Arhiva vesti - Sve vesti

NIS Fed kup tim Srbije započeo pripreme u Montrealu

Datum objave: 06.02.2014. // Kategorija: Vesti

fed_kup_tim_Srbije_Montreal1

NIS Fed kup tim Srbije prvi trening u Complexe Sportif Claude Robillard - Montreal, gde će biti održan meč prvog kola Svetske grupe II Fed kup takmicenja (08. i 09. febuara 2014) u kome naše devojke gostuju timu Kanade, odradio je u utorak 04.02.2014, a istog dana srpski tim je kompletiran dolaskom prvog reketa reprezentacije Vesne Dolonc.

fed_kup_tim_Srbije_Montreal8

Jedan deo tima Srbije je u Montreal stigao u nedelju uveče (igračice Jovana Jakšić i Nina Stojanović), u ponedeljak veče timu se priključila Aleksandra Krunić, dan kasnije i Dolonc koja je stigla iz Moskve, a zbog vremenskih ne prilika njen let je pomeren za utorak.

U hali Complexe Sportif Claude Robillard će se narednog vikenda igrati meč za plasman u plej of za popunu Svetske grupe A, poražena ekipa iz ovog meča boriće se za opstanak u Svetskoj grupi B. 

fed_kup_tim_Srbije_Montreal12

Pre-draw konferencija selekcije Srbije održana je u sredu u press centru Complexe Sportif Claude Robillard - Montreal, domaće medije zanimalo je gde mladi tim gostujućeg tima vidi svoju šansu u meču protiv Kanade koja se smatra za favorita ovog susreta.

"Daćemo sve od sebe, pripremićemo se maksimalno dobro. Kanadu predvodi Evgeni Bušard, koja posle Australijan opena i načinjenog rezultata puna samopouzdanja, ali i mi imamo šansu za dobar rezultat. Srećan sam što smo se svi napokon okupili. Atmosfera je dobra, uslovi za igru su korektni, iako postoje mali problemi sa terenom, ali siguran sam da će biti otklonjeni, a u svakom slučaju isto je za nas i za kanadski tim" – rekao je selektor NIS Fed kup tima Srbije Dejan Vraneš.

fed_kup_tim_Srbije_Montreal4

Selektor je dodao da se ekipa prilagodila terenu u Kanadi uz napomenu da je srećan što predvodi "mlad i pespektivan tim".

"Iskoristli smo tri dana da se dobro pripremimo na podlogu, kao što ćemo i narednim danima to činiti. Očekujem da ćemo biti spremni za duel u popunosti", istakao je
Vraneš.

Teniserka Aleksandra Krunić rekla je da je spremna za duel sa Kanadom i da je sigurna da će ekipa pružiti sve da izbori plasman u plej-of. 

"Pripreme, kao i uvek teku dobro, svi treniramo i svi smo zdravi. Oni jesu favoriti, pre svega zbog Bušard, ali daćemo sve od sebe, i nećemo dozvoliti da nam Bušard zamagli oči rezultatom na Australijan openu", navela je
Krunićeva.



 



NIS_skola_tenisa1

За време трајања Дејвис купа у Новом Саду између репрезентација Србије и Швајцарске, НИС и Тениски савез Србије организовали су „НИС отворену школу тениса“.

NIS_skola_tenisa6

Током протекла три дана, деца узраста од 6 до 10 година у сали СПЕНС-а била су у прилици да бесплатно науче прве кораке „белог спорта“ од стручних тренера. Акција је наишла на велики одзив најмлађих.

NIS_skola_tenisa5

НИС отворена школа тениса се организује трећу годину за редом у оквиру програма друштвено одговорног пословања компаније под називом „Енергија спорта“, чији је циљ промоција здравог начина живота,  развоја младих талената, као и подршка професионалном спорту.

NIS_skola_tenisa2


Srbija pobedila Švajcarsku i plasirala se u finale

Datum objave: 01.02.2014. // Kategorija: Vesti

IMG-20140201-WA000

Ženska reprezentacija Srbije u konkurenciji do 14 godina plasirala se na finalni turnir Winter kupa. Pobedom nad selekcijom Švajcarske 3:0 u Grupi C koja se održava u Kazanju, naše devojčice su ostvarile plasman u finale kvalifikacija samim tim i na završni turnir na kome će se boriti za naslov evropskih šampionki. 

Srbija u sastavu: Jovana Vuković, Olga Danilović i Teodora Ristić, trener Dragan Bukumirović napravili su sjajan rezultat, u finalu kvalifikacija boriće se protiv selekcije domaćina - Rusije, ali bez obzira na ishod tog duela Srbija je obezbedila takmičenje u glavnom turniru. 



DEJVIS KUP PRVO KOLO SVETSKE GRUPE 2014. SRBIJA - ŠVAJCARSKA 0:3

Datum objave: 01.02.2014. // Kategorija: Vesti

Prvi dan takmičenja (31. januar 2014): 

BOZOLJAC-FEDERER_14

ILIJA BOZOLJAC - ROGER FEDERER 4:6, 5:7, 2:6

LAJOVIC-WAWRINKA_21

DUŠAN LAJOVIĆ - STANISLAV WAWRINKA 4:6, 6:4, 1:6, 6:7(7)

LAJOVIC-WAWRINKA_40

Drugi dan takmičenja (01. februar 2014):

DOUBLES_03

KRAJINOVIĆ, ZIMONJIĆ - CHIUDINELLI, LAMMER 6:7(3), 6:3, 6:7(2), 2:6


Treći dan takmičenja (02. februar 2014): 

DUŠAN LAJOVIĆ - ROGER FEDERER

ILIJA BOZOLJAC - STANISLAS WAWRINKA 


 Podloga: Hard (RuKortHard Tournament MF), Indoor

Vrsta loptica: Tecnifibre X-One


Emilija Dančetović visešampionka Srbije do 18

Datum objave: 31.01.2014. // Kategorija: Vesti

finalistkinje_i_polufinalistkinje_drzavno_do_18

Emilija Dančetović, perspektivna teniserka Teniske akadenije Živković, na neobjašnjiv način ispustila je šampionsku titulu na Dvoranskom prvenstvu Srbije održanom protekle nedelje na teniskim terenima TSS u Impuls hali na Novom Beogradu. Imala je Emilija sve “na tacni”, sigurno vođstvo u trećem odlučujućem setu, dve meč lopte u duelu s Milicom Čubranović, ali, kao da se uplašila pobede i stala. Dozvolila je svojoj protivnici da osvoji pet gemova za redom I stigne do titule prvaka Srbije.

-Volela bih i ja da znam šta se to dogodilo. Zaista ne znam i ne mogu sebi taj pad u svojoj igri da objasnim. Ali, i to je jedno vredno iskustvo. U ovoj godini ću nastupiti na svih dvanaest fjučersa koji se igraju u Srbiji i igrati neke ITF turnire. Želja, a i cilj, mi je da ove godine izađem na WTA listu.

Emilija je rođena 9. decembra 1997. godine u Prištini i neodoljivo podseća likom na Anu Ivanović. Počela je sa osam godina u TK Partizan. Sada je članica Teniske akademije Živković. Trenira dva puta po dva sata, a trener joj je Nikola Živković. Smatra da joj je najjači udarac bekhend, a da mora još da usavršava forhend. Uzor joj je Novak Đoković.


Milica Čubranović pokazala tenisku i mentalnu snagu

Datum objave: 31.01.2014. // Kategorija: Vesti

milica_cubranovic

Teniserka Crvene zvezde Milica Čubranović pobednica je Dvoranskog prvenstva Srbije u kategoriji osamnaestogodišnjakinja. Ona je u finalu, u meču punom poreokreta, savladala Emiliju Dančetović (Teniska akademija Živković) – 7:5, 2:6, 7:5. Interesantno da je pobednica u polufinalu, u meču s prvim nosiocem, Marijom Mastilović, kao i sada u finalu, bila u izgubljenoj poziciji, ali je uspevala da se “isčupa”, preokrene rezultat i trijumfuje.

U polufinalnom duelu u trećem setu gubila je 5:2 i uspela da se vrati u meč i plasira se u finale. I u tom finalnom okršaju njena protivnica Emilija Dančetović prokockala je čak vođstvo od 5:1. Nišlijka je imala i dve meč lopte, nije ih iskoristila i vratila je Milicu “u život”. Ili, bolje reći, Milica je našla neku mentalnu snagu, izgleda samo njoj svojstvenu, da se vrati u meč i trijumfuje.

-I sama sam iznenađena da sam uspela da se i u polufinalu, i sada u finalu, vratim u meč. Naravno, ovo mi je najveći uspeh u karijeri. Od uspeha izdvojila bih polufinale na državnom prošle godine, kao i četvrtfinale ITF turnira na Zvezdi.

Milica je rođena 11. jula 1997. godine u Peći. Počela je da igra tenis sa osam godina u TK Crvena zvezda, a prvi trener bio joj je Oliver Nikolić. Sada radi sa Pavelom Cintulom i to svaki dan po tri časa, za kondiciju zaduzen je Zoran Zdravković.

- Mislim da su mi najjači teniski aduti forhend i servis, mada, a posle ovog državnog prvenstva čini se da sam i mentalno jaka. Uzor mi je Marija Šarapova, a što se tiče planova za ovu godinu, akcenat će biti bačen na ITF i fjučers turnire koji će se organizovati u Srbiji.

Posle ovog i ovako osvojenog državnog prvenstva Milica će sa mnogo više samopouzdanja, a to znači i uspeha, nastaviti karijeru.


Bozoljac i Federer otvaraju duel Srbija- Švajcarska

Datum objave: 30.01.2014. // Kategorija: Vesti

OFFICIAL_DRAW_30

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa izmedju Srbije i Švajcarske počeće duelom Ilije Bozoljca i Rodžera Federera, odlučeno je žrebom koji je održan u Gradskoj kući u Novom Sadu. 

 OFFICIAL_DRAW_38

Taj meč je na programu sutra od 14.00 u novosadskom Spensu, a nakon Bozoljca i Federera na teren izlaze Dušan Lajović i osvajač 

Australijan opena 2014. Stanislas Vavrinka. 

 OFFICIAL_DRAW_33

Drugog dana, u subotu od 15.00, na programu je duel dublova. Za reprezentaciju Srbije nastupiće Nenad Zimonjić i Filip Krajinović,

dok će za Švajcarsku igrati Marko Kjudineli i Mihael Lamer. 

 OFFICIAL_DRAW_29

U nedelju će od 13.00 igrati  Lajović i Federer, a posle njihovog meča na teren će izaći Bozoljac i Vavrinka.

 

 


Dušan Vukičević s pozivnicom do titule

Datum objave: 30.01.2014. // Kategorija: Vesti

dusan_vukicevic


Dušan Vukičević poneo je titulu najboljeg na Dvoranskom prvenstvu Srbije u kategoriji do 18 godina. On je u finalu savladao Filipa Grbića – 6:0, 7:6(8), posle velike borbe. Prvi set nije obećavao dramu u nastavku, jer je Dušan relativno brzo, bez izgubljenog gema, dobio prvi set, a u drugom poveo sa 2:0. Ali, tada je njegov protivnik, Filip Grbić počeo da igra i tek u tajbrejku drugog seta Dušan je uspeo da stigne do trijumfa.

Rođen 2. januara 1997. godine u Beogradu Dušan je sa sedam godina počeo da trenira u Partizanu. U reprezentaciji je nastupao konstantno u kategorijama od 12, 14, 16 godina. Osvojio je titule prvaka Srbije sa 16 i sada 18 godina. Pobednik je jednog od najprestižnijih juniorskih turnira “Avenir”. Osvajao je ETA turnire u Novom Sadu i u Crnoj Gori. Posle ovih uspeha, pogotovo dobrog starta u ovoj 2014. godini, Dušan je napravio plan za ovu sezonu.

 "Ove godine ću akcenat baciti na ITF turnire , a zaigraću i na par fjučersa koji će se igrati u Srbiji. Trenutno sam u Top 500 na ITF listi, a želim da ove godine napravim krupan korak ka vrhu liste".

 Što se tiče svoje igre smatra da su mu teniski “aduti” servis i forhend, a mora malo više da radi na reternu. Uzor mu je Novak Đoković. Osvrćući se na minulo prvenstvo ističe meč u polufinalu kao najbolji, uz pohvale rivalu. 

 "Mislim da je polufinalni meč protiv Luke Vitoševića bio zaista vrhunski. Protivnik je igrao izuzetno dobro, što me je motivisalo i nateralo da dam svoj maksimum. Posebna zahvalnost mojim trenerima Nenadu Markoviću i kondicionom treneru Stanoju Burmiću jer su me sjajno pripremili".

 Na kraju o uzoru. Odgovor jasan – Novak Đoković.

    drzavno_do_18

    Kasno buđenje Filipa Grbića

    Novosađanin Filip Grbić, rođen 30. juna 1997. godine, prvi put je reket uzeo u ruke sa pet godina. i odmah je tenis zavoleo, što se kaže, “na prvu loptu”. Počeo i nastavio da trenira u TK Vojvodini, a treneri su mu imenjak Filip Paroci, zatim Saša Jerinkić i Neša Trifunović.U finalu se nije baš najbolje snašao na početku meča, kasnije se "probudio", ali kasno.

    "Do sada sam osvajao državno do 14 godina, uspešno nastupao na Masters turnirima u zemlji, a dosta uspeha sam imao i na ITF turnirima. Na rang listi ITF sam oko 400 pozicije. U ovoj godini želim da nastupam na što više turnira u organizaciji Evropske teniske federacije. Želim da se na kraju godine što bolje kotiram na listi najboljih juniora Evrope u mojoj kategoriji".

    Filip je levoruk i smatra da mu je forhend veoma dobar, a uzor mu je – Nadal. Ovaj skromni momak ima sve predispozicije da još napreduje i pokaže da nije samo jedan od mnogih perspektivnih juniora, već da ima onu šampionsku žicu.


     


Federer i Vavrinka trenirali u Spensu - Novi Sad

Datum objave: 29.01.2014. // Kategorija: Vesti
SSX_0139
SWISS_PRACTICE_03
SWISS_PRACTICE_02

SERBIA-PRESS_02

U Amfiteatru Spensa u Novom Sadu danas (29.01.2014) održana je pre-draw konferencija NIS Dejvis kup selekcije Srbije koja će se od 31. Januara do 2. Februara boriti protiv reprezentacije Švajcarske u prvom kolu Svetske grupe ovog takmičenja za 2014. Selektor našeg tima Bogdan Obradović rekao je danas da su svi igrači dobro trenirali i da su spremni za duel sa Švajcarskom u Dejvis Kupu.

SERBIA-PRESS_06

"Tim se podmladio. Novi mladi igrači dobijaju šansu. Ono što je bitno i važno da je dobra atmosfera i da verujemo jedni u druge, pokušaćemo da osvojimo tri poena i pobedimo. Svi su dobro trenirali i biće maksimalno spremni. U svakom slučaju, tu su Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, oni su iskusni. Tu je i Dušan Lajović koji je već bio u timu. Imali su dobre rezultate na početku sezone. Tim se podmladio. Ovde je i Filip Krajinović, koji je izuzetno talentovan, kao i Nikola Milojević koji je juniorski prvak sveta i Đorđe Đoković trenira sa nama... Novi mladi igrači dobijaju šansu. Dobra je atmosfera u timu, mi verujemo jedni u druge. Verovaćemo u igrače koji budu igrali.
Važno je da je iskoristimo to što Vavrinka kasno dolazi. Ovo je novo iskustvo za njega, jer nije igrao finale gren slem turnira i nije kasno dolazio na Dejvis kupove. Ni on ne zna kako će se osećati. Sigurno je da menja vremensku zonu, klimatske uslove i uslovi za igru - poglogu i lopte. Mi smo fokusirani na nas, na našu igru i naše igrače. Naravno da on neće biti svež i mi u takvoj specifičnoj situaciji tražimo našu šansu. Međutim, važno je da su momci dobro trenirali. Biće maksimalno pripremljeni. Mi imamo ogromno samopouzdanje, mi smo druga reprezentacija na svetu. Vavrinka je veliki igrač, ali nikoga se nismo plašili, pa nećemo ni njega".

SERBIA-PRESS_20

Kapiten Srbije Nenad Zimonjić rekao je da Švajcarska ima mnogo jači tim, ali da će on i njegovi saigrači dati sve od sebe da pobede.

"Ko god bude izašao na teren daće sve od sebe da pobedi. Uvek postoji želja da se trijumfuje, naročito kad se igra za reprezentaciju. Videćemo ko će kod njih igrati, imaju mnogo jači tim. Mnogo se promenilo od poslednjeg meča sa Švajcarskom. Imaju i oni mlade igrače, ali i mnogo jači tim ako Vavrinka bude dolazio. Dosta stvari zavisi...Dejvis kup je takvo takmičenje gde ima mnogo iznenađenja. Biće veliko iskustvo za sve one koji budu igrali. Mislim da treba verovati do kraja u pobedu. U dublu, ne znam koga da očekujem, jer će puno zavisiti od rezultata prvog dana“.

SERBIA-PRESS_16

Lajović se nije do sada sastajao sa švajcarskim igračima.

„Nisam se sastao ni sa jednim od njih, ne znam na koji način igraju. Nisam puno gledao njihove mečeve na turnirima. Neće biti lako. Igra se u tri seta, ima puno da se igra. Ovo je još jedna šansa za mene da odigram u petak dobar meč i naravno da donesem bod“ – zaključio je Lajović.