilić – Đoković 3:6, 3:6, 2:6, Veić– Tipsarević 2:6, 6:7(5))

 

POLUFINALE SVETSKE GRUPE DAVIS CUPA 2010. SRBIJA – ČEŠKA 3:2

(Troicki – Stepanek 6:4, 2:6, 4:6, 4:6, Tipsarević – Berdych

7:5, 6:2, 2:6, 7:6(5), dubl: Zimonjić, Tipsarević – Berdych,

Stepanek 6:3, 1:6, 4:6, 1:6, Đoković – Berdych 4:6,

6:3, 6:2, 6:4, Tipsarević – Stepanek 6:0, 7:6(6), 6:4)

 

FINALE SVETSKE GRUPE DAVIS CUPA 2010. SRBIJA – FRANCUSKA 3:2

(Tipsarević – Monfils 1:6, 6:7(4), 0:6, Đoković – Simon

6:3, 6:1, 7:5, dubl: Zimonjić, Troicki – Clement, Llodra 6:3, 7:6(3), 4:6, 5:7, 4:6, Đoković – Monfils 6:2, 6:2, 6:4, Troicki – Llodra 6:2, 6:2, 6:3)

 

Srbija u Davis cupu

 

Prvi put u 2007. godini u Davis cup takmičenju borili smo se pod nazviom Srbija. Kao Srbija i Crna Gora takmičili smo se od 2004. do 2006, dok smo naziv Jugoslavija nosili od 1927. do 2003. godine. Prva godina u kojoj je naša reprezentacija učestvovala

u Davis cup takmičenju bila je 1927 godina. Ukupno 88 godina nalazimo se u vodama ovog takmičenja i u Olimpijskoj 2008. slavili smo osam decenija kako su naši momci zakoračili u Davis cup. Odigrali smo do sada 203. susreta, pobedili u 112, izgubili

81. Proveli smo 15 godina u Svetskoj grupi, počevši od 1981. godine. Najviše ukupnih pobeda zabeležili su Josip Palada ( 42 - 32) i Franjo Punčec (33 - 12). Najviše singl pobeda ima Punčec (33 - 12), najviše dubl pobeda ima Nenad Zimonjić (27 – 12), najbolji dubl timovi: Boro Jovanović/ Niki Pilić (7-8) i Dušan Vemić / Nenad

Zimonjić (7-2), najviše susreta odigrao je Nenad Zimonjić (45) koji ujedno ima i najduži staž u nacionalnom dresu (18 godina).

 

Srbija je u 2011. branila naslov šampiona Davis cupa.

Meč prvog kola Svetske grupe naši momci odigrali su u hali Spens u Novom Sadu (04 – 06. mart 2011) protiv selekcije Indije zabeležili ubedljivu pobedu 4:1 (Troicki – Bopanna 6.3, 6:3, 5:7, 3:6, 6:3, Tipsarević – Devvarman 5:7, 5:7, 6:7(3), dubl: Zimonjić, Bozoljac – Bopanna, Devvarman 4:6, 6:3, 6:4, 7:6(10), Troicki –

Devvarman 6:4, 6:2, 7:5, Tipsarević – Rastogi 6:0, 6:1).

Druga prepreka Srbiji u odbrani trofeja u 2011. bila je reprezentacija Švedske koja je naš tim ugostila u mestu Halmstad. Četvrtfinalni meč između Švedske i Srbije odigran je od 08 – 10. jula 2011. i ponovo su aktuelni šampioni Davis cupa pokazali svu jačinu ovog tima koji sa pravom nosi naziv najboljih na svetu.

Švedska je doživela krah na domaćem terenu, a Srbija je pobedom od 4:1 (Ryderstedt – Troicki 3:6, 1:6, 7:6(6), 5:7, Eleksković – Tipsarević 2:6, 0:1 predaja Eleskovića, dubl: Aspelin, Lindstedt – Zimonjić, Đoković 6:4, 7:6(5), 7:5, Ryderstedt – Tipsarević 2:6,

5:7, 3:6, Lindstedt – Troicki 6:3, 4:6, 0:0 predaja Lindstedta)

slavila plasman u novo polufinale, koje je odigrano u Beogradskoj Areni protiv selekcije Argentine.

U tom meču Srbija je zaustavljena razultatom 3:2 za gostujući tim.

Srbija - Argentina 2:3 (Troicki - Nalbandian 4:6, 6:4, 2:6, 3:6, Tipsarević - Del Potro 5:7, 3:6, 4:6, dubl: Zimonjić, Troicki - Chela, Monaco 7:6(4), 6:4, 6:2, Đoković - Del Potro 6:7(5), 0:3 predaja Novaka zbog povrede, Tipsarević - Monaco 6:2, predaja Monaka

 

Meč prvog kola Svetske grupe za 2012. Davis cup selekcija Srbije odigrala je u Nišu (Hala Čair) od 10. do 12. februara 2012. godine protiv reprezentacije Švedske i ostvarila pobedu od 4:1 (Tipsarević - Prpić 6:3, 6:3, 6:4, Troicki - Ryderstedt 6:4, 6:3, 5:7, 6:3, dubl: Tipsarević, Zimonjić - Brunstrom, Lindstedt 6:3, 3:6, 6:7(4), 7:6(3), 8:10, Tipsarević - Ryderstedt  6:2, 7:6(5), 7-:5, Lajović - Prpić 6:4, 6:4)

Usledilo je četvrtfinale I velika bitka u Pragu, gde je selekcija Češke ugostila srpski tim. Velika borba na šljaci, višečasovni mečevi, na kraju više sreće za domaćina i pobeda od 4:1 (Berdych - Troicki 6:2, 6:1, 6:2, Stepanek - Tipsarević 7:5, 4:6, 4:6, 6:4, 7:9

dubl: Berdych, Stepanek - Bozoljac, Zimonjić 6:4, 6:2, 7:6(4), Berdych - Tipsarević 7:6(6), 7:6(6), 7:6(7), Rosol - Troicki 7:6(5), 7:5)

 

Srbija u 2013. juriša na novi i drugi u istoriji za naš tenis naslov šampiona Davis cupa. Meč prvog kola Svetske grupe 2013.  naši momci odigrali su u hali Spiroudome u belgijskom gradiću Šarola (01 – 03. februara 2013) protiv selekcije Belgije i zabeležili pobedu 3:2 ( Goffin – Troicki 6:1, 6:3, 6:7, 4:6, 4:6, O. Rochus - Đoković 3:6, 2:6, 2:6, dubl: Bemelmans, Darcis - Zimonjić, Troicki 4:6, 4:6, 7:5, 4:6, Goffin – Pašanski 6:4, 2:6, 6:2, Darcis – Zimonjić 6:2, 6:4).

 

Druga prepreka Srbiji u pohodu na trofej u 2013. bila je reprezentacija Amerike koja je naš tim ugostila u mestu Bojsi (Idaho, USA). Četvrtfinalni meč između Amerike i Srbije odigran je od 05 – 07. aprila 2013. i ponovo su  šampioni Davis cupa 2010. pokazali svu jačinu ovog tima. Amerika je doživela krah na domaćem terenu, a Srbija je pobedom od 3:1 (Isner – Đoković 6:7(5), 2:6, 5:7, Querrey – Troicki 7:6(1), 3:6, 4:6, 6:1, 6:4, dubl: B. i M. Bryan – Zimonjić, Bozoljac  6:7(5), 6:7(1), 7:5, 6:4, 13:15, Querrey – Đoković 5:7, 7:6(4), 1:6, 0:6) slavila plasman u novo polufinale, novi meč koji će igrati u bastionu srpske Davis cup selekcije – Kombank Areni.

 

U polufinalu Svetske grupe Davis cupa 2013. srpski tim je salvadao selekciju Kanade u Kombank Areni u Beogradu (13 – 15. septembar 2013) I tim izborio drugo finale u istoriji za našu zemlju u ovom takmičenju 3:2 (Đoković – Pospišil 6:2, 6:0, 6:4, Tipsarević – Raonić 7:5, 3:6, 6:3, 3:6, 8:10, dubl: Zimonjić, Bozoljac – Nestor, Pospišil 7:6, 4:6, 6:3, 6:7, 8:10, Đoković – Raonić 7:6, 6:2, 6:2, Tipsarević – Pospišil 7:6, 6:2, 7:6)

Za novi trofej, reprezentacija Srbije boriće se na domaćem terenu protiv starih rivala, tima Čerške. Biće to sudar velikih asova svetskog tenisa koji čine oba tima. Borba za salataru i naslov šampiona 2013. biće održana od 15. Do 17. novembra 2013. godine u Kombank Areni u Beogradu

Davis cup tim Srbije trenutno na listi najuspešnijih timova sveta zauzima 2. mesto sa 25823.44 poena, dok je Češka na 1. poziciji sa 34393.75 poena.


SAOPSTENJE TENISKOG SAVEZA SRBIJE - VIKTOR TROICKI

Datum objave: 05.11.2013. // Kategorija: Vesti

TSS razočaran odlukom Arbitražne komisije

 

Ponižavajuća i razočaravajuća vest stigla je sa adrese Arbitražne komisije Medjunarodne teniske federacije. Prvostepena odluka, da se Viktor Troicki kazni sa suspenzijom od 18 meseci, preinačena je na kaznu neigranja u trajanju od 12 meseci(!!) što je praktično zabrana igranja sve do jula 2014 godine!

Teniski savez Srbije je duboko razočaran ovakvom odlukom. Viktoru Troickom je naneta velika nepravda. Obzirom da našem igraču nije dokazana krivica, odnosno da nije ustanovljeno da je uzimao bilo kakva doping sredstva koja se nalaze na listi zabranjenih medikamenata, bila su očekivanja da Arbitražna komisija donese jedinu moguću odluku - oslobadjajuću presudu.

Ovakva odluka Arbitražne komisije nedvosmisleno pokazuje da ovaj slučaj presedan, jer da je dokazana krivica neašeg igrača ne bi bilo elemenata da mu se kazna smanjuje, a kako su mu članovi komisije kaznu smanjili očigledno je da je bilo puno toga što je ukazivalo da nije trebalo da bude kažnjen.

Uostalom, već sama odluka o ublažavanju kazne nedvosmisleno upućuje na zaključak da Viktor nije kriv, jer da jeste, kazna bi ostala ista, ili bi čak bila i uvećana.

Takodje, treba se podsetiti i na ranije odluke ove iste komisije, koja je teniserima kojima je dokazano da su koristili nedozvoljena sredstva, na Arbitraži drastično znala da smanji kaznu, što nije slučaj sada kod tenisera kod kojeg nije dokazano da je koristio zabranjena sredstva.

 

Očigledno da ne važe za sve isti aršini. Ipak, postavlja se opravdano pitanje da li je Srbija, koja u poslednji desetak godina na veoma važnoj poziciji u svetskom tenisu i koja je imala dve teniserke na poziciji broj 1, , i Novaka Đokovića koji je dve godine bio najbolji igrač sveta, na Zimonjića koji je bio prvi u dublu, do Dejvis kup reprezentacije koja se 2010. godine upisala kao šampion, a ove godine igra finale, zaslužila da se Svetska federacija tako odnosi prema njenim istaknutim članovima.

 

Teniskog saveza Srbije izražava žaljenje zbog ovakve odluke i u potpunosti stoji iza svog reprezentativca. Ukoliko je ova drastična kazna izrečena iz preventivnih razloga kako bi bila primer za ostale primer sigurno je jedno - da je izabran pogrešan čovek i sportista.

 


Selektori objavili spiskove za finale Dejvis kupa Srbija - Češka

Datum objave: 05.11.2013. // Kategorija: Vesti

MEČ FINALA SVETSKE GRUPE DAVIS KUPA ZA 2013. ( SRBIJA – ČEŠKA OD 15. DO 17. NOVEMBRA 2013)

oficial_ceremony

U ITF ( Međunarodnu tenisku Federaciju ) danas su stigli spiskovi sa imenima igrača na koje selektori Davis cup reprezenatcija Srbije i Češke računaju u predstojećem susretu finala Svetske grupe za 2013. godinu.

Za duel sa selekcijom Češke koji je na programu od 15. do 17. novembra 2013. godine u Beogradu (ARENA) selektor srpskog tima Bogdan Obradović odlučio se za seledeći tim: Novak Đoković (2. na ATP listi singlova), Janko Tipsarević (36), Ilija Bozoljac (237) i Nenad Zimonjić (13. mesto u dublu na ATP listi).

Spisak igrača na koje u susretu sa Srbijom računa selektor Češke Jaroslav Navratil: Tomas Berdych (6. mesto na ATP listi singlova), Lukas Rosol (43), Radek Stepanek (45), Jan Hajek (105).

Sve do jedan sat pre početka žreba koji je zakazan za 14. novembar 2013. savezni kapiteni oba tima imaju pravo promene dva igrača na koja računaju u meču Srbija - Češka.